"Počutila sem se ujeto, kot da bi me nekdo privezal k sebi in me močno držal" (resnična izpoved)

29. 1. 2024
"Počutila sem se ujeto, kot da bi me nekdo privezal k sebi in me močno držal" (resnična izpoved) (foto: Profimedia)
Profimedia

"I can buy myself flowers." 😉

“Veš, da je bolje biti samska, ko pustiš fanta in si oddahneš.  

Namesto, da utesnjeno čepiš doma pred televizorjem, greš lahko ven s prijateljicami, izklopiš telefon in se pretvarjaš, da ne obstajaš, predvsem pa ti ni treba pravznovati nepomembnih obletnic, na primer za štiri mesece in dva tedna in kupovati gromozanskih plišastih medvedov ali odurnih v rdečem barvilu potopljenih čokolad. 

Nazadnje, ko sem se razšla s fantom, se mi je od srca odvalil kamen, prvič po petih mesecih pa se nisem počutila utesnjeno. Ponavadi dobim takšen občutek v zvezi šele po nekaj tednih, drži pa se me tako močno, da se sploh ne prepoznam več. Monogamistični odnos mi nikoli ni v resnici dišal zato, ker sem se slej kot prej počutila ujeto, kot da bi me nekdo privezal k sebi in držal ne glede na to, kako zelo bi si želela oditi.

Zdi se mi, da se pogosto zgodi, da smo v zvezah utišane, saj namesto individualne identitete postaneš 'midva', tvoje mnenje, počutje in obnašanje pa postane pomembno le v korelaciji do partnerja. Mogoče bi morala o svoji utesnjenosti v zvezi govoriti s terapevtko, ampak je kupovanje kart za koncerte pač bolj zabavno. 

In zakaj je še biti dobro samski?

1. Ceneje je 

Ni ti treba kupovati daril za brezvezne obletnice, valentinovo, gregorjevo ali vsak četrti petek v mescu. Ne hodiš na slabe večerje in ne zapravljaš denarja za ogled filmov, Po mojem mnenju bi morala biti sama ideja o ogledu Marvell filma dovolj dober razlog, zakaj nekoga pustiš.  

2. Lahko se družiš s komerkoli hočeš

Nič več ljubosumja in sumničanja, če greš ven s prijateljem. Nihče ti ne bo očital, če noči ne preživiš v domači postelji, ampak se zatakneš pri uličnem glasbeniku. 

Ne spreglej še: 

3. Lahko delaš karkoli hočeš

Lahko se voziš na zadnjem sedežu motorja, neplačaš parkirnine, greš na turnejo s svojo najljubšo glasbeno skupino in preživiš pol leta v Londonu. 

4. Nisi več osladna dvojina

“Midva imava rada ta film”, “Midva pa še nisva bila na romantičnem oddihu v Logarski dolini”, ali pa “Midva greva najraje s parom na počitnice”. Huje je lahko le, ko začneš partnerja klicati z “moj”.  

5. Ne rabiš partnerja, zato da imaš prijatelja

Razlika med prijateljstvom in romantično zvezo je seks. Namesto partnerju lahko svoje težave zaupaš najboljši prijateljici (po možnosti na tleh kuhinje ali pa na stranišču v klubu). Spiš pa lahko s katerimkoli igralcem, stomatologom ali bodočim arhitektom, ki si ga izbereš.

Ni pa ti treba prenašati partnerjevih nadležnih prijateljev in vsakič lahko brez slabe vesti poješ zadnji kos torte. 

Te morda zanima še: Trik: Si vedela, da lahko čisto običajne testenine skuhaš v le 1 minuti? Poglej, kako

Preberi še: Si že slišala, da s cvetačo porabiš več kalorij, kot jih dobiš? Izvoli pojasnilo nutricionista

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ