Ali je za moške občutek v vagini DRUGAČEN po tem, ko ženska rodi? (ODGOVOR strokovnjaka)

21. 3. 2023
Ali je za moške občutek v vagini DRUGAČEN po tem, ko ženska rodi? (ODGOVOR strokovnjaka) (foto: Profimedia)
Profimedia

No, zdaj smo končno dobili odgovor na to večno dilemo! 😅

Ali se za moške, potem ko ženska rodi, občutek med seksom (tj. občutek penisa v vagini) spremeni, ker je morda vagina nekoliko ohlapnejša? Ali pa moški preprosto tega ne opazijo in je seks za njih enak?

S tem vprašanjem se je bralka oziroma bralec ameriškega Cosmopolitana obrnil na njihovega strokovnjaka, Logana Hilla, ki v svojem odgovoru pravi:

Kratek odgovor: Ja, moški pogosto opazijo spremembo, saj se žensko telo običajno tudi spremeni.

Ampak ni pri vseh isto. V primeru vaginalnega poroda veliko dejavnikov določa, kako oziroma ali se bo žensko telo – in vagina – spremenilo: velikost dojenčka, okoliščine dejanskega poroda, čas, ki je pretekel od poroda, velikost raztrganin ali raztez, število predhodnih porodov, čvrstost mišic medeničnega dna in sam zdravnikov postopek.

Kolikokrat na dan ima moški erekcijo? (+ ostala vprašanja o njegovem orodju, ki jih ne upaš postaviti)

Če ženska rodi s carskim rezom, se na vagini običajno pozna zelo malo sprememb. Ne glede na vse pa je ustvarjanje človeškega življenja čaroben, naraven proces, ki bo na nek način imel vpliv.

V večini primerov, po tem, ko je novopečena mamica imela dovolj časa za okrevanje (in se morda celo uspela naspati), bo občutek med seksom nekoliko drugačen. Telo se sicer vrne v prvotno stanje in spremembe so pogosto zanemarljive – vendar pa, kot že rečeno, ni pri vseh isto.

Pri veliko ženskah vagina postane nekoliko bolj "ohlapna" in moški bo morda potreboval nekaj časa, da se privadi. A v veliki večini primerov moški ne nehajo kar naenkrat uživati med seksom zgolj zato, ker je občutek v vagini nekoliko drugačen. Pri seksu gre za veliko več, kot le za velikost penisa in tesnost vagine.

"Moj fant med oralcem nikoli NE doživi orgazma – ali kaj delam narobe?" (+ ODGOVOR strokovnjakinje)

In samo zato, ker je občutek nekoliko drugačen (četudi to pomeni bolj "ohlapen"), ne pomeni, da je to slabše. Seveda obstajajo ekstremni primeri in vsi, tako moški kot ženske, imamo različne ravni tolerance za velikost, tesnost ali preprosto sam užitek.

Ampak, ali bi večina žensk kar naenkrat začela sovražiti seks – po tem, ko je v njem uživala – zgolj zato, ker se je partnerjev penis upognil rahlo v levo? Ali pa, ker je nekoliko manj obsežen? Telesa se sčasoma spremenijo. To velja tudi za seks. In to velja tudi za vse ostalo v življenju.

Preberi še: "Punce, a mi lahko prosim pri seksu objasnite tole ...?" (zadeve, ki begajo moške misli)

Priporočamo tudi: Ojoj! Nekateri MOŠKI poročajo o TEM simptomu koronavirusa (povezan je s SEKSOM)

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave