55 seks dejstev, ki so ti jih zamolčali

Seznamček zanimivih, osupljivih, žgečkljivih in koristnih podatkov, ki jih kot radovednica, ki da kaj na erotično razgledanost, za nobeno ceno ne smeš spregledati.

55 seks dejstev, ki so ti jih zamolčali (foto: Profimedia) Profimedia
6. 10. 2017

1.

Verjetno si že kdaj slišala, da ženska potrebuje 20 minut, da se vzburi. Z rezultati zadnjih raziskav lahko ta mit ovržemo – pripravi se na tole: ženske se tako kot moški vzburijo do skrajne točke v 11 do 12 minutah.

2.

Besedno zvezo ‘walking the dog’ v Ameriki uporabljajo za seks na javnih mestih, npr. na parkiriščih – prav tako jo uporabljajo, če tak seks drugi opazujejo. Sprehajanje psa je torej alibi.

3.

Tako moški kot ženske lahko dosegajo multiorgazme. Če ga (jih) hoče doživeti, mora njegov prvi orgazem miniti brez ejakuliranja in brez izgube erekcije.

4.

V univerzi na Floridi so odkrili, da imajo narcisoidni ljudje večkrat priložnostni seks. Tovrstni osebki seks očitno upo­rabljajo za dokazovanje moči, ne pa ljubezni in bližine.

5.

Si vedela? Najpogostejša okužba, ki se lahko prenese med oralnim seksom, je herpes. Gonoreja in sifilis se lahko prav tako preneseta oralno, enako klamidija, genitalne bradavice in hepatitis. Možnost za tak prenos virusa HIV je precej majhna.

6. 

Rak na materničnem vratu je drugi najpogostejši rak pri ženskah, takoj za rakom na dojki in je posledica okužbe z virusom HPV 16 ali 18.

Nujno si preberi članek: Zdrava spolnost: To MORAŠ vedeti o okužbi s HPV!

7.

Imaš težave z vzburjanjem? Preden pomisliš, da je kriv tvoj partner, preveri, da niso razlog za to tvoje kontracepcijske tabletke. Kombinacija hormonov v tabletkah lahko vpliva na tvojo zmožnost vzburjenja, da ne govorimo o zmanjšanju količine tvoje naravnega lubrikanta, ki ga proizvede telo.

8.

Si že kdaj slišala za analni značaj? Ne, to ni nekdo, ki rad prakticira analni seks. Po Freudu je to oseba, ki je hkrati skrbna, stiskava in svojeglava. V tem primeru se govori o erotični-analni sestavini duševnega ustroja človeka.

9.

Homoseksualnost je prisotna tudi pri živalih – ptičih, orangutanih, ovcah in pri mnogo drugih. Zanimiv je primer dveh moških pingvinov v newyorškem živalskem vrtu, ki je bil ‘par’ nekaj let, skupaj pa sta vzgojila malega pingvinčka.

10.

Masaža pete v majhnih krogih na točki, kjer se konča gleženjska kost, je priporočljiva, kadar si želiš partnerjeve strasti. Še vedel ne bo, zakaj je postal ves vroč ...

11.

Po mnenju poznavalk ima moški najboljši okus sperme, kadar isti dan ali nekaj ur pred orgazmom je ananas. Najbolj ogaben okus pa ima moška semenska tekočina po beluših.

12.

Za mnoge ženske je najbolj vroč čas za seks sredi menstrualnega ciklusa. Med drugim tednom (11. do 15. dan – med ovulacijo) je tvoje telo bombardirano z estrogenom in s testosteronom, kar pomeni, da postaneš zelo občutljiva na dotik. Ugotovili so tudi, da se takrat ženske rade bolj pomanjkljivo oblačijo in nasploh opozarjajo na svoje čare. 

13.

Živali se parijo tudi izven svojih vrst. Primer? Polarni medvedi so partnerje našli med grizliji.

14.

Med seksom pokuriš okoli 100 do 150 kalorij. Torej ti tista dva koščka čokolade po njem ne bosta škodila ...

15.

V medicinskih knjigah naletimo na podatek, da je bil najdaljši – preverjeno – moški spolni ud v erekciji dolg 36,4 cm, v obseg pa naj bi meril 16,2 centimetra. Frajer je živel v dvajsetih letih prejšnjega stoletja, hvala bogu.

16.

Od večjega k manjšemu: medicinski fenomeni so penisi dolžine en centimeter. Redki so, a vseeno obstajajo, vsekakor pa si ne želimo, da jih kdaj dobimo v posteljo, ker ne vemo, kaj bi z njim tam počele.

17.

Raziskovalca Masters in Johnson sta odkrila, da je en odstotek žensk zmožnih dosegati orgazem le s stimuliranjem bradavičk. Srečnice!

18.

Moški med spanjem doživi od štiri do pet erekcij. (Kar nekaj priložnosti torej ...)

19.

Beseda ‘masohizem’ je skovanka, ki je nastala iz imena Sacher Masoch, kar pomeni sprevržen spolni čut. Mazohistu je mogoče imeti spolne odnose le v stanju ponižanosti, ‘onečaščenosti’ in trpljenja.

20.

Ženskam, ki imajo težave s sproščenostjo pri seksu in jih velikokrat skrbi, kakšen je njihov videz, priporočajo seks od zadaj. Takrat se osredotočenost na partnerja precej zmanjša, saj ne gledaš v njegov obraz, prav tako on ne vidi tvojega.

21.

V starodavnih Atenah je bil ‚prešuštnik‘ kaznovan tako, da so mu pobrili sramne dlake in mu v anus vstavili hren.

22.

Povprečna prebivalka Evropske Unije seksa enkrat tedensko.

23.

Mnogo moških po seksu zelo hitro zaspi. Če je tudi tvoj partner eden od njih, ne vzemi tega osebno. Dokazano je, da se po ejakulaciji aktivira živčni sistem, ki spodbudi zaspanost.

24.

Alfred C. Kinsey je v svojem slavnem poročilu leta 1948 odkril, da je 37 odstotkov moških imelo vsaj eno homoseksualno izkušnjo, ki je pripeljala do orgazma.

25.

V čajni žlički sperme je približno pet kalorij.

26.

Če rada veliko kolesariš, imamo zate posebej veselo novico. Študija The Journal of Sexual Medicine je odkrila, da so ženske, ki na kolesu premagajo tedensko okoli 170 kilometrov, nagrajene s povečano čutnostjo med nogami.

27.

Dolžina njegovega penisa še zdaleč ni tako pomembna kot njegova debelina. Bolj je debel, bolj se ga bodo tvoje vaginalne mišice lahko oprijele.

28.

V Ugandi mnogo mladih žensk vtakne med svoje sramne ustnice mešanico zelišč, da jih podaljšajo. Verjamejo, da se to moškim zdi privlačno.

29.

Raziskave so pokazale, da ležeči položaj znižuje občutljivost na vonj in zvok, torej misionarec odpade, kadar želiš, da umazano govorjenje, vzdihi strasti in feromoni vajinih prepotenih teles še dodatno vzburijo tvoja čutila.

30.

Študije so pokazale, da sperma v vagini dejansko lahko popravi razpoloženje pri ženski.

31.

Povprečno traja moški orgazem od 3 do 8 sekund, s pravilnim dihanjem in z rednimi vajami se baje lahko užitek podaljša do 10 sekund. Ženski orgazmi trajajo med 20 in 60 sekundami, do sedaj najdaljši posneti orgazem pa je trajal 43 sekund.

32.

Med italijanskim plemstvom v 18. stoletju je bil pogost pojav, da si je poročena ženska najela moškega spremljevalca, ki je bil njen zaupnik in ljubimec.

33.

Raziskava o tem, kje ljudje najpogosteje postanemo vročekrvni, je pokazala, da je za seks najpogostejše mesto poleg postelje avto.

34.

Ameriške najstnice najpogosteje izgubijo nedolžnost v mese­cu juniju. Ker je to tudi konec pouka pri nas, predvidevamo, da je zgodba v Sloveniji podobna. A to velja le za tiste, ki niso zaljubljene; punce v resnem razmerju največkrat nedolžnost izgubijo decembra. Očitno jo podarijo kot neke vrste novoletno darilo ali pa za vesel božič!

35.

Ugotovili so, da je moški del študentov, ki med študijem prakticira občasen seks, manj depresiven od tistih, ki ga ne.

36.

Povprečno število partnerjev v zahodni družbi je 11 v celem življenju – povprečje velja za ženske in moške.

37.

Zanimivo: ženski del študentk, ki se poslužuje priložnostnega seksa, pa kaže več simptomov depresije.

38.

Malce nenavadna kontracepcijska metoda: tvoj partner naj obleče spodnjice iz 100 % poliestra. Raziskave kažejo, da moški, ki jih nosijo, postanejo začasno sterilni, verjetno zato, ker testisi ne dihajo in so obkroženi z elektromagnetnim poljem.

39.

Zmožnost orgazmiranja se v času menstruacije precej poveča, saj je pretok krvi takrat večji, prav tako pa k močnejšemu užitku pripomore naravni lubrikant.

40.

Med seksom ženske fantaziramo več kot moški. Logično, če pomisliš, da imamo pogosteje zaprte oči ...

41.

Kar je dobra stvar: ženske, ki pogosto uporabljajo svojo domišljijo, so ponavadi bolj seksualno zadovoljene.

42.

Moški si morda včasih zaželijo, da bi imeli erekcije tudi po izlivu, vendar smo lahko prepričane, da si tega ne želijo pod diagnozo ‘priapism’. Gre za bolečo trajno erekcijo, ki ostane po ejakulaciji – rezultat pa je lahko tudi impotenca.

43.

Lezbijke med seksom večkrat doživljajo orgazem kakor heteroseksualne ženske. A razlika ni tako velika: v Avstraliji so naredili študijo, iz katere je bilo razvidno, da 25 odstotkov homoseksualnih žensk pri zadnjem spolnem srečanju ni doživelo orgazma. Rezultat pri ženskah, ki so nazadnje občevale s svojim moškim partnerjem, je 31 odstotkov.

44.

Ko moški ejakulira, od okoli 100 milijonov samo 200 spermijev doseže jajčeca.

45.

"Uporaba vaginalnega lubrikanta med seksom je skrivno orožje za doseganje orgazma,” pravi dr. Laura Berman – zaradi tistega polzečega in svilnatega občutka se lahko bolj osredotočiš na dražljaje, ki jih čutiš v mednožju.

46.

Povprečen moški med svojim 15. in 60. letom doživi med 8.000 in 14.000 orgazmov. Pri tem proizvede od 30 do 50 litrov sperme.

47.

Te zanima, koliko ljudi v tem trenutku seksa? V eni sami sekundi po celem svetu občuje kar 2778 ljudi, od katerih bo 11 žensk zanosilo.

48.

Italijanska metoda – kaj je to? To je umetnost, ko ženska z usti nadene kondom na penis. “Oh, dragi moj, ti še sploh nisi videl moje italijanske metode.”

49.

Predigra naj bi v povprečju trajala od 11 do 13 minut.

50.

Mnogi mislijo, da nosečnost ubija libido: ni res, noseče ženske pravijo, da imajo enako potrebo po seksu ali pa celo še večjo.

51.

Glavica ščegetavčka ima približno 8.000 živčnih končičev, tu je njihova največja koncentracija v telesu.

52.

Penisova glava jih ima le 4.000.

53.

Stres in napetost pelvične mišice lahko na videz skrajša penis! Po drugi strani pa je sproščen penis na videz večji, kadar so genitalne miščice sproščene.

54.

Moški, ki verjamejo, da imajo velik penis, so naspološno bolj zadovoljni s svojim videzom, kot tisti, ki menijo, da imajo manjšega.

55.

Orgazem, sprožen s stimulacijo G-točke (vaginalni orgazem) daje popolnoma drugačen občutek sprostitve kot klitoralni orgazem. Prvi je potresni, drugi pa je električni.

Napisala: Marta Lamovšek

Preberi še: Kako spoznati fanta (brez pomoči Tinderja!)

Priporočamo tudi: "Močno sva se povezala in vsakič se je bilo težje posloviti" (iskreno o zvezah na daljavo)