Če si pri svojem izbrancu opazila TO vedenje, obstaja velika verjetnost, da ti NI zvest

Tako učinkovito prepoznaš nezvestega partnerja.

Če si pri svojem izbrancu opazila TO vedenje, obstaja velika verjetnost, da ti NI zvest (foto: Profimedia) Profimedia
28. 5. 2016

1 ČUSTVENO SE ODDALJI

Če ga nenadoma niti malo ne zanimajo več zgodbe o tvoji leni sodelavki in se s teboj ne veseli uspehov na fitnesu (hej, če tečeš na traku 32 namesto 30 minut, je to dosežek!), obenem pa tudi ne deli nobenih svojih zgodb, je možno, da so njegove misli v tem odnosu že popolnoma odsotne.

Prav posebno je to znak, če je sicer še pretekli teden s teboj zadovoljno klepetal in te poslušal. Čustveni in miselni odmik iz razmerja je vedno prvo znamenje potencialne nezvestobe. Ta čustvenost, ki je sicer pripadala temu odnosu, je zdaj osredotočena drugam.

Šestindvajsetletna Ema se spomni trenutka, ko je prvič začela opažati spremembe:

"Najino razmerje je nenadoma imelo v središču samo še njega in njegove potrebe. Ne bi rekla, da je popolnoma izgubil zanimanje, a bilo je manj sporočilc, ni se javljal tako pogosto, bil je zelo zadržan pri razkrivanju svojih dnevnih načrtov in si je vikende organiziral samo zase. Ni bilo dolgo, preden so me skupni prijatelji obvestili, kaj počne na zabavah, na katere nisem povabljena."

2 NENADOMA MARLJIVO POSPRAVLJA

Nekoč bi morda našla njegove stvari vsepovsod po stanovanju, zadnje dni pa nikjer ne vidiš njegovega ipada, telefona ali prenosnika.

Morda je postal izredno previden s svojimi digitalnimi pripomočki, ker se na njih skrivajo obremenilni dokazi o njegovi nezvestobi. In zakaj je njegov telefon vedno nastavljen na tiho, obenem pa je med polnjenjem vedno položen na zaslon? Petra, moja 40-letna prijateljica, pove, da je šel njen bivši še korak dlje:

"Ko sva prišla na obisk k prijateljem, je telefon pustil v avtomobilu. Tudi čez noč. Takrat sem pomislila, da nekaj ni vse tako, kot bi moralo biti. Ker kdo bi storil kaj takšnega?"

Dvomimo, da je nenadoma postal božjastno občutljiv na red in čistočo, kot tudi dvomimo, da ga nenadoma skrbi sevanje njegovega mobilnika. Bolj verjetno je, da nekaj skriva. In če si opazila, da to počne, potem v teh skrivalnicah ni ravno najboljši.

Se je obenem tudi poslovil od tiste večne moške prakse izpraznjevanja žepov po dolgi noči na prvo prazno poličko v stanovanju? Morebiti le noče, da bi videla račun za dva šampanjca v nočnem klubu, kamor nikoli prej ni zahajal.

3 MENJA SVOJO SEKSUALNO RUTINO

Če tvoj dragi poteši svoje seksualne potrebe še kje drugje, si lahko doma ne želi toliko seksa kot običajno in vajino seksualno življenje počasi popolnoma ugasne. Lahko pa je ravno nasprotno – včasih varanje moške še dodatno vzburja in si doma želijo še več seksa.

Kot je razkrila prijateljica, je nekaj podobnega doživela pri svojem dolgoletnem izbrancu. Čez noč se je iz nesrečnega tipa, ki si nikoli ni želel seksa, prelevil v nenehno smejočega veseljaka s spolno potenco brstečega kunca.

Najprej je mislila, da se njuno razmerje le pobira iz zatona, a je kmalu posumila, da se za to spremembo skriva drugačna zgodba.

Začela se je namreč dogajati ravno v času, ko je dobil novo sodelavko, o kateri kar ni nehal govoriti. Kmalu je postalo boleče očitno, da je prav ona razlog za njegovo novoodkrito srečo – in neusahljivo seksualno lakoto.

Morda torej ni zmotno, da si začudena, od kod mu nenadno odkritje nekega seks položaja, ki ga tako zelo obožuje, čeprav ga pretekla leta nista nikoli prakticirala. Spremembe na seksualnem področju so lahko pozitivne, a nič ni narobe, če se vprašaš, kaj jih je motiviralo.

4 PREVEČ SE TRUDI

Te brez posebnega razloga prvič v vsem času, odkar sta skupaj, zasipa z darili? Morebiti so le kompenzacija za poredno vedenje. Kot se spominja naša bralka, 34-letna Irena:

"Moj bivši je neke noči prišel pozno domov, kar sicer ni bil nikakršen problem, ampak bilo mi je čudno, ker je bil sveže stuširan. Nikoli se ni tuširal zunaj. In tokrat tudi ni dišal po najinem tuširnem gelu. Čudno, kakšne stvari sem opazila. Vprašala sem ga, kje je bil, in mi je dal nekakšen izmikajoč odgovor.

Naslednji dan mi je prinesel plašč Burberry, ki sem si ga že lep čas zelo želela. Vedela sem, da je bilo to darilo iz slabe vesti. Ker kdo ti kupi več kot tisoč evrov vredno darilo brez razloga? Kmalu zatem je vse prišlo na dan. In sva se razšla. Plašč sem obdržala."

Ne­zvesti ljudje se lahko počutijo zelo krive in poskušajo to krivdo omiliti s povečano pozornostjo do svojega obstoječega partnerja. Resda se zdi neprimerno, a včasih je prav, da se vprašaš, od kod njegova nenadna pozornost in darila, če prej tega ni bilo. Morda je bil ravno tvoj rojstni dan, morda je dobil povišico in nekateri fantje resda naredijo stvari brez razloga. A če tvoj dragi prej tega ni počel, je to vsekakor sumljivo.

5 POSTAL JE PRETIRANO PREPIRLJIV

Če zadnje čase začenja vse prepire in te obtožuje, da si pravzaprav ti nezvesta, ga morebiti grabi paranoja. Saj veš, kaj pravi stari pregovor. Če jaz to počnem, potem verjetno ona počne isto!

Sedemindvajsetletna Sara nam je zaupala: "Ko sva z bivšim začela razmerje, sem lahko hodila v klube s prijateljicami in mu to nikoli ni bilo problematično. Tri ali štiri mesece v odnosu pa je začel dvomiti o vsakem mojem koraku. Še ko sem šla samo do trgovine po mleko in jajca, mi je že pošiljal sporočila in me spraševal, kje sem, s kom sem, kdaj bom doma. Čez nekaj tednov sem prejela klic od prijateljice, ki ga je opazila, kako se poljublja z drugim dekletom, medtem ko sem bila na predavanjih. Zdaj, ko gledam nazaj na te dogodke, mi je slika bolj jasna. Tako zelo ga je zanimalo, kje sem, ker se je bal, da ga bom ujela."

Lahko pa svojo prepirljivost izkorišča za to, da si ustvari nujno potreben prostor za varanje. Preprosto začne prepir, vzroji in potem odvihra iz stanovanja, češ da se mora pomiriti. In potem ga ni uro in pol, kar je ravno dovolj, da se resnično sprosti in poteši – nekje drugje.

6 SVOJEMU GREHU SE POPOLNOMA PREPUSTI

Moški so zelo slabi, kadar pride do samoomejevanja. Če pijejo preveč alkohola ali če se drogirajo, se tem odvisnostim predajo v popolnosti, brez zavor, brez misli na posledice. Ker menijo, da imajo vse pod popolnim nadzorom. Kar seveda ni res.

"Skupaj sva bila dve leti, kupila sva stanovanje, se preselila skupaj, ko se je nenadoma odločil, da bo ponovno začel študirati," se spominja Lara.

"Ampak preden se vrne v predavalnice, je želel en mesec, da se znori. Kar je zanj pomenilo, da je bil en mesec vsak večer pijan in zadet."

Ko je Lara neke noči iskala številko prijatelja v njegovem telefonu, pa je opazila, da se njen dragi predaja še drugim stvarem kot le opojnim substancam.

"Njegov divji življenjski slog se je prelil v njegovo seksualno življenje. Na telefonu je imel kopico slik svojega tiča, ampak jih ni pošiljal meni. Postala sem sumničava.

Ne dolgo zatem sem med pospravljanjem naletela na analni tuš (pripomoček za izpiranje zadnjice v pripravi na analni seks). Pograbila me je panika. Vzela sem njegov telefon in odkrila, da se dobiva s fanti v najini garaži in z njimi seksa, medtem ko ga jaz čakam v stanovanju. Seveda sem pobesnela in še isti dan sva končala."

Po prelogi Mel Evans priredil Darjo Hrib

Preberi še: Preveri, kaj oblika tvojega POPKA razkriva o tebi!

Priporočamo tudi: Prijatelji: Tega podatka o nanizanki do nedavnega niso poznali niti največji oboževalci!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri