Zlata pravila: Upoštevajta TOLE, in v vajinem razmerju se bo spet ISKRILO🔥

Punce, srečne v ljubezni, smo vprašale po njihovi skrivnosti – kako je mogoče, da si partnerja želijo še po toliko letih? Je to, da strast zamre po nekaj mesecih, samo mit? 

Zlata pravila: Upoštevajta TOLE, in v vajinem razmerju se bo spet ISKRILO🔥 (foto: Profimedia) Profimedia
5. 4. 2020

Ti je tale pogovor kaj znan?

Ona: Si kupil sredstvo proti bolham za Fifija? Ne? Saj sem vedela, da boš pozabil!

On: Zakaj v hladilniku ni mojega piva? In zakaj že pol leta nisva jedla zrezka? Ti eksperimentiraj to svoje veganstvo na kom drugem!

Ona: Zakaj si neprijazen z mojo mamo? Kupila nama je nočno omarico, ti pa takole!

On: Daj, poglej si kakšen pornič, ker si v postelji res dolgočasna!

Dolgočasna ali ne, to je njegovo osebno mnenje in očitno znamenje naveličanosti – zares dolgočasni pa so takšni pogovori, za katere je definitivno škoda zapravljati življenje!

Kar naenkrat doma samo še pospravljaš za njim, on te večkrat vidi s cunjo v roki kot v seksi spodnjih hlačkah. Da bi se izognila dolgčasu, morata nujno ven iz hiše!

Sedemindvajsetletna Brigita, arhitektka, ima v avtu vedno opremo za kampiranje, odejo, svečke in nekaj športnih rekvizitov ...

"S fantom rada prespiva v naravi ali se tam vsaj ustaviva za uro ali dve. To bi bilo seveda nemogoče, če na to ne bi bila pripravljena. Nekoč sva ugotovila, da nama je všeč seks pod milim nebom, in temu se zdaj ne odrečeva več."

Štiriintridesetletna Marta, novinarka, je veliko službeno na poti ...

Fant jo večkrat spremlja na teh potovanjih, v hotelu doplačata za dvoposteljno sobo in prestavita povratek za dan ali dva, če je le mogoče.

"Novo mesto pomeni novo energijo. Nihče te ne pozna, zato lahko tudi kakšno ušpičiš. S teh poti se midva vračava čisto prerojena in zaljubljena kot prvi dan. Ne mislim, da bi najin recept moral delovati pri vseh parih, a spremembe so vedno pozitivne. Midva sva skupaj že sedem kritičnih let, zato sva najboljši dokaz, da se da," prepričano pove Marta.

Je lahko seks enako dober leta in leta ali lahko postane celo ... boljši?

Skrivnost srečnih parov seveda ni skupno gledanje televizije, ampak skupne pustolovščine. Ja, treba se bo zbrcati s kavča in vsake toliko ugasniti telefon!

Mogoče se je zgodilo, ko je prvič lulal pri odprtih vratih. Mogoče se je zgodilo, ko si za njim začela pobirati smrdljive nogavice. Najbrž te ni več videl kot fatalko, ko si se prvič spozabila in za mizo nemarno cmokljala.

Najbrž se mu ni zdelo seksi, ko si se na sobno kolo prvič za potrebe hujšanja spravila zavita v gospodinjsko folijo in stlačena v shujševalne pajkice iz teve prodaje.

Verjetno se te boji, ko po stanovanju hodiš v zeleni maski proti mastni koži, še bolj pa se je ustrašil, ko se je zavedel, da mu že celo večnost nisi poslala seksi MMS-a.

Kako bi ga, saj se med nogami sploh ne briješ več, namesto novih spodnjih hlačk pa si zadnje čase kupuješ tortice?

Tako sta počasi, a zanesljivo prestopila črto, ki strast loči od apatije, občutek, da so medeni tedni nepreklicno mimo, pa je še kako resničen.

Kaj je tisto, kar te na začetku tako vznemirja? Negotovost! Pogosto se sprašuješ, ali si tudi ti njemu tako všeč, kot je on tebi. Ko zazvoni telefon, ti poskoči srce, in ker ni on, ampak mama, ki te sprašuje, ali dovolj ješ in ali pridno študiraš, v glasu ne moreš skriti razočaranja.

In ko končno res pokliče, v besedah in tonu glasu iščeš skrite pomene – sem mu zares všeč ali bi me rad videl samo za seks?

Želja, da bi bila boljša zanj, pa tako ali tako postane motor tvojega življenja. Zaradi nje se počutš živo, bolj si produktivna in tudi lepša. Vsi ti pravijo, da žariš, in ti veš, da imajo prav. Ko žar ugasne, pa nehaš žareti, spet se skriješ v široka oblačila, šminke se ne pritakneš več in napol olajšana in napol užaljena, ker ti zvečer obrne hrbet, začneš tudi malo gledati za drugimi.

Če bi vsake pol leta izgubila spomin, kot se včasih zgodi v filmih, bi bilo super, a ker se to ne bo zgodilo, bo treba poiskati drugo rešitev!

Dejstvo je, da je odnos, ko popusti kemija, delo. Delo, ki se ti ga ni treba ustrašiti, ker je zelo prijetno.

1 Ne ukinita zmenkov

Če hočeta ohraniti tisto svežo energijo z začetka razmerja in smeh, na tone smeha, morata hoditi na zmenke!

In to ne kakršnekoli zmenke: iz njih lahko naredita prave izzive, kot je tekma v kartingu ali bovlingu. Pripravljata si zmenke presenečenja, ko ne ti ne on ne bosta vedela, kaj se bo zvečer dogajalo.

"Ko sva se znašla na robu dolgočasja, sem v obupu rezervirala hotelsko sobo in nase navlekla precej predrzno spodnje perilo," je za Cosmo priznala Jana. "Sliši se čudno, a je delovalo bolje, kot bi si lahko predstavljala v svojih najbolj divjih sanjah."

2 Načrtujta zmenke, ki bodo zanimivi za oba

"Sedenja za šankom in pogovarjanja o vremenu sva se hitro naveličala, zato so nama klasični zmenki postali odveč. Prestavila sva se domov, enkrat kuhala večerjo pri meni, enkrat pri njem, a kmalu sva izčrpala vse recepte in si pogledala vse filme, vredne ogleda.

Ko sva nazadnje postala gledalca televizije, sem se ustrašila: bova kot večina drugih parov, ki si gredo po nekaj letih samo še na živce?

Oba sva na papir napisala spisek novih stvari, ki bi jih rada poskusila ali se jih naučila, in tako sva počasi začenjala črtati stvari s seznama. Najino življenje je postalo resnično zanimivo, vanj sva vključila nove hobije, ki so naju povezali – kdo bi si mislil, celo tango! – in si znova zaželela eden drugega," je za Cosmo povedala 28-letna Ajda, finančna svetovalka.

3 Imejta samo svoje kotičke

Ana, 24-letna študentka prava, pripoveduje: "Imava restavracijo, v katero nikoli ne vabiva drugih ljudi, svojo plažo na sanjskem otočku, za katero nikomur nisva nikomur povedala, najino najljubšo evropsko prestolnico, Pariz, ki jo vedno znova raziskujeva sama, in še in še. To so najina skrivališča, na katere imava spomine, vezane samo na naju, to pa naju povezuje in dela nekaj posebnega."

4 Razvajajta se z malenkostmi

"Ne rečem, da ne bi bila vesela vabila na eksotično potovanje, vse super in prav, sem pa prepričana, da je za odnos treba delati prav vsak dan posebej. Nešteto malenkosti je, s katerimi lahko vsak dan razveseliš partnerja.

Ko grem v trgovino, mu kupim vrečko njegovih najljubših bombonov, on mi po napornem dnevu skuha mojo najljubšo jed, zvečer mu po fitnesu zmasiram hrbet, v žep jakne mi zjutraj zatakne listek, na katerem piše, da me ljubi ...

Mislim, da ni nadomestila za vsakodnevne pozornosti – ne reši jih najdražje potovanje enkrat na leto in ne rešijo jih super draga darila. Prepričana sem, da je edini način do uspešnega partnerstva vsakodnevna pozornost," razkriva 29-letna Karmen, osebna trenerka.

5 Veliko se dotikajta

Večina že utrjenih parčkov se dotika samo še med seksom, kar je velika škoda.

"Midva se ves čas dotikava," pove Mija, 26-letna razredna učiteljica. "Ko gledava film, prepleteva vsaj noge. V restavraciji je enako, pod mizo se dotikam njegovih nog, po cesti pa se vedno sprehajava z roko v roki. To je mogoče videti pocukrano, a nama pomaga. Od držanja za roko in poljubljanja na cesti je včasih najina pot do postelje zelo kratka.

6 Večkrat se opomni, zakaj je vredno

Včasih, ko v svoji okolici opazuješ srečne parčke, pomisliš, da imajo pač posebno srečo, ki je ti nimaš. Narobe!

Nekaj takšnega, kot je nesreča v ljubezni, ne obstaja! Sreča v ljubezni je kot pospravljeno stanovanje: za oboje je treba je zavihati rokave. Nič v življenju kar samo po sebi ne sede kot vrata na tečaje. Če hočeš svojemu razmerju v eni sami minuti v mislih dati nov zagon, izpolni spodnjo 'izjavo':

izjava

7 Razmerja na daljavo imajo svoje pluse in minuse

Julija, 26-letna piarovka, ima fanta v Bruslju. Ne bo večno tako, a za zdaj se vidita enkrat na mesec.

"So trenutki, ko ga noro pogrešam in bi najraje skočila iz kože, ker ga ni ob meni. Po dveh letih sem se tako strenirala, da slabe trenutke najprej prespim. Ko sem tečna, imam pravilo: ne kliči in ne piši, počakaj na boljše čase! Sčasoma sem ugotovila, da odsotnost lahko dobro porabim in v tem času naredim kaj zase. Ko sva skupaj, se namreč samo crkljava in ni časa za meditacijo, šport, pisanje, učenje novih stvari ... Ko sva skupaj, pa se trudiva, da vsako srečanje narediva nepozabno. Vedno počneva kaj posebnega, vedno ga presenetim z novim spodnjim perilom in drugimi pomembnimi malenkostmi."

Po predlogi Kelly Williams Brown priredila Anja Osojnik

Fotografije: Profimedia

Preberi še: BABY BOOM: Ta 3 astro znamenja bodo v letu 2020 ZAGOTOVO zanosila 👶🏼

Priporočamo tudi: O čem moški zares razmišljajo med seksom?