Bi rada pri seksu premaknila nekaj mej? Začni tako ...

Če se hočeš navaditi ledeno mrzle vode, je najbolje, da hitro skočiš v bazen, zakričiš in čez nekaj trenutkov že plavaš brez težav. Pri grobem seksu pa je ravno obratno: da bi se navadila 'mrzle vode', se moraš vanjo potopiti počasi in zelo postopoma.

Bi rada pri seksu premaknila nekaj mej? Začni tako ... (foto: Profimedia) Profimedia
28. 2. 2015

1 Začni z malim (in z majhnimi koraki)

Določita pravila igre in napravita vsak svoj seznam želja in prepovedi (na primer: dovoljeno je vezanje, ni pa dovoljeno klicanje s ponižujočimi imeni).

Pomembno je, da vesta, kje ima drugi mejo, ki je še ni pripravljen prestopiti. Začnita z najbolj nedolžnimi stvari, opazujta se in nato počasi napredujta.

2 Stopnjujta intenziteto in ne pozabita na bonton

Ko gresta enkrat dlje od lasanja, prevezovanja oči in igračkanja s peresi, je nujno, da določita varnostno besedo. Ko rečeš na primer RDEČA, to za dominantnega partnerja pomeni, da mora nemudoma prenehati s tistim, kar pač počne.

Huda bolečina, poniževanje in vse, kar ni higienično in bi lahko ogrozilo tvoje zdravje, je najstrožje prepovedano. Nadvladujoči naj podrejenega pred vsako novo stvarjo vpraša, ali tisto lahko naredi.

3 Zamenjajta vlogi

Da bosta okusila vse dimenzije samomazo igric, je nujno, da v določeni točki zamenjata vlogi.

vloge

Oba imata pravico, da izkusita, kaj pomeni imeti popolni nadzor nad drugim in kako se počuti oseba v podrejenem položaju.

Za spoznavanje sebe je oboje enako koristno, lahko pa je oboje tudi enako vznemirljivo. Vsekakor na koncu sledi spoznanje, v kateri vlogi se kdo bolje počuti, in na tistem bosta gradila dalje.

Po predlogi Chiare Atik in Josha Gondelmana priredila Alja Maček