Jasni znaki, da svojega dragega spreminjaš v prijateljico

Če se boš do svojega dragega vedno obnašala, kot da je tvoja prijateljica, to lahko slabo vpliva na vajin odnos. Preveri, ali ga nemara že nisi spremnila v svojo prijateljico.

Jasni znaki, da svojega dragega spreminjaš v prijateljico (foto: Profimedia) Profimedia
25. 2. 2016


Glede na to, da postajajo meje med spoloma vedno bolj zamegljene, ni nič čudnega, da se večina deklet do svojih fantov obnaša, kot da gre za njihove prijateljice. In po­sledično se tudi čedalje več fantov odloča, da bodo s svojimi dekleti sodelovali v tipično ženskih aktivnostih. To je do neke mere dobra novica, saj si verjetno nobena od nas ne želi, da bi se vrnili v čas neznosnih stereotipov in šovinizma, kakršen je bil pred nekaj desetletji. Toda kar je preveč, je vseeno preveč.

Če imaš prijateljice zato, da se skupaj odpra­vite na pilates, imaš fanta predvsem zato, da lahko igraš svojo žensko vlogo, medtem ko lahko on ob tebi izrazi svojo moškost. Prav iz tega izhaja romantika, po kateri tako zelo hrepeniš tudi ti. Zato upoštevaj nekaj spodnjih nasvetov glede tega, zakaj je bolje, da s fantom razvijaš ljubezensko razmerje, ne pa tipičnega ženskega prijateljstva.

Najprej, zakaj bi si sploh želela na svojega fanta gledati kot na prijateljico?

Tvoja želja po tem, da bi z njim počela tudi tipično ženske stvari, izvira iz izkušenj, ki jih imaš z ženskimi prijateljicami. Ženske namreč s svojimi prijateljicami vzpostavimo visoko stopnjo intimnosti, zato si povsem nagonsko želimo, da bi takšen odnos vzpostavile tudi s svojim partnerjem in z njim počele vse to, kar počnemo s prijateljicami. Poleg tega se čedalje bolj uveljavlja prepričanje, da je idealen partner tisti, ki ni le ljubezen tvojega življenja, temveč obenem tudi tvoj najboljši prijatelj.

Prav zato si sodobna ženska želi, da bi s svojim dragim delila vse svoje interese. Te zanima joga? Potem bi se moral na tečaj odpraviti tudi on. Si se povsem osredotočila na duhovne vode? Potem je nujno, da takšna prepričanja deli tudi on, vključno z navdušenjem nad romantičnimi francoskimi črno-belimi filmi.

Dejstvo je, da tako ženske kot moški od partnerskega odnosa pričakujejo veliko več, kot so včasih. Pričakovanja so tako zelo velika, da od svoje boljše polovice ne pričakujemo nič več in nič manj kot to, da smo z njim oziroma z njo po­vezani na vseh ravneh našega življenja.

Seveda je povsem sprejemljivo, da od ljubezenskega odnosa želimo čim več, vseeno pa je dobro, da se zavedaš, da obstaja ključna razlika med odnosom, ki ga imaš s svojimi prijateljicami, in odnosom, ki bi ga morala imeti z njim (poleg seksa seveda). če te z dekleti družijo povsem vsakdanje stvari, kot so oblačila, filmi ter različni hobiji in interesi, vse te stvari pri odnosu s partnerjem niso tako zelo pomembne.

Veliko pomembneje je, da se strinjata pri bolj temeljnih in dolgoročnih življenjskih stvareh, na primer, ali si želita oba potovati, preden se ustalita in si ustvarita družino, ali si družino sploh želita in ali sta, konec koncev, sploh za skupaj. Dobro bi bilo, če bi si delila tudi temeljne vrednote in prepričanja, način življenja – bodisi na podeželju, v predmestju ali v središču mestnega dogajanja.

Zakaj pa se mi potem vedno pridruži?

Iz več razlogov. Prvi je zagotovo ta, da se tvoj fant sploh ne zaveda, kaj se dogaja. Vse skupaj namreč poteka na povsem subtilni ravni. Če ga vsake toliko časa vprašaš, ali tvoj trebušček nekoliko preveč štrli iz tvoje nove majčke, potem pa ga namesto v njegovo priljubljeno picerijo povabiš v super ljubko restavracijo, ki si jo odkrila skupaj s prijateljicami, to na prvi pogled še ni zaskrbljujoče. Če pa se to dogaja redno, to ni ravno dobra novica.

Drugi razlog je ta, da veliko moških privoli v tipično žensko druženje zato, da bi svoji izvoljenki ustregli in jo osrečili, še posebej na začetku odnosa. Poleg tega so moški dandanes bolj nagnjeni k takšnemu vedenju zato, ker so po navadi ženske tiste, ki prevzamejo vlogo organizatorja družabnih dogodkov. Po domače povedano, moški bo po najmanjši liniji odpora pač privolil v večino tega, kar boš predlagala, že zato, da te ne bi razočaral ali zanetil nepotrebnega prepira.

Tretji razlog za njegovo ‘ubogljivost’ je tudi ta, da se boji, da te sploh ne bo imel priložnosti videti, če se ne bo udeleževal tvojih ‘ženskih’ aktivnosti. To pa zato, ker smo ženske dandanes veliko manj pripravljene spreminjati svojo vsakdanjo rutino zaradi moških in svoja življenja prilagajati tako, kot ustreza njim. Samo pomisli na svoj stil življenja. Bi v svoj vedno prenapolnjeni urnik sploh uspela spraviti še zmenek z njim? Mar ni veliko bolje, če bi se na pilates odpravila skupaj in tako vsaj tisto uro preživela skupaj?

Dolgoročna škoda

Če nič drugega, upade raven njegovega testosterona. Če si takoj začela zmajevati z glavo, si predstavljaj, da se moraš ti ves čas čudeleževati ‘moških’ aktivnosti. Najprej bi doma za računalnikom igrala katero od njegovih priljubljenih igric, potem bi odšla na pivo v njegov najljubši lokal, zvečer pa bi si tam ogledala še nogometno tekmo. Ali se ne bi počutila, kot da je nekdo ugrabil tvojo žensko plat in te prisilil, da si nekdo, ki v resnici nisi?

Tako tudi on čuti, da ob vsej ženski družbi in aktivnostih izgublja svojo moškost, pa čeprav se pretvarja, da je vse v najlepšem redu. Seveda obstajajo tudi takšni, ki bodo brez težav s teboj odšli na celodnevni nakupovalni izlet in cele ure s tabo poslušali najnovejši album Westlife, a takšnih, po pravici povedano, res ni veliko. In če tvoj dragi ne spada med takšne, si lahko prepričana, da bo vajina ‘ženstvena’ situacija dosegla vrelišče in se ti bo slej ko prej začel izmikati.

Premisli tudi o tem, kako tvoje vztrajanje pri tem, da si delita prav vsako vsakdanjo malenkost, vpliva na vajin odnos, ki s tem zagotovo izgublja tisti dragoceni skrivno­stni pridih, brez katerega v uspešnem odnosu ne gre. ženstvenost je namreč za moške velika uganka, ki se jim prav zaradi svoje skrivnostnosti zdi tako privlačna.

Prav razlike, ki obstajajo med vama, so tisto, kar ustvarja potreben električni tok in magnetično privlačnost v odnosu. Z drugimi besedami: prevelika domačnost je lahko prava grožnja za vajino ljubezen, zato si namesto nenehnega skupnega preživljanja prostega časa raje privoščita kakšno popoldne narazen in nekaj več roma­ntičnih večerij.

Kako ponovno pridobiti njegovo moškost

Najprej začni ločevati med ženskim in moškim preživ­ljanjem prostega časa. Pri tem poslušaj svojo intuicijo in postavi določene meje. Če opaziš, da se tvoj dragi malo preveč udejstvuje v aktivnostih, ki jih po navadi počneš s prijateljicami, ali pa če te tvoj ljubimec spolno ne pri­vlači več tako, kot te je na začetku, potem je to znak, da ga moraš po hitrem postopku umakniti od svoje ženske družbe in peke piškotov. Odloči se raje za bolj nevtralne aktivnosti (glej Moške ideje za zmenek ).

In čeprav se zaradi fanta ne bi smela odreči aktivnostim, ki so te zanimale, ko si bila samska, je prav, da se sem in tja tudi ti odpraviš na zabavo z njegovimi prijatelji. Poleg tega je pomembno, da se s svojimi interesi in hobiji ukvarjaš sama. čeprav se na prvi pogled sliši ravno nasprotno, vaju bo povečana individualnost še bolj zbližala.

Vajin odnos boš začinila tudi tako, da bosta skupaj razvila vajine rituale in aktivnosti, ne pa s tem, da bi ga poskušala seznaniti s tistimi, ki jih sama že dobro ob­vladaš. Najsi bo to gorsko kolesarjenje, plavanje v notranjem bazenu ali pa popivanje v lokalni pivnici, prav to so aktivnosti, s katerimi bosta vzpostavila trdnejši in edinstven odnos, ki bo temeljil na močni spolni privlačnosti.

10 stvari, za katere upamo, da jih ne bo nikoli počel

1 Nosil obliža za čiščenje por na nosu.

2 Plesal na glasbo Enye.

3 V restavraciji naročil solato z nizkokalorično polivko.

4 Na obisku pri tebi doma obul tvoje copate.

5 Telovadil ob najnovejšem DVD-ju s posnetim tečajem joge.

6 Med vožnjo v avtu prepeval pesmi Lady Gaga.

7 V predpasniku spekel čokoladne piškote v najnovejšem pekaču iz silikona.

8 Si poskušal s pudrom prikriti mozolj na bradi.

9 Se s tabo odpravil gledat drugi del filma Seks v mestu.

10 Na forumu redno komentiral najnovejše novice o Brangelini.

‘Moške’ ideje za zmenke

  • Okušanje pic. Enkrat na teden se odpravita vsakič v drugo picerijo in naredita seznam, katera je imela boljše testo ter dodatke.
  • Odpravita se v zavetišče za pse. Čeprav ne nameravata imeti psa, bo vseeno zabavno, če bosta kakšnega posvojila za eno popoldne.
  • Lenarita ves dan. V soboto se že dopoldne odpravita v kino in si oglejta film po njegovi izbiri. Potem se odpravita na sprehod v park, za kosilo pa si hrano naročita domov.
  • Odpravita se v hribe. Oblecita si pohodne hlače in čevlje ter pojdita na nekoliko drugačno rekreacijo na svežem zraku.
  • Igrajta njegovo najljubšo računalniško igro. Kdor izgubi, bo moral to pozneje nadoknaditi med rjuhami.
  • Za večerjo – zrezek in krompirček. Namesto solate si privoščita pravi gurmanski obrok.
  • Odpravita se na košarkarsko tekmo. Ali pa na kakšen drug športni dogodek. Ne pozabi navijati, za konec pa si privoščita burek.
  • Pozabita na romantiko. Namesto rož in sveč si raje privoščita pivo in pikado v bližnjem lokalu.

Prevedla in priredila: Janka Menart

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri