ALFA ženska razkiva, KAJ si v resnici mislijo moški (pa ti tega ne bodo nikoli povedali!)

Navade vsakega moškega bi lahko zdaj že recitirala, če bi me nekdo zbudil sredi noči. V zbranih zapisih ti jaz, alfa samska ženska, katere vrhunec kulinarike je v mikrovalovni pečici pogreta lazanja, podajam skrivnosti moške rase. Poznam ga, razumem ga in razkrivam ti, kaj si v resnici misli, ko tema nanese, ...

ALFA ženska razkiva, KAJ si v resnici mislijo moški (pa ti tega ne bodo nikoli povedali!) (foto: Nick Onken Photographer: Nick Onken; Fashion Director: Kristen Ingersoll; Production: Rebecca Svitila; Hair: Clay Nielsen Using Number Four Hair Care;) Nick Onken Photographer: Nick Onken; Fashion Director: Kristen Ingersoll; Production: Rebecca Svitila; Hair: Clay Nielsen Using Number Four Hair Care;
23. 10. 2020

1. Victoria’s Secret

Kako je videti? Kot v risanki se mu pocedijo sline in izbuljijo oči vsakič, ko se pred njim pojavi par okroglih dojk, ravni trebuščki in vodni nedrčki, ki pomagajo manekenkam, da razkazujejo svoje oprsje v najboljši luči, namesto da bi se to zgodilo, ko mu pogled pred televizijo zakrijem v njegovi razvlečeni pižami, z zavitkom najinega najljubšega sladoleda v roki.

Kaj misli v resnici? “A je Victoria’s Secret kakšen film Quentina Tarantina? Mah, preveč je okrancljano, sama dekoracija in vozli, punce pa so videti kot premalo oblečeni Božičkovi palčki.”

2. Vinske karafe in viski kamne

Kako je videti? Medtem ko goltam svoj tretji kozarec belega vina, on kot poznavalec vseh alkoholnih pijač ovohava svoj viski, grizlja polsuho rdeče vino neznanega porekla s cvetličnimi podtoni in na dolgo in široko govori o svojih manšetnih gumbih (ne da bi pripomnil, kako mi pristaja nova obleka, ki sem jo kupila posebej za ta dogodek).

Kaj misli v resnici? “Dejansko sem moral podpisati peticijo na internetu, da bi mi moja tašča nehala kupovati razne ‘posebne’ kozarce, drage nogavice iz merinovolne, koktajl darilne sete in mokasinke iz flisa.”

Najboljši nasveti, da bosta v analnem seksu OBA noro uživala

3. Sanje o poliamoriji

Kako je videti? Pred štirimi minutami je bil online, srčkal fotografije @tinakunakey, @gigihadid in @alexisren, ni pa imel toliko časa, da bi mi odpisal. To mi da misliti, da je v njegovem srcu (in v njegovi postelji) dosti prostora za vse nas.

Kaj misli v resnici? “Srčkal sem tudi # radimamBBQ fotografije in v tem razmerju je dosti prostora le za eno osebo. Misliš, da se mi ljubi kaj več?”

4. Akcijske, morilske ali vojne filme, samo da teče kri

Kako je videti? Bang, bum, pif, puf! Eksplozije, goreči avtomobili in streljanje. Pištole, puške, vratolomni podvigi, vruuuuum! (Takoj za tem sem zaspala).

Kaj misli v resnici? “Raje pogledam film, kot je Notting Hill z Julio Roberts. Predstavljaj si, da si navaden prodajalec v knjigarni in kar naenkrat se v tvojem svetu znajde magičen samorog v petkah. V vojnih filmih so vsi žalostni in na koncu glavni protagonist velikokrat umre. Tudi jaz hočem srečni konec.”

5. Žgečkljiva sporočila

Kako je videti? Najprej mi je poslal emotikona z dvignjenimi obrvmi, nato tistega, ki se mu topijo oči in za piko na i me je še vprašal, kaj imam oblečeno. Seveda se mu moram lagati skozi stisnjene zobe, saj spalna vreča in bleščeče kosmate nogavice niso ravno sanjska oprava.

Kaj misli v resnici? “Zadnjič mi je telefon spremenil besedo pizza v ‘piz*a’ in mesič v masaža. Rezultat? Zelo jezen šef in obisk kadrovske.”

6. Pitje piva

Kako je videti? Že Baudelaire je rekel, da svoboden moški ceni pivo bolj kot vse. Moški se preprosto ne znajo sprostiti, ne da bi ob tem spili nekaj ta hladnih, se tolkli po hrbtih in se pretvarjali, da živijo na setu serije Peaky Blinders.

Kaj misli v resnici? “Dejansko bi včasih raje naročil vročo čokolado s smetano, trepljaje po hrbtu pa želim le, če se davim in mi mora nekdo rešiti življenje.”

Izpoved moškega: "Moja žena me več ne privlači (in razloga se močno SRAMUJEM)"

7. Pustolovske igre

Kako je videti? Neizmerno rad mi pripoveduje, kako se je pogumno boril (v fitnesu), tragično izgubil bitko (z jemanjem tablet z vitaminom D), heroično stopil predme, da me reši (pred sezonskimi popusti) in kako je za las ušel (pred svojo noro bivšo).

Kaj misli v resnici? “Res je, všeč mi je, ko mi ljudje ploskajo, ker mi je uspelo sestaviti polico iz Ikee. Hočeš nočeš, sem pravi Indiana Jones sestavljanja švedskega pohištva.”

8. Ogenj

Kako je videti? Vsakič reče: “Ne, ne, vedno moraš uporabljati primerno orodje,” medtem ko v kaminu v dnevni sobi nežno popihljava oglje s priročno pahljačo.

Kaj misli v resnici? “Rad slišim prasketanje ognja. Pa še stvari mi ni treba nesti v smeti, ker lahko skoraj vse vržem v kamin - papirčke, revije, povoskane ovoje, vse! Če bi imel radiator, bi moral vse skupaj stlačiti v vrečo in jo odnesti ven.”

9. Samozavestne fatalne ženske

Kako je videti? Ima standardno fantazijo visoke ženske v petkah z nizkim dekoltejem, samozavestnimi koraki, telesom Gigi Hadid in obrazom Scarlet Johansson.

Kaj misli v resnici? “Všeč mi je, da se punca ne boji svoje lastne sence. Če ima kaj za zobmi ali če med glasnim smehom spusti kakšen zvok, ki ga drugače ne bi? Zame ni bila nikoli tako lepa kot ravno v tistem trenutku.”

10. Brade na kvadrat

Kako je videti? Dolga, kratka, kvadratna, pristrižena ali le senca, saj se je pred nekaj dnevi pobril – tvoj ljubimec obožuje svojo brado. Še posebej takrat, ko te z njo rahlo praska med nežnim poljubljanjem.

Kaj misli v resnici? “Srbi me, cuka in včasih najdem v njej koščke hrane. Brado imam zato, ker je všeč ženskam. Baje so jim všeč, kajne? A ne?!”

11. Ta hitrega

Kako je videti? Medtem ko je sam že popolnoma oblečen, te je zalotil v kopalnici v tvoji rojstnodnevni opravi. Takšen pač je – ne more se upreti tvoji goloti.

Kaj misli v resnici? “Raje si vzamem čas, ampak tukaj si in gola si. To je tako kot zastonj hrana po tem, ko si že pojedel kosilo. Ne bom rekel ne.”

12. Zrezke, zrezke, zrezke

Kako je videti? Um, so rdeči, krvavi in mišičasti. Seveda so mu všeč?!

Kaj misli v resnici? “Ne upam si naročiti solate s toplim kozjim sirom, da me ne bi kdo gledal postrani. Torej naročim zrezek in nato špikam njeno solato.”

13. Samoto

Kako je videti? NJEGOVA hrana, NJEGOVA blazina, NJEGOVA majica, NJEGOV dezodorant, NJEGOVA kamera, NJEGOV avto … Trdno je prepričan, da je bolje, če razmišlja v ednini.

Kaj misli v resnici? “Če bi pristal na samotnem otoku, bi se najbrž začel pogovarjati z nogometno žogo … Čez nekaj časa pa bi sledilo še kaj drugega.”

14. Vse, kar ima več kot eno kolo

Kako je videti? Mustang, Fordova fiesta, Harley Davidson, solex, skuterji, leseni vozovi in skiroji … Všeč mu je vse, kar se lahko zelo hitro skotali po hribu navzdol in boli ob trku.

Kaj misli v resnici? “Ljubezen na prvi (kovinski) pogled ter svoboda neskončnega asfalta in modrega neba mi pomenijo veliko več kot zlomljeno srce.”

15. To, da ima vedno prav

Kako je videti? Njegovo znanje je globlje in bogatejše kot Wikipedija, Google in GPS na tvojem pametnem telefonu skupaj. Vedno bo pripomnil, zakaj ima prav on, in ne internet (čeprav morda to ni res).

Kaj misli v resnici? “Ne motiš se, jaz sem samo razgledan.”

16. Njegovega (ne tako) malega prijatelja

Kako je videti? Moški so zvesti obrtniki, ki redno pregledujejo in popravljajo svoje orodje. V njihov ekskluzivni klub je povabljen le en član – njihov korenjak.

Kaj misli v resnici? “To je moja najljubša igrača. Z mano je že od rojstva in še vedno deluje – uporabljam ga za razne stvari, vse od lulanja do letenja ‘helikopterčka’. Nekateri sanjajo o kakšnem položaju iz Kamasutre, vsi po vrsti pa si želimo objeme, poljube, masaže, čohanje in prijazne besede.”

17. 'Skuliranost'

Kako je videti? Zadnja stvar, ki jo moški želi, je punca, ki zganja dramo na dnevni ravni. On želi biti v razmerju z nekom, ki je preprost, fluiden in lahek po duši. Več vprašanj mu zastaviš, večja je verjetnost, da se bo zaprl sam vase.

Kaj misli v resnici? “Preveč razmišljaš, draga, poljubi me.”

18. Aplikacije za zmenkarjenje

Kako je videti? Sebek v avtomobilu, citat Mohammeda Alija, fotografija njegovega psa – aplikacije za zmenkarjenje so najboljši način, da moški najdejo svojo sorodno dušo vsak petkov večer.

Kaj misli v resnici? “Če nisem v top formi, si ne bom želel ustvariti profila. Aplikacija temelji na objektifikaciji – to so pravila igre in jaz jih spoštujem. Nazadnje, ko sem spoznal eno prek Tinderja, mi je pustila presenečenje, ki sem ga moral še mesece zdraviti.”

19. Religijo športne obutve

Kako je videti? Na Bolhi je pustil dve mesečni plači za obrabljene superge omejene izdaje Eminem x Carhartt x Nike x Nasa. Košarka je njegova religija – včasih celo kleči pred televizorjem in moli, da bo njegova ekipa zmagala. Tiste superge pa nosi le v najinem stanovanju.

Kaj misli v resnici? “Moške kolekcije so tako dolgočasne, da nam takšen par čevljev dovoli nekaj stilistične svobode,” reče s ponosom, medtem ko nosi isto majico iz Zare kot 23 njegovih najbližjih prijateljev.

20. Prave moške

Kako je videti? Moški je sledilec številka ena svoje narcisoidnosti. Nikoli ne bo zamudil priložnosti, da ti pokaže svoj gromozanski ego, prelestne manire ter ponudi ramo (in še kaj več), da mu lahko potožiš o svojih tegobah.

Kaj misli v resnici? “Danes, bolj kot kdajkoli, ne vem, kaj pomeni ‘biti moški’. Včasih menim, da so ženske dandanes bolj moški kot pa mi. In to mi gre blazno na živce.”

Po Predlog Laure Roger-Halek

Prevedla Inga Bau,

Fotografije: Nick Onken