6 znakov, ki kažejo, da vajina ljubezen postaja vse večja

To so majhne prelomnice, zaradi katerih postaja vajina ljubezen vse bolj ‘velika’ ...

6 znakov, ki kažejo, da vajina ljubezen postaja vse večja (foto: Profimedia) Profimedia
11. 9. 2016

Seveda je največji dokaz, da vajino razmerje postaja vse resnejše, ko ti predstavi svoje starše. To je zagotovo velika in zelo pomembna stvar.

A tudi tisti majhni, morda na prvi pogled vsakdanji dogodki, so v resnici ‘krivi’, da se vajina zveza iz dneva v dan poglablja. Ugotovi torej, kako ‘resna’ prazaprav sta!

1 Prvič ko … te vidi brez ličil

Ja, priprave na prvih nekaj zmenkov so lahko res naporne. Oblačila so po dolgem, strokovnem premisleku, skrbno izbrana. Vedno omamno dišiš in poskrbiš, da je vsak detajl na tvojem telesu urejen.

Seveda popoln make-up ni izjema … Potem pa se tvoj dragi odloči za presenečenje in te nenapovedano obišče, ali pa pride pred dogovorjeno uro – takrat ko si še nenaličena.

Prav vsaka med nami se zelo dobro spomni trenutka, ko jo je njen fant prvič videl nenamazano. Zakaj? Ker se na začetku želimo predstaviti v najboljši luči in poudariti vse, kar je lepega ter privlačnega na nas.

Julia Cole, avtorica knjige Kako ostati skupaj, pravi, da se ženske bojimo, da se partnerju ne bomo zdele privlačne brez ličil.

“Poleg tega pa uporabljamo make-up kot neke vrste zaščito vprvem ‘testnem obdobju’ razmerja; ko preverjamo ‘kandidata’, ali je vreden našega zaupanja in ljubezni. Ličila nam predstavljajo nekakšno varovalo, ki ga odvržemo šele, ko smo prepričane, da je pred nami zaupanja vredna zveza,” dodaja Colova.

Poglobi prelomnico: Zavedaj se, da večina moških ličil na tebi sploh ne opazi, zato se jim tudi ne bo zdelo nič posebnega, ko te bodo prvič videli brez njih. “Vendar pa bodo vseeno podzavestno zaznali, da so se vaša čustva premaknila v ‘višjo prestavo’, da se pred vama odpira novo obzorje,” poudarja Julia Cole.

Ko si pred njim sproščena tudi brez makeupa, pomeni, da si mu pripravljena razkriti tudi globlje plati svoje osebnosti.

“Dokaz, da svojemu moškemu res zaupate, je, ko se naličite pred njim. Pustite mu, da vidi celotni ‘proces’, skozi katerega greste, ko se pripravljate za ‘zunanji svet’ – obenem pa mu pokažete, da sta dovolj intimna, da vam tega zanj ni več treba početi.”

2 Prvič ko ... prespiš pri njem

Že sama misel na prvo skupno noč pri njem je lahko zastrašujoča. Že iz psihološkega vidika imaš večjo moč in dogodke pod nadzorom v svojem stanovanju, pri njem doma pa ima seveda to premoč on. Vendar prav takšne noči pokažejo, iz kakšnega testa je narejen, in imajo veliko vlogo pri določanju skupne prihodnosti.

Psihologinja Pauline Rennie Peyton je celo prepričana, da prva skupna noč pri njem doma lahko odloči, ali se bo vajino razmerje poglobilo in nadaljevalo ali pa ga bo po hitrem postopku konec.

Če se namreč v njegovem stanovanju ne počutiš dobro in če on ni dober gostitelj, bosš prav gotovo kmalu začele dvomiti vanj tudi v drugih vidikih vajine zveze, poleg tega pa z gostoljubnostjo pokaže tudi, koliko te v resnici spoštuje.

Poglobi prelomnico: Ne bodi zaskrbljena, če se takoj na začetku počutiš malo neudobno in neugodno; ne pozabi, da nisi pri sebi doma. Takšni občutki so popolnoma normalni in pričakovani. Tvoj moški te je sprejel v svoje življenje še na drugi ravni – in to je zagotovo enkraten in osupljiv trenutek, kajne?

Njegovo stanovanje pove veliko o njem, morda za začetek celo malo preveč, toda ti nisi tam, da bi ga začela spreminjati in preurejati. Vendar je obisk enkratna priložnost, da opazuješ njegove navade in ugotoviš, ali jih lahko sprejmeš.

3 Prvič ko ... ga prosiš, da te z neko navado preneha dražiti

Če te njegovo nenehno brundanje neznansko moti, je to pozitiven znak za vajino razmerje! Na začetku zveze vse prebivamo na rožnatem oblaku in smo prepričane, kako popoln in idealen je naš princ.

”Vendar ljudje zmotno predvidevajo, da bo ljubezni, ko izginejo ‘metuljčki v trebuhu” in pri svojem partnerju začnejo opažati napake, kmalu konec. Vendar je ravno nasprotno! Prav to kaže, da ljubezen dozoreva in se poglablja na pravih, realnih temeljih,” pravi Coleova.

Poglobi prelomnico: Morda si sama sebi že priznala, da ni popoln, in opazila kakšno od njegovih navad, ki te strašansko moti; toda njemu ta odkritja poizkušaj oznaniti na čim bolj mil in nežen način. Če mu na obisku pri tebi uspe v nekaj minutah v kopalnici ustvariti neznanski nered, je seveda prav, da mu – ob primernem času – to tudi poveš.

Če je med tuširanjem le nekoliko zmočil tla, pa ni pametno začenjati prepira. Julia Cole priporoča, da pogovor take vrste začneš z nečem pozitivnim, npr.: rečeš, kako si vesela, ko se odloči prespati pri tebi. Potem malo omili svoje pravo sporočilo s humorjem, npr.: “Ampak dragi, saj ti ni treba vedno, ko si umivaš obraz, oprati še tal!”

4 Prvič ko ... kritizira tvoje prijateljice

Tvoje prijateljice so s tabo preživele že marsikaj in ti v najtežjih trenutkih stale ob strani, zato je nekaj najbolj nezaslišanega, skoraj kriminalnega, da si on upa reči kaj proti njim!

Tvoj fant ne ve, da si želiš, da drug pred drugim ne bi kritizirala njegovih/vaših prijateljev; gotovo si oba želita, da tudi oni sprejmejo, da sta vidva zdaj par! “Ampak ko on reče, da je npr. Špela res tečna, ko je pijana, pravzaprav testira vas; želi si vedeti, ali je z vašimi prijateljicami enakopraven,” pravi Julia Cole.

Poglobi prelomnico: Nerealno je pričakovati, da mu bodo vse tvoje prijateljice tako všeč, kot so tebi. Pomembno je, da znaš spoštovati njegovo mnenje in odločitve. To seveda velja tudi obratno! Ne sme pa biti narobe, če reče, da mu nekdo iz tvoje družbe pač ni preveč simpatičen. Vendar tega ne sme reči na žaljiv način in te enačiti z obnašanjem tvojih prijateljev. Če npr. omeni, da je nekdo preveč zagledan vase, tega ne sme povezovati s tabo.

5 Prvič ko ... prizna, da se mu zdi druga ženska privlačna

(in je to ok.) Ko občuduje drugo žensko – pa naj bo to Cameron Diaz ali pa neznanka, ki jo vidita v mestu – je popolnoma naravno, da začutiš malo ljubosumja. A pomemben je način, kako jo občuduje.

Da si v varnem in trdnem razmerju, lahko vidiš, ko te njegove besede ne zabolijo. “To kaže stopnjo, na kateri njegovih komentarjev ne tolmačite kot odsev njegovih čustev do vas,” pravi psihologinja Rennie Peyton.

Poglobi prelomnico: Ne zamišljaj si, da je mislil več, kot je povedal. Ne razlagaj si njegovih besed po svoje. Če je rekel, da je tista druga privlačna, to ne pomeni, da je rekel: “Ona je privlačna, ti pa nisi!” Ni te primerjal z njo, zato tega ne začni delati ti. Že dejstvo, da si je sploh upal pohvaliti drugo, kaže, da je prepričan, da veš, koliko mu pomeniš. “Tak dogodek ne sme začeti pogovora o vaših bivših,” svari Rennie Peyton.

“Seveda lahko kdaj govoriš o svojih preteklih razmerjih, vendar kakšne stvari vseeno ohrani zase. Taki pogovori so lahko strelivo za kasnejše prepire, zato poskrbi, da ne bo zaradi njih razmerje počilo. Poleg tega pa tudi ni pošteno, da je kdor koli v izjavah o prejšnjih partnerjih nesramen in nepošten – vzbudijo namreč razmišljanje o tem, kaj bo drug govoril o vas (ali o njem), če se razideta.

6 Prvič ko ... si zaupata težave

Skupno reševanje težav, recimo tistih, ki vas pestijo v službi, kaže, da si pripravljena pokazati tudi svojo ranljivo plat. Ko si bila samska, si se najbrž videla kot močna in neodvisna; zato ti morda na začetku ni lahko prositi partnerja za pomoč ali mnenje.

Poglobi prelomnico: Ko se skupaj soočata z majhnimi težavami, gradita zid, ki vama bo v pomoč, ko bodo morda nastopile velike. Ne pozabi pa tudi, da je moškim treba vedno vse povedati čim bolj direktno; splošno je namreč dokazano, da ne znajo brati tudi neverbalnih sporočil (razpoloženje, drža, mimika); to znamo samo ženske. Moški pač slišijo le to, kar jim rečemo.

“Skupno reševanje problemov ne bo premaknilo samo vajinega razmerja na višjo in globljo raven, ampak bo ugodno vplivalo tudi na vajino spolnost. Neosebni seks, pri katerem so orgazmi prioriteta, bo postal čustveno ljubljenje, polno globokih in izjemnih občutkov,” zatrjuje Julia Cole.

Kaj pa moški?

Tudi za njih obstajajo pomembne prelomnice v razmerju prvič ko:

  • vas vidijo jokati
  • vam skuhajo večerjo
  • mu kupite kakšno oblačilo
  • ugotovijo, da jih neka pesem spominja na vas
  • prvič ko slišijo, da v družbi o njem govorite kot o ‘svojem fantu’.

Preberi še zelo zanimiv članek od česa je odvisno, kakšnega partnerja boš imela ali pa si oglej top 10 videzov Victorie Beckham z newyorškega tedna mode.

Priporočamo tudi branje članka: "Nedosegljiva sem! Pa kaj potem!?"