9 znakov, ki kažejo na to, da je čas, da gresta narazen

Vemo, da je to nekaj najtežjega na svetu. A veliko bolje je, da gresta narazen, kot pa da vztrajata v (nesrečni) zvezi samo zato, ker je tako težko oditi.

9 znakov, ki kažejo na to, da je čas, da gresta narazen (foto: Profimedia) Profimedia
9. 1. 2022

Če sta res poskusila že tisoč in eno stvar, da bi vajina zveza uspela, pa vsakokrat na koncu prideta do razočaranja in če se prepoznata v spodnjih znakih, je morda res najboljše, da gresta narazen.

Psihoterapevtka Megan Bruneau pravi, da bodi pozorna na slednje:

1. Pravita, da bo bolje, ko bosta storila to in to ...

Na primer: "Ko bova začela skupaj živeti, se bova veliko bolje razumela."; "Ko bo imel drugo službo, bo bolj prijazen do mene."; "Ko bom končala študij, bova več skupaj in se bova imela bolj rada." ...

Večina nas verjame, da se bo naš partner (in posledično naš odnos) nekega dne, ko bo dosegel nek mejnik, spremenil. Da bo partner postal bolj razumevajoč, pozoren, sočuten ... Sicer ni rečeno, da se se nekega dne ne bo, toda kaj pa če se ne bo in bo večno tak? Ga sprejmeš takega kot je zdaj v tem trenutku za vse življenje? Odločitev o razmerju moraš vedno sprejeti glede na trenutno situacijo in ne glede na neko idejo o tem, kako naj bi bilo v prihodnosti.

2. Ves čas imaš občutek, da se moraš na določenem področju izboljšati.

Nekaj je, če te partner posvari, da ne dajaj toliko soli na solato, nekaj povsem drugega pa je, če ti reče, da bi lahko izgubila nekaj kilogramov in si poiskala drugo službo. Partner te mora sprejemati brezpogojno. Če ti govori, da se moraš spremeniti, je to projekcija nekih njegovih frustracij in ti jih nisi dolžna poslušati, kaj šele upoštevati, če si sama sebi všeč taka, kot si.

3. Da si ljubljena in da te odnos podpira, občutiš samo, kadar si srečna.

Življenje ti bo (na žalost) velikokrat postreglo z žalostnimi trenutki in takrat je potrebno, da imaš ob sebi nekoga, ob komur boš lahko vse te občutke izrazila. Ne da se boš takrat počutila krivo ali tesnobno, ker ne boš vesela in srečna (in to njemu ne bo všeč).

4. Pogosto čutiš, da te ne spoštuje, da si osamljena in da mu nič ne pomeniš.

Kaj zate pomeni 'pogosto', si določi sama, a nekateri celo pravijo, da se nikoli v razmerju ne bi smela počutiti osamljeno. Če partner kdaj zamoči, a se odzove tako, da vidiš, da mu je iskreno žal in se ti opraviči za določeno težavo, to verjetno ni razlog za razhod. A bodi zelo pozorna na zgornje občutke, ko se odločaš ali ostati ali ne ...

5. Kadarkoli predlagaš, da skupaj obiščeta prijatelje ali sorodnike, se odzove, kot da bi predlagala selitev na Antarktiko.

Če partner noče na rojstni dan tvoje prijateljice, če mu je težko, ko gresta na obisk k tvojim sorodnikom in če se zato na povabila večinoma odzoveš tako, da se na družabni dogodek odpraviš sama, je čas za rdeči alarm.

6. Zdi se ti, da te skriva.

Če sta skupaj že nekaj mesecev, pa te še kar ni predstavil staršem, če še vedno ni na Facebooku objavil niti ene skupne fotografije in če še nisi spoznala niti enega njegovega prijatelja, je prav tako čas, da se vprašaš, kam to pelje. Če je partner ponosen nate in predan vajinemu razmerju, ne vidimo razloga, zakaj bi te skrival pred svetom.

7. Ko si s partnerjem, si druga oseba.

Ko si z njim, moraš biti ti ti. Obnašati in odzivati se moraš avtentično in ne tako, da boš zadovoljila partnerja in da bo njemu 'ustrezalo' tvoje obnašanje.

8. Ne zaupaš mu.

Razlog za nezaupanje pa ni eden in edini. Mu ne zaupaš zato, ker ti je kdaj dal dober razlog zato (ker si ga na primer ujela na laži) ali pa se razlog za nezaupanje skriva v tem, da si ne zaupaš sama? Odgovor na to, veš ti.

9. V odnosu težko izraziš svoje potrebe (in posledično sebe)

Če ti fant po domače povedano 'diha za ovratnik' in sploh nimaš več časa zase (pa ga nujno potrebuješ), kadarkoli pa izraziš svoje potrebe, zraven znoriš, ker te ne razume, je morda čas, da razpreš krila in zadihaš s polnimi pljuči.

Foto: Unsplash.com

Preberi še: Sanja Grohar je razkrila VSE o svoji nosečnosti (vključno s spolom)

Priporočamo tudi: Kaj je to LJUBEZENSKI ORGAZEM? Si ga že doživela?