"Ena bo prvič mamica, druga pa drugič babica, stari sta enako" (zapis zgrožene Slovenke)

"Gledam svoji starejši sestri. Situacija se mi zdi tako nenaravna, celo zelo narobna," začne izpoved Slovenka. 😐

"Ena bo prvič mamica, druga pa drugič babica, stari sta enako" (zapis zgrožene Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
17. 8. 2022

"Gledam svoji starejši sestri. Situacija se mi zdi tako nenaravna, celo zelo narobna. Prva bo pri 43 letih prvič mamica, druga bo pri 45 že drugič babica.

Ena ne bo imela nič od starosti, ker bo bdela nad najstnikom, druga pa ni imela nič od mladosti, ker je prvega otoka dobila, še preden je bila polnoletna.

Meni sta malo adijo pamet. Ta, ki bo sedaj dobila otroka, je celo življenje zajemala z veliko žlico, naredila res uspešno službeno kariero, videla svet, menjavala tipe, skratka, ni da ni, in bila vedno malo vzvišena. Zdaj jo je napumpal 13 let mlajši tip, ki jo je ucvrl daleč stran, ko je izvedel za nosečnost. Ker se ji tudi približno ni sanjalo, da bi lahko bila noseča, je bilo, ko so ji nosečnost potrdili, prepozno za splav. Sedaj se je nekako že sprijaznila, bilo pa je kar precej hudo, saj si nikoli ni želela otok. Karieristka pač.

Druga sestra ima oba otroka z istim tipom, ki jo je zapustil, ko je videl, kako je z dvema malčkoma hoditi v šolo in še družino preživljati. Nikoli ni bil vpet v vzgojo, le nekaj malega denarja je prispeval. Sestra je vse super pedenala in do dobre izobrazbe spravila oba otroka. Novega tipa si ni nikoli našla. Sedaj, ko sta se otroka odselila, se mi je zdelo, da bi sestra lahko začela delati tudi zase in na sebi, pa sem se zmotila. Neprestano je pri njej vnuk, zdaj bosta kmalu dva. Rada je babica, vendar je zelo utrujena od življenja. Škoda, ker njena otroka tega ne vidita. Sestra jima ne bo nič rekla, se bo raje razdajala do konca.

Skrbi me, da jo bo veselo izkoriščala tudi druga sestra, ko bo dobila dojenčka, ker sta sosedi. Ne vem, bi morala posredovati in vsaki povedati, kar jima gre?

Žal mi je druge sestre, saj je res eno veliko srce, žal prevečkrat izkoriščeno. Malo mi je tudi nerodno zaradi noseče sestre, saj se ji vidi, koliko je stara. Prav hecno izgleda, toliko stara, pa z nosečniškim trebuhom. Včasih mi je bilo pa nerodno, ker je cela vas kazala s prstom za sestro, češ kako se je lahko dvakrat zakavsala in ostala sama z dvema malčkoma, oče otok je pa druge kikle preganjal."

Zapis je bil objavljen na tem forumu.

Preberi še: "Stara sem 25, imam 22 otrok in ne mislim nehati" (bizarna resnična zgodba)

Priporočamo tudi: Slovenka razburjeno: "Moški brez otrok je ok, ženska pa NI?"