Strokovnjaki: Že en pogled moškega v obraz razkrije, kakšno spermo ima (za-ni-mi-vo)

Preveri, kaj obraz tvojega dragega pove o kvaliteti njegove sperme. 🙊

Strokovnjaki: Že en pogled moškega v obraz razkrije, kakšno spermo ima (za-ni-mi-vo) (foto: Profimedia) Profimedia
5. 6. 2023

Zagotovo še nisi pomislila, da bi moške obrazne poteze lahko razkrivale, kako kvalitetna je njegova sperma. 

Nedavna raziskava pa je pokazala, da lahko moški obraz razkrije veliko!

Študija, ki so jo izvedli na Univerzi v Valenciji v Španiji, je preučevala obrazno privlačnost 50 študentov, nato pa so na podlagi tega, kako so njihov videz kategorizirali drugi študenti, tako moški kot ženske, te ugotovitve povezali s kvaliteto njihove sperme.

Raziskava je pokazala, da imajo bolj kvalitetno spermo klasično privlačni moški in ne moški z najbolj "moškimi, mačo" potezami. 

Raziskovalci so zapisali, da je bila kakovost moškega semena negativno povezana s širino moških ličnic (obraza) in s tem z moškostjo.

Dokazano je, da je širina obraza pozitivno povezana z ravnjo testosterona pri moških in tudi s predvidenim številom vedenjskih lastnosti, povezanih s testosteronom, kot so agresivnost, dominantnost, fizična moč, status, finančni uspeh in zavajanje.

Čeprav raziskovalci niso povsem prepričani, zakaj je tako, se zdi, da menijo, da bi lahko bile v igri ravni testosterona.

Kljub temu, da je testosteron glavni hormon, ki ga v resnici enačimo z moškimi in njihovo moškostjo, ponavadi "zmanjša proizvodnjo sperme".

Raziskovalci so še poudarili, da je bil njihov vzorec precej majhen in da bi lahko prišlo do drugačnih rezultatov na večjem vzorcu.

Zanimivo je tudi, da moški ocenjujejo, da so bili obrazi na splošno bolj privlačni, kot pa so to ocenile ženske, kar kaže na to, da moški na splošno precenjujejo privlačnost drugih moških.

Preberi še: Vroča izpoved: "Iščem nekoga, da me pošteno po*uka, nič drugega"

Priporočamo tudi: Ti jagode doma hitro splesnijo? Odkrile smo trik, da bodo ostale sveže tudi do nekaj tednov!