8 TOP namigov za poglobitev vajine ljubezenske zveze

Ljubezen moramo razumeti in se je biti sposobni tudi učiti, pravi že stara ljudska modrost.

8 TOP namigov za poglobitev vajine ljubezenske zveze (foto: Profimedia) Profimedia
19. 1. 2020

1. Izmislita si zabavne vzdevke

Športniki in člani bratovščin si pogosto dajejo šaljive vzdevke, s katerimi dvigujejo moralo in povezanost. Z zabavnimi vzdevki, ki jih poznata le vidva, bo vajina zveza zabavnejša in globlja.

2. Pohvali partnerja

Ko se zveza ustali, navadno v pogovorih vedno bolj izpostavljamo partnerjeve negativne strani, pozabljamo pa na pozitivne. Opusti negativno naravnane pogovore in ga enkrat za razliko pohvali: na primer, kako dobro kavo je skuhal, odnesel smeti in star papir, popravil avto, ...

Stvar bo še posebej učinkovita, če boš to storila v prisotnosti njegovih prijateljev.

Podobne malenkosti so tiste, ki med partnejema ustvarjajo takojšnji občutek povezanosti in skupnosti.

3. Ustvarita skupen ritual

Posebni rituali, ki jih uvedeta s partnerjem, naredijo zvezo trdnejšo in nenadomestljivo. Bolj kot je vajin ritual nenavaden za okolico, večjo povezanost ustvarja med vama.

Kakšne rituale lahko uvedeta? Skupaj lahko sprehajata psa, gresta ob sobotah zjutraj nakupovat na glavno tržnico, med vikendi lahko poležavata v postelji in bereta časopise, ustvarita si lahko skrivne kode izkazovanja ljubezni in naklonjenosti … Možnosti je več kot dovolj, le iznajdljiva in ustvarjalna morata biti.

4. Razkrijta svoj pravi jaz

Ko partnerja razkrijeta svoj pravi jaz z vsemi pomanjkljivostim, se partnerstvo okrepi.

Dr. Michael Broder pravi: "Tveganje, da partnerju razkrijete svoj pravi jaz, krepi zaupanje med partnerjema, to pa doda globino tudi partnerstvu."

5. Imejta lastne aktivnosti

Predani pari se zavedajo, da udejstvovanje v ločenih aktivnostih, brez udeležbe partnerja, še podžiga razmerje. Ena od preizkušenih partnerskih metod je torej omejitev komunikacije. Sliši se zapleteno, a stvar od vaju zahteva le, da omejita neprestane klice z mobilnim telefonom in vprašanja:

"Kje si? Kako si? Kaj ti je?" Če res ni življenjsko nujno, se o vsem lahko pogovorita, ko sta sama in imata mir.

Sicer pa sama veš, da kadar se s partnerjem čez ves dan ne slišita, komaj čakata, da se vidita in o vsem pogovorita. Je res?

6. Ustvarjanje skupne zgodovine

Večkrat skupaj preglejta skupne fotografije in spominke, ki sta jih ‘nabrala’. Pogovarjajta se o vajini poti, ki sta jo naredila, od prvih negotovih zmenkov do stabilnega partnerstva. Povejta si, zakaj sta si bila všeč na začetku.

7. Ne bodita malenkostna

Vsak ve, da je nekatere stvari in misli bolje obdržati zase. Zadrži se ob neprestanem kritiziranju partnerja. Neprestano kritiziranje ob malenkostih bo ustvarilo negativno ozračje. Ko partner stori zate kakšno malenkost, ga pohvali.

Za spremembo mu lahko kupiš najljubšo čokolado ali posladek in se mu s tem zahvališ. Takšne malenkosti na dolgi rok poglobijo partnerstvo.

8. Praznujte svoje obletnice

Poleg ustaljenih obletnic, kot so rojstni dnevi, lahko praznujeta še svoje, čisto posebne obletnice. Na tak način bosta obujala spomine na skupne dogodke in izkušnje. Praznujeta lahko na primer tudi takrat, ko se vama je le posrečila priprava eksotične večerje, ali v medsebojno zahvalo, da preprosto sta.

Napisala: Elena Žnidaršič

Preberi še: 10 čudovitih filmov, ki si jih mora vsaka ženska ogledati popolnoma sama in VIDEO: Angelina Jolie je prvič javno spregovorila o težki ločitvi od Brada Pitta

Priporočamo tudi: Moda: 12 puloverjev, od katerih boste vsaj 2 želeli v svoji omari