6 znamenj, da si ga ujela (čeprav se sprva zdi ravno nasprotno)

Ko jih opazite, se verjetno zdijo precej nenavadna, toda v nadaljevanju opisana znamenja ljubezni so pravzaprav neizpodbiten dokaz, da sta si z novim izbrancem bližje kot kdajkoli prej.

6 znamenj, da si ga ujela (čeprav se sprva zdi ravno nasprotno) (foto: Profimedia) Profimedia
25. 3. 2022

V resnici je neizogibno ... Ravno ko se vam zdi, da razmerje postaja vse bolj resno, vaš partner reče ali stori nekaj, kar vam požene strah v kosti: v postelji ni več tako nenasiten kot na začetku, brez vzroka išče prepir ... Dovolj, da s prijateljico dolgo v noč razpravljata, ali so morda to prvi znaki konca vaše na videz tako srečne zveze. Nikar preveč ne skrbite, kajti po vsej verjetnosti gre le za lažni alarm.

Veliko takšnih novih, strah vzbujajočih znamenj je zgolj dokaz, da vajino razmerje lepo napreduje. Tisto, kar se na prvi pogled zdi znamenje za preplah, je v resnici dokaz, da medsebojno zaupanje in intimnost postajata vse globlja. Moškega njegov lovski nagon sili, da na začetku vse sile in napore usmeri v osvojitev ženske, ki mu je všeč.

Ko pa je naloga opravljena, začnejo njihova prizadevanja, da bi se pokazali v najboljši luči, počasi izginjati, kajti posvečati se namreč začnejo iskanju novih načinov izkazovanja ljubezni. In prav je, da je tako, saj ta faza pomeni začetek spletanja resnične partnerske vezi. Šest nenavadnih načinov vedenja, ki so pred vami, vas torej nikakor ne smejo skrbeti.

1 Znak za preplah: Ko začne govoriti o bivšem dekletu

Vajina pretekla razmerja so bila na začetku prepovedana tema, sedaj pa vam je nenadoma začel pripovedovati o bivšem dekletu in ustrašite se, da se bo vrnil k njej.

Kaj to pomeni v resnici?

Če je spregovoril o bivši partnerici, se mu zdi, da vas na noben način ne ogroža. V nasprotnem primeru namreč ne bi načel tako nevarne teme, saj bi s tem tvegal, da ga boste pustile, ker misli na drugo. Z razkrivanjem tako osebnih stvari, kot so podrobnosti propadlega razmerja, v resnici želi poglobiti vez med vama, saj vam na nekoliko neroden način sporoča: “S teboj bi bil rad iskren.”

Moški, v nasprotju z ženskami, ne marajo govoriti o svojih čustvih; besede jim gredo precej težko z jezika, zato se v takšnih trenutkih izražajo precej nerodno. Zgodbice o bivšem dekletu so lahko zelo boleče, toda če ga boste pozorno poslušale, boste z branjem med vrsticami izvedele več, kot si mislite. Če na primer omeni, da se ga je njegova bivša držala kot klop, vam mogoče po ovinkih sporoča, da zelo ceni vašo neodvisnost.

Marjan, star 28 let, je svoji novi izbranki povedal, da ga je prejšnje dekle veš čas nadziralo. Tako je lahko izrazil občutke, ki jih ni znal spremeniti v besede. “Mojca, moja bivša, se je do mene obnašala kot mama. Vtikala se je prav v vse – v moj stil oblačenja, prijatelje in celo službo. Vedel sem, da Alenka ni taka, a vseeno sem bil včasih malo zaskrbljen.

Imel sem slabo vest, saj ji ni bilo jasno, zakaj se včasih vedem skorajda paranoično. Tako sem občasno začel omenjati Mojco in pri tem zavijal z očmi. Alenka me je nekega dne vprašala, kaj se je pravzaprav zgodilo med nama, in tako sem ji izpovedal svoje strahove. Kako olajšan sem bil, ko mi je zagotovila, da ona ni taka.” Če boste torej uspele pozabiti na ljubosumje, boste z lahkoto ugotovile, kaj vam želi povedati v resnici, hkrati pa ga bo vaše razumevanje opogumilo in v prihodnosti ne bo imel težav z iskrenostjo.

2 Znak za preplah: Ko vas preneha obsipati s pokloni

Visoke pete, oprijeta bluza, seksi mini krilo … Kaj to ni dovolj?! Samo zaradi njega ste se tako uredile, on pa vašega truda sploh ne opazi.

Kaj to pomeni v resnici?

Na začetku si na vso moč prizadevamo pritegnili pozornost drug drugega in eno najmočnejših orožij, ki jih pri osvajanju žensk uporabljajo moški, je obsipanje s komplimenti, šopki rož in izvirnimi darili. Toda ko enkrat začutijo, da stvari med vama postajajo resne, se počasi spet spustijo na zemljo in se začnejo vesti bolj “normalno”, to pa pomeni, da opustijo začetne, vam tako ljube romantične geste.

Sedaj vas pohvali le, ko ste “au naturel”. Seveda mu je všeč, ko vas vidi vso sijočo in zapeljivo (takšni so pač moški), toda če je res zaljubljen, bo bolj cenil celoto; ne le obleke, temveč predvsem tisto v njej. Enakega mnenja je tudi 25-letni David: “Seksi obleka pritegne mojo pozornost le na začetku. Ko dekle bolje spoznam, zame postane veliko več kot le privlačna lepotica v dih jemajoči obleki.

Tisto, kar me je na začetku najbolj privlačilo, je sedaj zadnje, kar opazim. Ko jo pogledam, se spomnim šale, ki jo je povedala pri večerji, ali pa, kako me je razvedrila po napornem delovnem dnevu. Zunanji videz postane popolnoma nepomemben.”

3 Znak za preplah: Ko v postelji ni več tako nenasiten

Vajino ljubljenje je še vedno polno strasti, a minili so časi, ko se je zdelo, da mu nikoli ni dovolj.

Kaj to pomeni v resnici?

Razmerje, ki je bilo na začetku silovito in polno strasti, sedaj postaja vse bolj intimno in poglobljeno. Popolnoma običajno je, da se po približno štirih mesecih ne ljubita več tako pogosto kot na začetku. Ker moški sprva še ni prepričan, da bosta ostala skupaj, mu vsak skok med rjuhe pomeni morda zadnjo priložnost za ljubljenje z vami. Sčasoma pa se ta nezavedni pritisk umiri in seks postane pot ne le do fizične, ampak tudi do čustvene povezanosti.

V tem obdobju se moški začne posvečati predvsem odkrivanju vzajemnih erotičnih zadovoljstev, saj mu pred vami ni več treba igrati vloge nenasitnega ljubimca. “Na začetku želim novemu dekletu pokazati predvsem svojo moč in vzdržljivost,” priznava 27-letni Tomaž. “Pozneje pa si vzamem čas in poskušam ugotoviti, v čem najbolj uživa in kako se najbolje ujameva. Takrat seks postane resnično fantastičen.”

Izkoristite torej to priložnost in mu povejte, v čem najbolj uživate in kaj pričakujete od njega. Prav je, da mu poveste, kaj vas pri njegovem ravnanju moti. S tem ne boste prizadele njegove samozavesti, še več, postal bo bolj prepričan sam vase, pa tudi ve boste bolj sproščene.

4 Znak za preplah: Ko ne želi biti le z vami

Na začetku sta bila samo vi in on, zdaj pa se vama pogosto pridruži še deset njegovih najboljših prijateljev.

Kaj to pomeni v resnici?

Vaš izbranec si vas zelo želi vključiti v svoje življenje. Nobena skrivnost ni, da moški dolgo razmišljajo, preden se spustijo v resno razmerje; tudi najbolj pogumni nekaj časa oklevajo, preden prevzamejo vlogo “uradnega” partnerja. Zakaj je tako?

Če ni do ušes in še čez zaljubljen v vas, se mu ne zdi vredno vlagati naporov v združevanje dveh različnih svetov. Ko si po začetnem obotavljanju nenadoma začne prizadevati, da bi spoznali ljudi, ki ga obkrožajo, od poštarja do prijatelja iz otroštva, je to jasen znak, da vajino razmerje jemlje smrtno resno.

Podobnega mnenja je tudi 36-letni Tomaž: “Če nisem prepričan, da stvari med nama dobro potekajo, se ne trudim s predstavljanjem svojih prijateljev. Če pa se mi zdi dekle čudovito, se hočem z njo postaviti pred vsem svetom.” Kaj pa, če vaš partner noče biti niti za trenutek sam z vami? Povsem normalno je, da romantičnemu obdobju sledi čas za druženje z drugimi ljudmi.

Če pa vas preveč družabnega življenja moti, je prav, da stvari vzamete v svoje roke: predlagajte romantičen zmenek v dvoje in zagotovo se bo naslednjič tudi sam spomnil kaj podobnega. Zelo učinkovit je stavek: “Zadnjič, ko sva odšla na polnočno filmsko predstavo, sem se imela čudovito. Zakaj ne bi tega ponovila?”

5 Znak za preplah: Ko se v ničemer več ne strinja z vami

Zadnje čase se prepirata skorajda zaradi vsega: od tega, kdo je najprimernejši kandidat za predsednika države, do vprašanja, kdo je danes najboljši filmski igralec.

Kaj to pomeni v resnici?

Če vam jasno pokaže, da se z vami ne strinja, je to samo dokaz, da ceni vaše mnenje in želi izvedeti, zakaj mislite tako, kot mislite. Marko, star 25 let, to potrjuje: “Na začetku sprejmem vse, kar izjavi moje novo dekle, čeprav se z njo ne strinjam. Zdi se mi, da se zaradi tega ni vredno prepirati. Ko pa stvari postanejo resnejše, bi rad izvedel, kako razmišlja – kako je mogoče, da sovraži džez, zakaj meni, da so vesoljski programi nekoristna izguba denarja ...

Tako bi rad izvedel čim več o njej, obenem pa ji poskušam pojasniti tudi svoja stališča.” Z nestrinjanjem vam torej izkazuje zaupanje, saj vam z izražanjem svojega osebnega mnenja veliko razkrije tudi o samem sebi. Še več, prepričan je, da je vajina zveza dovolj trdna, da je ne bo uničil nepomemben prepir. Le dva, ki se ne ljubita dovolj, se lahko razideta zaradi takšne malenkosti.

Čeprav se zdi na prvi pogled neverjetno, prepiranje partnerja v resnici še bolj poveže, kajti le srečni pari so se sposobni smejati medsebojnim razlikam in jih spremeniti v temo svojih osebnih šal. Zgladitev prepira in zavedanje, da je zveza še vedno trdna, bo torej le še okrepilo vez med vama.

6 Znak za preplah: Ko preneha načrtovati vnaprej

Včasih vas je povabil na zmenek že nekaj dni prej, danes pa ste lahko srečni, če vas po telefonu pokliče na poti k vam.

Kaj to pomeni v resnici?

V fazi spoznavanja so zmenki v zadnjem hipu precej nezaželeni, ko pa vas po nekajmesečnem obdobju ne vabi več vnaprej, pomeni, da je vajino druženje zanj postalo najbolj naravna stvar na svetu.

Še več – ta faza pomeni pomemben mejnik v vajinem razmerju, kajti začel je razmišljati v dvojini. S tem se strinja tudi 29-letni Jernej: “Ko o nekem dekletu začnem razmišljati kot o moji uradni ’punci’, se mi zdi samoumevno, da skupaj preživiva ves čas, ki ga imava na razpolago,” pravi. “Če pridem, ne da bi se poprej najavil, ne pomeni, da sem neuvideven, temveč da si neizmerno želim njene bližine. To postane nekaj povsem samoumevnega.”

Njegovi telefonski klici na začetku zveze so pomenili le enega od korakov, ki so vodili k jasnemu cilju; pripravljen je bil narediti karkoli, le da bi vas osvojil. Ko pa je cilj dosegel in zveza začne postajati vse bolj resna, začne gledati na stvari z drugačnega zornega kota.

Če pa vas povabila v zadnjem trenutku resnično motijo, je najbolje, da skleneta kompromis: povejte mu, da vas njegova spontanost zelo zabava, a bi se od časa do časa za vajine zmenke vseeno želele dogovoriti vnaprej. Tako bosta zmagovalca oba – veliko časa bosta skupaj, ve pa se boste lahko v miru odločile, kaj boste oblekle.

Dejanja, ki moške preplašijo ...

Cosmo svetuje, da naslednjih stavkov raje ne izgovorite, kajti lahko se zgodi, da jih bo razumel kot znak za odhod.

“Če me povabi na večerjo in pri tem omeni, da sta v to restavracijo zahajala z bivšim fantom, to razumem kot namig, da bi na mojem mestu raje videla njega.” Kristijan, 27 let

“Če dekle, s katero sva bila nekajkrat na zmenku, želi, da se nama pridružijo tudi moji prijatelji, postanem zelo sumničav. Mar jo zanima kdo od njih?” Ivan, 26 let

“Priznati moram, da me zaskrbi, če začne nenadoma nositi ponošeno in neprivlačno spodnje perilo.” Boštjan, 30 let

“Najbolj me odbije, če mi hoče že po enem tednu predstaviti vso svojo družino. Najprej želim spoznati njo, ne pa njenih sorodnikov.” Miro, 24 let

Urša Dolinšek

Preberi še: 5 stvari, ki jih morajo moški vedeti o prejemanju oralnega seksa

Priporočamo tudi: Tako je v resnici videti zakon BREZ seksa (iskrena izpoved 45-letne ženske)