"Če sem površna pri pospravljanju, me zmerja, da sem ničvredna, gnoj" (zgodba Slovenke)

Ta zgodba je tisto, česar nobena ženska na svetu nikoli ne bi smela izkusiti!

"Če sem površna pri pospravljanju, me zmerja, da sem ničvredna, gnoj" (zgodba Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
14. 9. 2022

"S partnerjem sva stara 31 let, brez otrok. Najina zveza traja 8 let. Oba sva izobražena in živiva z zadovoljivim finančnim stanjem.

Na začetku zveze je bilo vse v najlepšem redu, z občasnimi izpadi partnerja, ki me je začel poniževati in žaliti.

Vendar se na to nisem dosti ozirala, ker sem mislila, da bo z leti bolje in ga imam vseeno preveč rada, da bi naju takšne stvari ločile. Vendar se na žalost to ni nehalo in se je iz leta v leto stopnjevalo.

Moram povedati, da fizično ni nasilen, vendar me tako ponižuje, zmerja, ima za nič vredno, ... Sama se trudim, pred kratkim sem dobila službo in kljub temu vse doma postorim sama.

Kuham, pospravljam, ga presenečam z majhnimi pozornostmi, skratka želim si, da bi nama bilo lepo. Vendar on je tako besedno grob do mene.

Če naredim kakšno malenkost narobe, kot na primer, da sem površna pri pospravljanju, mi govori prokleta ****** ničvredna, gnoj babji in ko mu na lep način hočem povedati in se pogovoriti, zakaj me tako ponižuje, če mu nič nisem naredila, pa mi odgovori, da ima on to pravico in če se odloči, to lahko naredi ...

In ne samo to, še kaj hujšega ... Vse to me tako notranje razžira, sem žalostna, počutim se neprivlačno, ker mi velikokrat govori, da nisem lepa, da ne znam seksat, da ga ne privlačim ...

Toliko je stvari, jaz pa se ne znam braniti in, kar je še najpomembneje, temu ne znam narediti konca in odditi ... Ko se skregava, je zelo nesramen in mi reče, da sem jaz vsega kriva, ker sem slabe volje in ker imam slab dan in me žali.

Vendar je čez nekaj trenutkov njegovo obnašanje takšno, kot da se ni nič zgodilo in mi potem reče, da me ima rad, se z mano normalno pogovarja in vse stvari ostajajo nerazčiščene. Torej, če se hočem pogovoriti, me ignorira ali se mi smeji v obraz in govori, da imam jaz sama probleme, da sem preveč čustvena in da to ni njegov problem.

Največji problem je v tem, ker ga imam še vedno zelo rada in se bojim, da če bom odšla, mi bo žal in si bom očitala, da sem naredila napako in ga izgubila.

Strah me je prihodnosti z njim, ker si ne znam predstavljati, kako nesrečna bi bila šele takrat, če bi imela otroka in bi se do mene tako obnašal. Sem izgubljena in ne vem, kaj naj.

Očitno sem res nesamozavestna ženska, ampak to sem postala v času, odkar sem skupaj s partnerjem. Prej nikoli nisem imela problemov s tem in izhajam iz zelo ljubeče družine, v kateri niti enkrat v življenju nisem slišala grde besede in zmerjanja.

Starša sta mi vzor in vidim, kako je lahko lepo, če živiš v takšnem spoštovanju, kot živita starša.

Pri njegovi družini je situacija popolnoma drugačna in vidim, da ima iste vzorce. In tudi zase vem, da sem lepa in simpatična, ampak žal potem začnem tudi v to dvomit, ker vsake toliko dobim kakšno opazko na moj izgled, čeprav neupravičeno.

Strah me je, da se res ne more spremenit, ampak bo samo še slabše. Ko sva imela o tem pogovor, je zaključil s tem, da sem zelo trmasta in preveč občutjiva oseba in da s tem njega spravim v slabo voljo in zato ima on pravico, da se brani in me začne žalit ...

Tudi on je velikokrat slabe volje, pa si nikoli ne bi dovolila, da bi ga užalila in prizadela, raje ga pustim, če hoče imeti mir ali pa se z njim pogovorim in mu skušam pomagati.

Res je težko, ker je lahko tako super človek in ga imam rada, ampak mi po drugi strani povzroča takšne bolečine.

In vse tako obrne, da sem jaz kriva za vse probleme. Saj mogoče sem, ampak ali ima on res pravico, da me potem žali in zmerja, pa čeprav imam slab dan in sem slabe volje??"

Zapis je bil objavljen na med.over.net

Preberi še: Ženska v nesreči izgubila spomin, mož pa je storil nekaj, zaradi česa se je znova zaljubila vanj (resnična zgodba)

Priporočamo tudi: Izpoved Slovenke, ob kateri nam je zajokalo SRCE: "Če se iz šole nisem vrnila do enih, zame ni bilo kosila."