Si sanjala, da varaš svojega partnerja? To v resnici pomeni, da se moraš ... (ne, ne raziti)

Skoraj polovica vas, ki to berete, je v zadnjem mesecu sanjala, da vara svojega partnerja. In razlaga sploh ni slaba, saj pomeni tole! 

Si sanjala, da varaš svojega partnerja? To v resnici pomeni, da se moraš ... (ne, ne raziti) (foto: Profimedia) Profimedia
24. 1. 2022

Gotovo si že kdaj sanjala o tem, da varaš svojega partnerja. Seksaš z vročim neznancem in kljub temu, da veš, da kar počneš ni prav, se ne moraš ustaviti.

Kasneje v sanjah moleduješ partnerja za odpuščanje in strah, da ga boš zaradi tega izgubila, je neizmeren. V odločilnem trenutku pa se zbudiš ter se vsa prepotena in olajšana zaveš, da si vse samo sanjala.

Take sanje velikokrat vzbudijo občutke krivde in začnejo porajati številna vprašanja.

Kako sem ga lahko tako izdala? Ali ga res želim varati? Ga bom izgubila? Ali sem zaradi tega slaba oseba?

"Po dveh zmenkih sva se zaradi karantene vselila v skupno stanovanje" (resnična izpoved)

Zakaj do takih sanj sploh pride?

Najprej se lahko sprostiš – nisi slaba oseba. Varanje partnerja v sanjah je pravzaprav neverjetno pogosto. V študiji iz leta 2020, ki jo je izvedel Amerisleep, je od tisoč anketiranih ljudi kar 21 % imelo sanje v preteklem letu, v katerih so prevarali svojega partnerja, 23 % pa jih je sanjalo, da jih je prevaral njihov partner.

Za te sanje pa pravzaprav obstaja povsem dobra in logična razlaga. (In ne, to najverjetneje ne pomeni, da želiš varati svojega partnerja). Po mnenju strokovnjakinje za dekodiranje sanj in avtorice uspešnice Slovar sanj od A do Ž, Therese Cheung, je pravzaprav povsem zdravo imeti take sanje. 

"Sanje so dvorana z ogledali,"  pravi Cheungova. "To je vidik vas samega, na nek način varate samega sebe. To je pravzaprav sanjski um, ki vam samo poskuša pokazati, da morate odkriti samega sebe."

Oseba, s katero varaš, je pomembna

Če imaš v sanjah afero z nekom neprimernim, kot je npr. tvoj šef, ne gre za to, da bi rada seksala s to osebo. Morda samo občuduješ neko njihovo lastnost, ki tebi manjka. Če ima tvoj šef odličen smisel za humor in si ti ponavadi precej resna oseba, je afera s šefom v sanjah pravzaprav tvoj sanjski um, ki ti pravi 'razvedri se'. Za to, da ti to sporoči, pa uporablja šokantno podobo varanja, ker je to edini način, da postaneš pozorna. 

Če imaš v sanjah afero, to pomeni, da je nekaj na tebi, kar je še nerazvito in moraš to še ugotoviti.

Odvisno od tega, s kom varaš, pa lahko te sanje dobijo več različnih interpretacij. Varanje v sanjah z naključno osebo je tako lahko posledica razočaranja vase ali občutka, da pogosto pustiš sebe ali druge na cedilu.

Moški objemajo na tri različne načine, in samo takšen ti sporoča, da s tabo želi nekaj več

Ali so take sanje razlog za skrb?

Opažen je bil porast sanj o varanju med COVID-19 in karanteno, kjer sta partnerja skupaj dobesedno preživela 24 ur na dan, 7 dni v tednu, kar pa je lahko privedlo do razdora med njima ali nezadovoljstva v odnosu.

Ljudje so sanjali o varanju, ker jim je njihov sanjski um poskušal pomagati. Vsi smo obtičali doma in včasih preveč časa skupaj ni to, kar je najboljše za vajino razmerje. Take sanje so torej prinesle malo pustolovščine in zabave, kar pa je pravzaprav zelo zdravo.

Redkokdaj obstaja razlog za zaskrbljenost po sanjah o varanju. Običajno so take sanje normalne in zdrave. To ne pomeni, da je vaša zveza obsojena na propad ali pa, da globoko v sebi želite varati svojega partnerja.

Edinkrat, ko lahko pomeni, da si dejansko želiš imeti afero, so to dosledne sanje, ki se zgodijo skoraj vsako noč in se prenašajo v tvoje budne misli in želje.

V nekaterih primerih bi to lahko pomenilo temeljne težave, ki jih imaš s svojim partnerjem, ali pa da nekaj manjka v vajinem odnosu. Morda razmerje ne izpolnjuje tebe ali tvojih potreb, zato to tvoj sanjski um želi najti z drugo osebo. Morda si celo že doživela sanje, v katerih je tvoj partner tisti, ki vara, kar kaže na občutek negotovosti v odnosu.

Sanje o varanju lahko pomenijo številne stvari - lahko so znak negotovosti vase, negotovosti v tvoj odnos, skritega strahu pred zapuščenostjo, ki se dvigne na površje, trenutnega razkola med vama ali pa so znak, da ne zaupaš sebi ali svojemu partnerju, ne glede na to, ali je kdo od vaju dejansko imel afero ali ne.

RAZKRIVAMO: 88,3 % moških najpogosteje fantazira o TEM (in ne, ni tisto, kar misliš!)

Bistveno je, da ni razloga za skrb ali za občutek krivde, ko se zbudiš po sanjah o varanju. Razmisli, kaj zate simbolizira varanje in ali je sploh povezano s tvojim partnerjem. Večino časa ti možgani samo poskušajo pomagati pri osebnostni rasti. Vedno pa je dobro pogledati vase in razmisliti, ali je v tvojem odnosu kaj, kar je treba nasloviti.

Vir: InStyle

Fotografije: