9 neromantičnih stvari, ki se (v resnici) zgodijo, ko se zaljubiš v svojo sorodno dušo

Nobeno razmerje ni popolno – niti tisto s tvojo sorodno dušo. A vendar je lahko to nekaj najbolj čudovitega, kar lahko doživiš.

9 neromantičnih stvari, ki se (v resnici) zgodijo, ko se zaljubiš v svojo sorodno dušo (foto: Unsplash/Brooke Winters) Unsplash/Brooke Winters
19. 4. 2018

Da se navadiš na svojega partnerja, je lahko zelo zabavno, a vedno ni romantično. To pomeni, da več nista v tistem obdobju sveže zaljubljenosti in zdaj končno vidiš tudi tiste pomanjkljivosti, ki jih prej nisi.

A takšna so pač razmerja: moraš se navaditi na stvari, ki jih partner počne. In če si resnično našla svojo sorodno dušo, te ne bodo motile niti tiste najbolj nadležne stvari in navade pri njem.

Tu je 9 neromantičnih stvari, ki jih (lahko) spoznaš, ko se zaljubiš v svojo sorodno dušo:

1. Ugotoviš, da je ta oseba neverjetno pozabljiva in lena.

Na primer: ko ne spusti straniščne školjke ali pozabi zapreti zobno pasto ali ne zamenja prazne rolice wc papirja ali pozabi očistiti odtok, ki ga je zamašil s svojimi dlakami … Takrat te prime, da bi ga poslala nazaj k njegovi mami in ji povedala, da je z njim potrebno še nekaj dela.

2. Komunikacija postane težja.

Si mislila, da bo komunikacija sčasoma postala lažja, v resnici pa je še težja? Še posebej, če gre za temo, o kateri tvoj partner nerad govori. Zalotila se boš, kako skoraj dobesedno vlečeš informacije iz njega, saj enobesedni odgovori enostavno ne odgovorijo na tvoje vprašanje. Prav tako se boš začela spraševati, kaj delaš tako narobe, da se tvoj partner zapira.

Resnica je, da včasih moraš narediti le korak nazaj in mu dovoliti, da sam pride do tebe, ko je pripravljen na pogovor. Ja, težko je, ampak v tem primeru se bo tvoja potrpežljivost obrestovala.

3. Kompromisi.

To je pri vseh parih zelo pomembna točka, saj ima vlogo v vseh delih razmerja. H kateri družini bosta šla za praznike na kosilo, h kateri pa na večerjo? Kdo izbere naslednje počitnice? Kdo lahko naslednji vzame avto za poslovni sestanek in podobno. Aja in še: kdo danes posesa in kdo nese smeti? ;)

Kompromisi pa imajo prav tako pomembno vlogo pri zaupanju. Partnerju moraš dovolj zaupati, da veš, da ko delaš kompromis, ga delaš tako, da ne ogrožaš svoje varnosti in da je na koncu dober za oba. Dobro razmerje zahteva od vaju, da sta pripravljena dajati in prejemati.

4. Naučiš se pogajati.

Pogajanje bi moralo biti ena prvih stvari, ki se jih naučita početi skupaj. Od pogajanja, kdo naredi večino gospodinjskih opravil, preko tega, kdo upravlja s financami, do dogovora, kdo kuha med tednom in kdo med vikendom.

Če se že zgodaj v razmerju naučita pogajati, bosta hitro spoznala moči in slabosti drug drugega. To vama bo pomagalo, da bosta vajine vloge bolje opredelila in vedela, kdaj mora kateri priskočiti na pomoč oziroma kdaj se mora zadržati in dovoliti, da partner vodi.

5. Naučita se resnično prisluhniti drug drugemu.

Ko si z nekom že dolgo v razmerju, pozorno poslušanje (kot je bilo na začetku razmerja) navadno zbledi in hitro se zgodi, da vama tišina postane preveč domača.

Poslušajta se, prisluhnita si drug drugemu. To je najbolj preprost in eden izmed najbolj resničnih znakov, da se spoštujeta. To, da bo vedel, da je slišan in da mu pokažeš, da ga resnično poslušaš, dokazuje, da ga resnično ceniš (in obratno). Ceni, kar ima za povedati, četudi se ne strinjaš popolnoma z njim.

Tako dejstvo, da ga poslušaš, kot to, da si iskrena, mu je zelo pomembno (in seveda obratno :)).

6. Zavoljo partnerja stopiš izven cone udobja.

Morda te je zelo strah višine, tvoj partner pa obožuje adrenalin in te prosti, da greta na notranje plezanje sten. Seveda si prestrašena, a boš poskusila. In še preden se boš dobro zavedala, boš že na vrhu čakala, da te dohiti. ;)

Seveda govorimo v metaforičnem smislu, a to ti prav tako pove, kaj pomeni stopiti izven cone udobja zavoljo ljubljene osebe.

7. Še vedno se podpirata – tudi, ko se ne strinjata.

To so tisti trenutki, v katerih partner verjetno najbolj potrebuje tvojo podporo (in ne toliko tega, da mu poveš, zakaj nima prav). Včasih je najboljša podpora, ki mu jo lahko daš, preprosto objem, ki mu bo dal vedeti, da bo vse v redu.

Tudi, ko nima prav, ga vseeno opomni, česar je zmožen in da jutrišnji dan vedno prinese nov izziv, s katerim se lahko sooči.

8. Postaneta del družine in se več ne predstavljata kot punca/fant.

To je kar velika stvar, se strinjaš? Ker to pomeni, da te njegova družina sprejema kot del svojega življenja (in obratno). To je tudi znak zaupanja. Zaupajo ti dovolj, da te naslavljajo kot družino in da imaš tudi ti "pravico" povedati svoje mnenje.

Dokazala si, da nisi samo prava oseba, s katero bi se moral njihov sin ali sorojenec ali vnuk dobivati, ampak, da si zmožna tudi njih imeti rada in za njih skrbeti do konca svojega življenja.

9. Spoznaš, da je "igranje" hiše precenjeno in da je čas, da to hišo spremenita v dom.

To je "nadgradnja" statusa iz fant/punca v zaročenec/zaročenka in nato mož/žena. Od najemnikov do lastnikov doma. Pomeni tudi postati ponosna starša bodisi otrokom bodisi ljubljenčkom – ali celo obojim.

Takšni trenutki so tisti, ki naredijo vajino skupno življenje resnično. Da delujeta kot tim, navijata drug za drugega, se spodbujata, se soočata s čemer koli, kar vama pride naproti.

To bo, brez dvoma, najbolj strašna stvar, ki jo bosta naredila. Ja, zvezati se, da združita dve življenji v eno, je strašljivo – prav tako pa je lahko najboljša pustolovščina, ki jo bosta kadarkoli doživela.

Prirejeno po predlogi Jessice Niziolek.

Preberi še: 5 poročnih podrobnosti, ki se moškim najbolj vtisnejo v spomin ali pa odkrij, kako lahko osvežita razmerje v 4 korakih.

Priporočamo tudi: Odkrili smo lastnost, ki je značilna za največje ZAPELJIVKE (in zapeljivce)!