8 stvari, ki se mu na tebi NE! zdijo privlačne (čeprav ti morda misliš obratno)

Čeprav se verjetno vsi zelo trudimo, da bi bili nasprotnemu spolu všeč, ima naše obnašanje pogosto ravno nasprotni učinek.

8 stvari, ki se mu na tebi NE! zdijo privlačne (čeprav ti morda misliš obratno) (foto: Nick Onken) Nick Onken
7. 10. 2020

Prevzemi kontrolo, preveri seznam 8 stvari, ki se mu na tebi ne zdijo privlačne in preusmeri pozornost na tiste, ki so mu.

1. Preveč mejkapa

Morda misliš, da če boš na svoj obraz nanesla tono mejkapa, boš bolj privlačna,  ampak v resnici on nad premočnim mejkapom ni niti malo navdušen. V tem primeru velja pravilo 'manj je več'. Izberi bolj naraven videz ličenja, poudari svoje atribute in ne maskiraj svojega obraza.

2. Opravljivka

Mogoče se ti zdi zabavno širiti novice, čenče in trače o prijateljih, sorodnikih in znancih, ampak to je lahko velik minus pri njemu. To, da imaš vedno nekaj čez nekoga za povedati, pove o tebi več kot si misliš.

Govori o tvoji slabi samopodobi in znano je, da imajo moški raje samozavestne ženske, ki se ne ukvarjajo z drugimi in ne uporabljajo drugih, da bi se bolje počutile. 

3. Pretirana samozavest

Seveda imajo moški radi samozavestne ženske, ampak tista, ki je preveč samozavestna in skoraj ošabna, jih ne bo navdušila. Seveda moraš verjeti vase, ponosna na svoje dosežke in biti zadovoljna s tem, kakšna oseba si, je bahanje o tem, kako si kul, velik minus pri moških.

Velik ego ne gre dobro v nobenem razmerju, zato se malce umiri, bodi ponosna nase, ampak ne arogantna.

4. Opravljanje bivšega

Če misliš, da bo to, da o bivšemu fantu grdo govoriš in bo razveselilo trenutnega, se motiš. To bo samo ustvarilo negativni odnos in te ne bo predstavilo v najboljši luči. Zato se raje osredotoči na odnos, ki ga imaš, saj te bo opravljanje samo naredilo maščevalno.

5. Iskalka pozornosti

Moški se morajo počutiti, kot da brez njih ne moremo, da so za nas nepogrešljivi. A pretiravanje lahko vodi v popolnoma napačno smer, ko se mu boš zazdela, da preveč potrebuješ pozornost in da si prezahtevna. 

6. Delati se nedosegljivo

Igra mačke z mišjo je zabavna in za začetek razmerja pogosta, a ne pretiravaj. Zelo tanka je meja med biti samostojno in biti nedosegljivo. Prav tako se mu bodo igrice zdele otročje in lahko se zgodi, da bo hitro zgubil zanimanje

7. Biti dama v stiski

Vse pravljice v otroštvu so nas učile in nam v spomin vsadile, da so moškim všeč preveč dramatične ženske, ki se znajdejo v stiski in potrebujejo, da jih nekdo reši.

A ne živimo v pravljici in danes temu ni tako. Moških drama ne zanima in če želiš pritegniti pozornost s tem, da boš igrala žrtev, se boš njemu zdela samo otročja, prezahtevna in kraljica drame. 

8. Party punca

Mogoče misliš, da si kul, če igraš dekle, ki je za vsak štos, gre na vsako zabavo na vsak način, je ponočnjakinja in da bo to pritegnilo pozornost moških, se motiš.

Resni moški se ponavadi izogibajo party punc, ki imajo sloves, da delajo nepremišljene odločitve in dejanja. Seveda moške zanimajo ženske, ki so za zabavo, ampak potegnejo mejo pri žurerkah brez primere. 

Pripravila: Tjaša Kokalj Jerala

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Stvari, ki bi jih 2, ki sta v resni zvezi, morala vedeti drug o drugem

Priporočamo tudi: Zakaj do enih ljudi čutimo takojšnjo privlačnost, do drugih pa ne? (ODGOVOR strokovnjakov)