8 preprostih načinov, kako lahko rešita zakon v SAMO 2 minutah

Tako bosta na preprost in hiter način rešila (in učvrstila) zakon, da bo trajal večno. ❤️

8 preprostih načinov, kako lahko rešita zakon v SAMO 2 minutah (foto: Profimedia) Profimedia
27. 10. 2020

Poroči se z osebo, ki jo brezpogojno ljubiš in ta ljubezen bo trajala do konca dni. Sliši se veliko enostavneje, kot je v resnici, kajne? Ker vsi vemo, da ostati zaljubljen prinaša kup enih izzivov.

No, strokovnjakinja za razmerja, Heidi Poelman, razkriva recept, kako učvrstiti razmerje, da bo to trajalo večno.

Teh 8 preprostih nasvetov vama lahko pomaga rešiti vajin zakon – in najboljše pri tem je, da noben izmed njih ne vzame več kot 2 minuti:

1. Pozitiven pogled na določena dejanja.

Sčasoma ljudje pozabimo, zakaj smo si izbrali točno tisto osebo in se začnemo osredotočati na stvari, ki nas spravljajo ob živce.

Raziskave kažejo, da dlje ko smo poročeni, bolj verjetno bomo vsakodnevnim dejanjem pripisovali negativne razloge, kar ima lahko resne posledice.

In obratno: bolj ko so razlogi za partnerjevo obnašanje pozitivni, bolj verjetno bo par ostal skupaj.

Torej, namesto, da razmišljaš o tem, kako tvoj mož zaradi svoje lenobe pušča umazano posodo v umivalniku, raje pomisli na to, kako uspešen je v svoji službi, da je preprosto preveč zaposlen, da bi jo zjutraj pred službo umil. Zavestno se potrudi, da najdeš v vsakdanjih dejanjih nekaj pozitivnega, četudi gre za najmanjšo stvar.

Ne poroči se, dokler si ne odgovoriš na TA 4 ključna vprašanja

2. Poljubljanje ni zgolj zabavno – je pomembno

Si vedela, da kar eden od petih poročenih parov preživi ves teden, brez da bi se poljubil? Običajno je razlog ta, da sta oba partnerja preveč zaposlena.

Poskusita se vsaj en teden poljubljati enkrat dnevno – govorimo o konkretnem, intimnem poljubu, ne zgolj kratkem "cmoku" na lice.

Raziskava je namreč pokazala, da so pari, ki so se "morali" poljubiti na tak način, poročali o nižjem stresu in večjem zadovoljstvu v razmerju, hkrati pa upadu ravni slabega holesterola. Se splača poskusiti, kajne?

3. Praznovanje zmag, ne glede na to, kako majhne so

Ameriški raziskovalci so preučili štiri različne načine, na katere se zakonci običajno odzovejo na partnerjeve dobre novice:

  • so zelo odprti in navdušeni
  • ga podpirajo, a vendar v tišini
  • so brez odziva
  • ga vidno (aktivno) ne podpirajo

Osebe s partnerjem, ki so se odzvali negativno ali se sploh niso odzvali, so poročale o manjši sreči v zakonu. Presenetljivo so enako odgovorili tudi ljudje s tistimi partnerji, ki jih podpirajo, a v tišini.

Zato naslednjič, ko kateri od vaju domov prinese veselo novico, jo pravilno proslavita s posebno večerjo oziroma si dajta vedeti, kako čudoviti so vajini dosežki.

Če ima tvoj partner TE lastnosti, ga nikar ne spusti iz rok!

4. Izkazovanje hvaležnosti

Vsi si želimo, da naš trud nekdo opazi in ceni. Izkazovanje hvaležnosti in občudovanja ter to, da daš partnerju vedeti, kaj ti je pri njem všeč, mu pokaže, da ga nimaš za samoumevnega.

Pari, ki se medsebojno cenijo in to tudi pokažejo, imajo namreč uspešnejše zakone.

5. Odkrito navdušenje, ko sta ponovno skupaj

Ko sta nekaj časa narazen, pokažita drug drugemu, kako vesela sta, da se ponovno vidita. Ko so partnerji videti iskreno srečni, da so ponovno skupaj, to pomaga učvrstiti povezanost med njima.

6. Uporaba besede "midva"

To, da zakon definirata (ga naslavljata) kot tim in ne le skupnost dveh ločenih posameznikov, ustvarja enotnost in je odličen psihološki trik, da se še bolj zbližata.

Kaj narediti, ko ugotoviš, da te partner ne privlači več? Strokovnjakinja svetuje ...

7. Malenkosti štejejo

Pravijo, da mnogi zakoni razpadejo prav zaradi malenkost. A hkrati so te malenkosti tudi vezivno tkivo, ki partnerja drži skupaj in ohranja zakon srečen.

Zato ne pozabita na tiste malenkosti, ki ne zahtevajo praktično nič časa in truda, a vendar pokažejo, da vama je mar in drug drugemu želita srečo.

8. Partner je prioriteta

Bodi prisotna v trenutku in poslušaj, ko ima tvoj partner kaj za povedati ter vmes ne počni drugih stvari. Ne zavrni ga, če se želi pogovoriti.

Vidiš, da ni tako težko partnerju pokazati, da ti je mar in da ti je vajino razmerje pomembno, kajne? S temi 8 preprostimi in hitrimi nasveti bo vajin zakon trajal do konca svojih dni.

Preberi še: "Vem, da me žena vara, a jaz jo še vedno ljubim - kako naj se soočim z njo?" (izpoved Slovenca)

Priporočamo tudi: Erotično število: Odkrij svoje in njegovo - se UJEMATA?