50 najboljših seks nasvetov vseh časov

23. 7. 2016
50 najboljših seks nasvetov vseh časov (foto: Getty Images)
Getty Images

Tvoja seks igra bo postala še bolj vroča. Ob 50. rojstnem dnevu ameriškega Cosmopolitana so zbrali 50 najbolj vročih (in ja, tu in tam tudi najbolj divjih) seks nasvetov.

Cosmopolitan izobražuje in spodbuja ženske že pol stoletja in seks nasveti, ki so se nabrali v tem času, ostajajo zabavni, igrivo poredni in nadvse uporabni.

Vendarle se morajo tudi današnje ženske o svojih telesih še veliko naučiti, pa naj bodo to zdravstvene informacije ali pa le načini, kako biti bolj divja v postelji.

Seveda je Cosmopolitan podal tudi kakšne trapaste, celo zloglasne nasvete, a je obenem ženske pogumno in neustavljivo vodil do seksualnih užitkov dolgo, preden je to postalo modno tudi v drugih medijih.

Naj zato nazdravimo tej prednosti in dejstvu, da bomo pomagali ženskam prebijati okvire seksualnosti še (vsaj) prihodnjih 50 let.

1. PRAVA STVAR Približno 70 odstotkov žensk potrebuje več klitorične stimulacije, da dosežejo vrhunec med seksom. Zato ne čakaj vedno na njegovo pomoč, ampak med vročo akcijo kar sama sezi tja dol – tako boš imela popoln nadzor nad svojim orgazmom, njega pa bo tvoje intimno dotikanje še bolj vzburilo.

2. ZA NADGRAJEN MISIJONARSKI položaj se uležeš na hrbet in dvigneš noge, nato pa jih prevrneš na stran. Ker bodo noge skupaj, je vstop super tesen, položaj bokov, nagnjenih v stran, pa pomeni, da bo on s svojim orodjem zadel pomembne točke, ki jih v običajnem misijonarcu popolnoma ignorira.

3. NAJ PRESKOČI tiste klasične gibe noter-in-ven. Namesto tega naj s svojim penisom raje posnema postopek mešanja. Razumemo, da se sliši nadvse kulinarično, a tako bo intenzivno dražil vsak milimeter tvoje mednožne nežnosti.

4. SEDEŠ NA ROB pralnega stroja, kot si to videla že v mnogih filmih, ga z nogami objameš (fanta, ne pralni stroj) okoli pasu in on vstopi. Pri 1200 vrtljajih bo stroj treslo kot najboljši vibrator, vidva pa bosta le uživala tja do programa za izpiranje.

5. OBRNJENO JAHANJE običajno pomeni, da se nagneš naprej, proti njegovim nogam. Poskusi se nagniti nazaj za vrhunsko stimulacijo točke G, medtem ko on lahko uživa v pogledu (in dotikanju) tvoje seksi zadnjice.

6. PRVO PRAVILO oralnega seksa je – da uporabljaš usta. Logično. In tudi roke. Prav tako logično. Za vrhunske rezultate pa vzameš v usta le vrh penisa, nato pa z jezikom ližeš in vrtiš, kot da si se spravila na najboljšo sladoledno kepico v vesolju. Z rokami medtem drgneš in rahlo stiskaš koren penisa. Ne ponav­ljaj le enega giba – čarobnost je v mešanju občutkov.

7. NAMESTO da se v položaju 69 simultano zadovoljujeta (le kdo se lahko osredotoči, če je ravnokar v postopku oralne obdelave?), raje počnita to izmenično. Najprej prvi dela in drugi stoka v užitkih, potem pa se zamenjata. In spet. In spet.

8. MEDTEM ko ti on nudi oralna zadovoljstva, naj v tvojo nožnico vstavi prst in draži še tvojo G-točko z gibom prsta, ki je značilen za trenutke, ko hočemo nekoga poklicat k sebi. Tako dobiš notranjo in zunanjo stimulacijo za še poudarjen orgazem.

9. NAVLAŽENA! Tako ti kot tudi tvoj partner. Pred in med seksom. 30 odstotkov žensk namreč pravi, da z lubrikantom lažje dosežejo orgazem. Pozabi na mit, da je to samo za stare in posušene ženske. Vsi moderni frajerji namreč dobro poznajo prednostni intimnih vlažilnikov.

seks

10. Cosmo klasika - seks nasvet iz leta 1972

Vse ženske bi morale poskusiti nepričakovane trike, da šokirajo sebe in tudi njega. Nadeni si lasuljo in svojega dragega pričakaj na vratih z martinijem v roki in oblečena v nič drugega kot le visoke petke.

PREIZKUŠENO LETA 2015 Gola, odeta le v črne petke Manolo Blahnik, z blond lasuljo na glavi, da se zakrije vsak kotiček njenih sicer rjavih kodrov. Vedoč, da se dragi vrača domov, se je – podkrepljena s tremi martiniji in četrtim v roki – odmajala do vhodnih vrat, da ga pričaka. Z malce porednega prepričevanja se je on hitro zagrel za igro. Po seksu je z otožnim pogledom imel le eno prošnjo:

"Ali lahko zdaj snameš lasuljo?" Ona se ni dala tako hitro prepričati. "Neeee, to dekle je zabavno, rada jo imam. Ali ti ni bilo seksi, ko si svoje dekle varal z blondinko?" In on: "Pogrešal sem mojo bejbo." Potem sta naročila pico. Ona je imela lasuljo še vedno na glavi, ko je ugriznila v prvi kos.

11. ČE NIMAŠ POJMA h kakšnim perverznim pogovorom je nagnjen tvoj dragi, opravi enostaven test. Preprosto ga vprašaj, kaj si želi, da bi mu delala – in da potrebuješ podrobnosti. Takoj boš videla, ali je s svojim besednjakom le sramežljiv porednež ali pa se njegovo izrazoslovje razživi v pornografske sočnosti. Obenem boš tudi odkrila, kaj ga najbolj vzburja in kakšna tveganja je pripravljen sprejeti za to.

12. OBIČAJNO oralni seks prejemaš z razprtimi nogami. Poskusi jih stegniti, da se obenem stimulirajo tudi medenične mišice, ki so ključne pri doseganju orgazma.

13. NEŽNO GA PRIMI za obraz in mu povej, da naj miruje. Naj potem le sprejema tvoje poljube. Tako boš tudi sama ugotovila, ali ti bolj ustreza počasno, vroče ali intenzivno poljubljanje, on pa se bo naučil, kako te pravilno poljubiti nazaj.

14. SI NA ZAČETKU z zmenki? Naj se takoj ve, da želiš biti na prvem mestu. Preveč žensk se osredotoča na njegov orgazem, njen pa je zgolj redek bonus. Če obrneš to razmišljanje, si boš na dolgi rok zelo hvaležna.

15. PROSI GA, da z jezikom okusi predele tvojega telesa, kjer je koža najtanjša – hrbtna stran kolen, za ušesi, po zapestjih. Kurja polt!

16. KO STOJIŠ s hrbtom ob njegovih prsih naj te on objame od zadaj in se te začne dotikati. Povsod. Ko boš gledala njegove roke, kako te raziskujejo, se boš še bolj ogrela.

17. OBJEMI koren njegovega uda s palcem in kazalcem, nato pa roko premikaj v ritmu ustnega negovanja. Med premikanjem ne bo vedel, kjer se končajo tvoja usta in začnejo tvoji prsti. Z drugo roko potem še nežno objemi njegov mošnjiček tam spodaj. Verjetno se ti še ves teden ne bo nehal zahvaljevati.

18. IGRAJTA se igro Seks med oglas. Ko gledata najljubšo serijo, izkoristita vsak oglasni blok za hiter preplet teles, takoj ko je oglasov konec, pa seks prekineta. Kako hitro sta pozabila, da se je oglasni blok že končal?

19. OSTANI OBLEČENA v seksi obleko in samo odmakni spodnjice na stran za njegov vstop. Ker včasih preprosto ni časa, da odvržeš cunje. Ko se mudi, se pač mudi.

20. LUKNJICA NA VRHU penisa je razlog, zakaj temu organu včasih šaljivo pravijo enooka pošast. Kar je strašljivo ime za nekaj, kar bi te sicer moralo vzburiti. A ta luknjica je izredno občutljiva in pomembna pri njegovem vzburjanju. Če z jezikom dodaš malce pritiska, se odmakneš in nato ponovno pritisneš, mu bo po telesu poslalo šok čistega užitka.

seks

21. KO SI BLIZU ORGAZMA, stisni in sprosti medenične mišice, kot da delaš keglove vaje. To lahko že samo po sebi sproži orgazem – pa tudi njemu bo miganje v nožnici dalo dodaten užitek.

22. TUŠ je kot narejen za hiter seks. Optimalni položaj, da se ne bosta smrtno poškodovala, je tisti, v katerem si ti sklonjena naprej, on pa vstopi od zadaj. Pri tem si še tuširno glavo usmeriš v svoje nežne predele za kar najbolj intenziven občutek. Nimaš premične glave za tuširanje? Namili se z gelom za tuširanje in naj se on loti tvojega klitorisa s prsti.

23. DOGOVORITA SE za skrivno kodo, ki namigne, da je čas za seks. Ko rečeta 'greva zmešat en martini', naj to pomeni, da se pravzaprav podajata v mešanje telesnih sokov.

24. OPOMNI SE, kako zelo ga vzburjaš. Poglej, kakšen obraz naredi, ko se izgubi v ekstazi užitkov, ki mu jih nudiš prav ti. Naj bo to dober uvod v to, da se lahko počutiš še bolj seksi.

25. DOTAKNI SE svojega telesa. Ko se namakaš v dišečih mehurčkih, ko gledaš kakšen resničnostni šov, kadarkoli ti že ustreza. Pomembno je le, da spoznaš, kako se odzivaš na različne dotike. Uživaš bolj v vrtenju prsta po klitorisu v smeri urinega kazalca ali morda le v hitrem premikanju prsta levo in desno? Ti ugaja stimulacija bradavičk? Moraš se poznati, da se boš lahko pravilno predstavila tudi njemu – v postelji kakopak.

26. NAPREDNI oralni servis: ko se z usti pomikaš gor in dol po njegovem udu, z roko primi koren penisa in rahlo obračaj, kot da želiš odpreti pokrovček na steklenici. Ta premik izvedi po celotnem korenu in končaj z vrtljajem na konici. Koval te bo v zvezde, prisežemo.

27. SI ŽELIŠ manj pnevmatičnega nabijanja v slogu srednješolskih seks pustolovščin in več nežnega oralnega seksa, pa mu tega ne znaš povedati? Poskusi s seksi sporočilcem. Napiši mu: "Komaj čakam tvoja usta na meni." In dodaj smehec s srčkom. Potem pritisni Pošlji in upaj, da se nisi zmotila in poslala na napačno številko.

28. Cosmo klasika - seks nasvet iz leta 1989

Prepusti se domišljiji: lahko se kot najstnika zapeljeta na nekdaj priljubljeno točko za skrite ljubimce ali pa si s prijatelji izmenjate stanovanja, da izkusita seks v tuji postelji.

PREIZKUŠENO LETA 2015 Nismo se podali na priljubljeno točko za skrite ljubimce, ker nimamo pojma, kjer bi lahko bila. Smo pa uresničili tisti drugi del nasveta, o katerem smo pravzaprav že nekaj časa razmišljali. Ni bilo tako zelo spontano, kot bi bilo morda v kakšnem filmu – mizo, na kateri se je pripetilo ljubljenje, je bilo treba prej pospraviti, ker je bila možnost, da imajo porcelanaste skodelice neznansko sentimentalno vrednost.

Potem se je malce oskrunila še blazina iz dnevne sobe, zato se je večino časa pravzaprav posvečalo čiščenju za seboj kot pa samemu seksu. In ja, miza je še vedno najboljši pripomoček za položaj po pasje. Zdaj preizkušeno tudi v drugem stanovanju.

29. V POSTELJO PRINESI mini vibrator. Velikanski dildi so morda zvezdniki med seks igračami, a je mali vibrator vseeno najbolj primeren pripomoček za stimulacijo klitorisa med pasjim položajem. Igra se bo popolnoma spremenila.

30. MEDTEM KO GA ZADOVOLJUJEŠ z usti, premakni njegovo roko na svojo najnežnejšo točko. Prekrij njegovo dlan s svojo, da ga lahko vodiš do točno takšnih dotikov, kot jih potrebuješ, da dosežeš orgazem. Tudi njemu bo tvoj prevzem nadzora nad lastnim užitkom zelo popestril dogajanje.

31. ZAČNI s komplimentom ("Obožujem, ko mi ..."), preden predlagaš naslednji položaj ali premik med seksom. Na primer: "Zelo bi mi prijalo, če bi s svojimi prsti ..."

32. DRAŽLJAJI so lahko tudi vodeni. Pusti mu, da vstopi vate za samo eno vročo sekundo, potem pa se takoj spet vrnita k predigri po tvoji izbiri. Tako bo dobil zgolj pokušino tistega, kar ga čaka za glavno jed. In lahko verjameš, da se mu bodo še kako cedile sline. V prenesenem pomenu, upamo.

33. PREKLOPI MISLI NA SEKS z branjem kakšne vroče zgodbe ali seksi knjige. Med samim dejanjem boš tako imela občutke na maksimumu, v glavi pa že ustvarjeno odlično štorijo za dodatno fantaziranje vse tja do vrhunca. In tega mu sploh ni treba vedeti!

seks

34. NAJ TVOJ IZBRANEC napiše seznam treh najljubših stvari, ki ga pri seksu obnorijo, nato pa enak seznam sestavi tudi ti. Izmenjajta si ju in drug drugemu postrezita z vsem, kar je napisano na teh novih vročih jedilnikih.

35. IZPOPOLNI SVOJ striptiz. Vstopi iz sosednje sobe v prostor, kjer je on, se mamljivo sprehodi do njega in počasi sleci obleko, da ostaneš le v seksi stezniku. Ali pa v tangicah. Ali v okraskih za bradavičke. Ti veš, kaj ima najraje. Ko ga boš končno zajahala, bo že pihal od poželenja. P. S. Naj petke ostanejo na nogah za optimalni učinek striptiza.

36. Cosmo klasika - seks nasvet iz leta 2002

Vse zadržke pusti pred vrati spalnice – opazujta se, medtem ko se samozadovoljujeta.

PREIZKUŠENO LETA 2015 Ko se po nekaj letih uspešnega razmerja večina orgazmov spremeni v hiter seks, preden se začne film ob osmih zvečer, se hitro pozabi, da je seks lahko tudi inovativen in razburljiv.

Skupno samozadovoljevanje je divje vroč način za popestritev intimnih trenutkov: je tako voajeristično, seksi, skoraj prepovedano. Če iščeš način, kako se resnično zbližati s partnerjem, je to prava pot.

37. IZMENJUJ vroče in hladne občutke, medtem ko mu nudiš oralno zadovoljitev. Če te ideja, da imaš v ustih med obdelavo ledeno kocko, niti malo ne navdušuje, lahko vmes samo popiješ požirek hladne pijače in bo to on na svojem gasilčku takoj občutil. Lahko pa tudi le rahlo pihneš, ko je njegov penis že vlažen.

38. ODLIČNA IGRAČKA, ki lahko zadovolji oba? Vibrirajoč obroček za penis. On bo užival v mehkih vibracijah, tebi pa je ponujen bonus specifično usmerjene klitorične stimulacije. Pa še njegova erekcija bo (in ostala) trša.

39. RAZMERJE NA DALEČ? Pošlji mu paket za njegovega najboljšega prijatelja. Tistega v hlačah, seveda. Vključi lubrikant, seksi perilo zate, kakšno seks igračko in vse to pošlji na njegov naslov s pripisom: "Naslednjič, ko prideš, prinesi te stvari s seboj – jih bova potrebovala. Večkrat."

40. PRISILNA TIŠINA med seksom je lahko nadvse vzburjajoča, še posebno, če v nečem tako uživaš, da to želiš na vsak način izraziti. Poskusita, kako vama prija seks potihoma – v usta mu zatlači svoje tangice ali njegovo kravato, potem pa mu počni zelo poredne stvari, medtem ko ima zapoved, da mora biti čisto tiho. Boš videla, da ne bo zdržal prav dolgo.

41. ODLIČNA NAVADA za pare je, da se vsak dan poljubijo. Za več kot le nekaj sekund. S tem se bosta izognila občutku, da sta samo sostanovalca, kar pesti veliko parov, ki skupaj živijo že dlje časa in si lahko dan hitro zapolnijo samo z obveznostmi (in premalo nežnostmi).

42. AKCIJA NA JAVNEM MESTU je tvegana, a ima zato visoko poplačilo v obliki pravega adrenalinskega seksa. Najbolj varno se česa takšnega lotiš z oblačili, ki ne zahtevajo slačenja (kakšno krilce, na primer, pa spodnjice kar pozabi doma), in tam, kjer lahko slišiš prihajajoče ljudi, preden te ti vidijo.

43. ČEŠNJICA na vrhu fantastičnega oralnega seksa? Stik z očmi. Pomežikni mu in se bo kar stopil.

44. BLAZINA ali dve, potisnjeni pod tvojo zadnjico, spremenita tradicionalni misijonarski položaj v veliko bolj intenzivno draženje točke G. Pa še sam položaj ti ne bo več le neka dolgočasna klasika.

45. SAMO ZA DAME, ki ljubijo druge dame: partnerica naj leži na boku in dvigne prednji del telesa z naslonom na komolec. Ti zajahaš njeno nogo in tako se združita v položaj škarij, da se klitorisa drgneta drug ob drugega, vmes pa se vajina pogleda ne prekineta. Ta položaj je zimzelen z razlogom.

46. NAJ ON NE POZABI, da se klitoris razširi po notranjih sramnih ustnicah, zato naj se njegov jezik ne pozabi poigrati tudi s tem delčkom za veliki živij-O!

47. PO TUŠIRANJU naj si te postreže od zadaj, medtem ko si ti nagnjena čez umivalnik, da se lahko v ogledalu opazuješ, kako kapljice vode tečejo po tvojem vročem mokrem telesu. Kot da bi imela vstopnico za prvo vrsto najbolj znanega seks filma.

48. PREJ GA VPRAŠAJ, a če ti da zeleno luč, da se lahko na njem poigraš z mini vibratorjem, ga uporabi na občutljivem in z živčnimi končiči nabitem predelu med njegovo mošnjo in zadnjico. Seveda medtem ko si mu ga že vzela v usta. Začni akcijo z majhnimi vibracijami in pospešuj postopoma.

49. SPREMENITA tvoj običajni jahalni položaj tako, da se ti na njem obrneš. Počasi, seveda, da ne bo prišlo do kakšnih neljubih poškodb, pa še bolj seksi je videti, če se obračaš počasi. V novem položaju boš doživela draženje čisto novih točk, popestri pa se tudi njegov pogled na tvoje telo.

50. TE VEDNO ISTA seksi sporočilca že dolgočasijo? Poznamo to situacijo. Vrni se k preprostim različicam, saj je še vedno najbolj vroče sporočilo le: "Hočem te takoj, zdaj."

Po predlogi Anne Breslaw priredil Darjo Hrib
Fotografije: Getty Images