Cosmo ure fizkulture

Športni pozdrav. Bi rada osvojila športnika? To božanstvo ni prišlo na svet le zato, da bi objemalo trenažerje, se valjalo po tartanu in brusilo robnike smuči. Preuči naš posebni olimpijski priročnik, s katerim bo ta seks ‘mašinca’ še pred novim letom zapredla na tvoj startni znak.

29. 11. 2007

Vsaj na pogled je moški, ki mu nobena ne bi rekla ne: radiatorčki, jekleni bicepsi, napeta stegna in levje srce. A nekje si prebrala (zagotovo ne v Cosmu, ker Cosmo ni naravnan tako pesimistično), da levje­srčni v postelji ni za nobeno rabo. Slišala si o tem, da seks pred treningi in tekmami škodi (posebej če je ljubimka zahtevna in če se je šampion znebil celih galon semenske tekočine), naporni treningi pa zaradi utrujenosti zahtevajo visok posteljni davek. Pomisliš, da bi se raje začela spogledovati s knjižničarjem, ki ves dan bolj ali manj sedi in se hrani za zvečer. Zelo težko, ker te mika tista seksi rita. Na srečo nekateri naprednejši trenerji danes športnikom svetujejo, naj se pred doseganjem olimpijskih medalj čim bolj sprostijo. Ko bo domov prinesel zlato, boš mirne duše vedela, da je vse skupaj tvoja zasluga.

Odbojkar in košarkar

Pa začnimo kar z dvema, seveda v upanju, da si ne boš privoščila obeh naenkrat, ker bi zaradi objektivnih razlogov lahko resno ogrozila svoje življenje (skupaj tehtata toliko kot odrasel grizli). Če si visoka vsaj 170 cm, se boš z njima celo lahko poljubljala brez pručke.

Njune močne točke: Sta vzdržljiva in upoštevajoč telesne dimenzije, še kar gibčna. Oba imata podobno razvito telo: močna kolena, dober odriv, sta visoke postave in hitra. Odreci se položajem, v katerih bi bila onadva zgoraj, da se ne spremeniš v pašteto.

Kako ju zapelješ? Navada je železna srajca. Oba sta vajena skupinskega dela in preden moštvo dobi kakšno točko, se je treba najprej malce naprezati. Odbojkarju se resda tu in tam posreči kakšen as, košarkar pa bo težko zadel na koš z drugega konca igrišča. Taktiko, ki jo oba tako dobro poznata, boš z lahkoto prenesla na seks: najprej naj se izkaže pri podajanju in preigravanju ter šele potem z zabijanjem.

Plavalec

To je tako, kot bi imela v postelji ‘mašinco’ na štirikolesni pogon. Pri plavanju se harmonično razvijejo vse mišice, kar pomeni, da boš orgazme doživljala tudi z očmi. Plavalec je zelo vzdržljiv in ima močno razvito zmogljivost pljuč, zato se, da ne bi izdihnila med strastnim poljubljanjem, dogovorita za tvoj opozorilni znak, ko boš morala nujno zajeti zrak.

Njegove močne točke: Ima zelo dobro razvite prsne, hrbtne mišice in roke, zaradi česar so zanj vsi položaji enako težavni kot misijonarski, ima pa še poseben plus: zelo gibljivo medenico, ki v postelji obljublja močne pospeške. Mojstrsko obvlada obrate za 360 stopinj, to pa pomeni, da se vedno vrne nazaj k tebi.

Kako ga zapelješ? Njegov element je voda, zato ga povabi na srečanje pod prho ali v kopalno kad; v stanju breztežnosti je zmožen vrhunskih dosežkov. Če se srečata v bazenu, uporabi staro preizkušeno zapeljevalno klasiko: pretvarjaj se, da se utapljaš, in nato hvaležno sprejmi vso prvo pomoč.

Maratonec

V fizičnem pogledu morda ni ravno estetska bomba. Tanek je kot fižolovka in tako lahek, da ga lahko dvigneš z mezinčkom, a pri njegovem športu je vse v glavi, zato je sposoben neverjetne samodiscipline in žrtvovanja. Zelo uspešno bi se naučil vseh tantričnih tehnik.

Njegove močne točke: Je kot dizelski motor: ne ravno najhitrej­ši, a daleč najbolj vzdržljiv. Loti se ga le ekstremno spočita, med prazniki ali počitnicami in kadar imaš namenjen čas za maratonske erotične preizkušnje. Izogibaj se posteljni klasiki, ker v rokah nima zadosti moči. Ta fant je navajen živeti stoje (ure in ure teka), zato ni razloga, da bi ga silila v kakršenkoli njemu nenaraven položaj.

Kako ga zapelješ? Na sebi nikar ne obdrži lakastih škornjev z visoko peto (navadno niso pri najvišjih), ampak čedne tekaške telovadne copate z vzmetenjem. Ker je precej zenovski, ga vznemiri z obvladanostjo; ne mara histeričark, ki bi rade vse takoj.

Sprinter

Njegovi gluteusi so napeti kot zrela lubenica. Nate bo navalil iz nizkega starta in utopično bi bilo pričakovati, da bi mu lahko pobegnila, če nisi z motorjem.

Njegove močne točke: Ima dobre reflekse in je zelo močan. Je kot bencinski motor v športnem avtomobilu: takoj vžge in svetlobno hitro pospeši. Idealen je za hiter seks.

Kako ga osvojiš? Poudari svoje lepe obline z nečim, kar se prilega telesu, ker so sprinterji veliki esteti. Prosi ga, naj namesto tebe ujame avtobus, ki že speljuje, ali pa ga pošlji za žeparjem, ki ti je sunil denarnico. Oddolži se mu z izo­toničnim napitkom na klopci v Tivoliju.

Plezalec

Si oboževalka Spidermana? To je fant zate. Pajčevine na stran: kdor ljubi plezanje, ljubi krhka ravnotežja, je lačen adrenalina in mu je všeč vse, kar je ekstremno. Navadno je zelo zanesljiv tudi v ljubezni. Vajino razmerje bo obviselo na nitki le, če mu boš skušala preprečiti vzpon na K2 po novi plezalni smeri.

Njegove močne točke: Fanta je sama kita, vzdržljiv je in zelo dobro pozna svoje telo. Rad deluje v navezi, je odgovoren in zelo osredotočen. Lačen je novih izzivov in rad preizkusi vse mogoče.

Kako ga zapelješ? Naj pleza po tebi, a se izogibaj predigre, v kateri bi moral uporabiti tudi roke. Na dlaneh ima namreč takšne žulje, da njegovi prsti sploh niso več občutljivi, ti pa svoji mačkici ne bi privoščila tretmaja s ‘šmirgl’ papirjem. Predlagaj položaje, v katerih te bo moral podpirati; to je zanj čista rutina, in če boš izpod postelje čudežno pričarala nekaj vrvi, bo tvoj za vedno.

Kolesar

V nekaj urah prevozi toliko kilometrov kot jih ti v vsem življenju. Podobno kot maratonec je pravi suhec in ima dobro razvite mišice na nogah. Najbrž se sprašuješ, kako je z njegovim ‘družinskim zakladom’ zaradi vsega tistega drgnjenja ob sedalo. Ni panike, kolesarske hlačke so dobro podložene.

Njegove močne točke: Popolnoma neobčutljiv je na nečloveški napor. Pri seksu se bo izkazal, kadar te bo poganjal od zgoraj, ti pa ne bodi predivja, ker ima razbolelo hrbtenico.

Kako ga zapelješ? Zagotovo ne v kolesarski čeladi, vsekakor pa v rumeni majici. Povabi ga na počitnice po poti Gira d’Italia ali Tour de France, nikar pa ga ne pelji na križarjenje ali majhen tropski otok. Prikupiš se mu tako, da mu posodiš svoj profesionalni pribor za depilacijo.

Nogometaš

Takoj ko zagleda žogo, se mu zmeša, če imaš dve čedni žogici, pa postane skoraj nasilen. S treningi je razvil (in zvil na O) predvsem nožne mišice primikalke, zaradi česar težko raztegne noge. Povedano krajše: v postelji nimaš plastelina, ampak (seksi) hlod. Bodi pozorna na njegove igralske sposobnosti: če mu kaj ne bo všeč, bo zaigral ‘favl’ in hotel streljati enajstmetrovko. Še nisi pripravljena? Morda se res rahlo izogiba igre z roko ? profesionalna deformacija pač, a ga boš že prepričala, da na tvojem igrišču veljajo nekoliko drugačna pravila.

Njegove močne točke: Če pred njim miglja karkoli okroglega, v gibanju zdrži celih 90 minut. Zaradi močnih nog je najboljši stoje, domača pa mu je tudi klop.

Kako ga zapelješ? Zapiskaš začetek tekme, nato pa se mu spretno izmikaš. Če obvlada preigravanje vsaj tako dobro kot naš Cime, bo že našel pot do gola, nekaj obrambe pa ga bo samo še podžgalo. Pokorila ga boš s spodnjim perilom v barvi rdečega kartona.

Smučar

Ne boji se nizkih temperatur in strmih pobočij, navajen je tudi na redkejši zrak. Hitro mu postane vroče, a se zlepa ne zadiha. Med specialisti hitrih in tehničnih disciplin je nekaj razlik, a to še ne pomeni, da so smukači hitri, slalomisti pa počasni. Smukači so le bolj zasvojeni z adrenalinom in nevarnostjo, slalomisti pa so bolj natančni in tehnično podkovani.

Njegove močne točke: Ima absolutno čudovita stegna in nasploh zelo močno telo. V njegovem objemu se boš počutila zelo varno.

Kako ga osvojiš? Oblečeš se ‘na čebulico’ in čez navlečeš še kombinezon. Navajen je na čokate smučarske kolegice, zato se mu zaradi odkritja pod kombinezonom zmešalo. Prosi ga tudi za nekaj osnovnih lekcij na smučišču in hitro zapelji s proge med smreke.

Jadralec

Njegova prva ljubezen je morje: voda, valovi in močan veter, zato nikoli in pod nobenim pogojem ne pričakuj, da te bo peljal na počitnice po evropskih metropolah. Ujemala se bosta le v primeru, da si zelo samostojna oseba: tvoj jadralec je namreč sanjač, zaljubljen v svobodo in samoto.

Njegove močne točke: Ima čudovit občutek za ravnotežje, in če bi se poglobil v kamasutro, bi lahko obvladal tudi najtežje položaje. Vajen je čakanja na ugoden veter, zato bo vedno spremljal in opazoval tvoje čustvovanje (in hormonsko plimovanje).

Kako ga zapelješ? Predvsem tega ne poskušaj na trdnih tleh. Naj se prvič zgodi v podpalubju njegove jadrnice ali (vsaj) v vodni postelji. Če nisi ena izmed redkih, ki jo imajo, ga povabi v salon vodnih postelj in jih nekaj skupaj preizkusita (brez škandalov, lepo prosim), na prvo kavo ga povabi v Zlato ladjico, na kosilo pa v Zlato ribico.

Bodybuilder

Če ti je všeč vase zaljubljeni mačo, si našla dušo dvojčico. Zaradi vseh ur, ki jih preživlja v družbi uteži, je v pripravljalnem obdobju ena sama gora mesa, v tekmovalnem pa čokoladni kolaček iz mišic, kit in žil. Njegov najboljši prijatelj je ogledalo. Če si ob svoji strani želiš zares močnega fanta, pa si ga raje poišči na tekmovanju za Martina Krpana. Gora mišic te je sicer sicer sposobna z enim prstom dvigniti v zrak v treh serijah po dvajset ponovitev, bo pa po tem morala počivati vsaj pet minut.

Njegove močne točke: Žal so maloštevilne, saj gredo vse te mišice na račun gibljivosti in koordinacije, a če ljubiš hitre in intenzivne seanse, boš zelo zadovoljna.

Kako ga zapelješ? Predstavljaj si, da si ogledalo. Osredotočiti se moraš na njegov šarm, in ne na svojega. Medtem ko se ljubita (v sobi, polni ogledal), mu bo najbolj všeč, če boš rjovela od napora, kot on rjovi od bolečine v kotičku za uteži.

Privošči si ga z veliko žlico

On ima popolno telo, ti pa nekaj maščobnih blazinic odveč. Zagotovo si mu všeč točno takšna, kot si, a da bi se vsaj na začetku razmerja tudi ti v postelji počutila kot top model, sledi nekaj našim napotkom.

Pred

Ne uprizori striptiza, ampak ga pričakaj v postelji v seksi spalni srajčki.

Medtem

Položaj, ki te najbolj zoži, je ‘žlička’: ulezi se na bok in rahlo skrči noge, da bo ritka bolj napeta.

Po

Ko vstaneš iz postelje, se ne zavijaj v rjuhe kot Bridget Jones. Raje obleci njegove boksarice, kar bo razumel kot provokacijo. ‘Če jih hočeš nazaj, si jih boš moral vzeti!’

Navodila za uporabo

  • Športnika privlači gibanje, zato se bolj kot na oblačila osredotoči na to, kako jih nosiš, kako hodiš in se zibaš v bokih.
  • Resnična težava? Njegova utrujenost. Včasih je po napornem treningu preutrujen celo za seks. A to ne pomeni, da si ga ne želi. Zadevo vzemi v svoje roke in ga položi ... na hrbet.
  • Prilagodi se njegovemu bioritmu. Zlati čas za seks je takoj zjutraj ali v času opoldanskega počitka po lahkem kosilu pred popoldanskim treningom.

Alja Maček

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri