5 znakov, ki kažejo, da NI VEČ pravi zate

Vsi imamo različne izkušnje v ljubezni. Nekateri imajo to srečo, da ljubezen svojega življenja srečajo že v srednji šoli, drugi morajo preživeti marsikaj, da bi prišli do svojega "srečna do konca svojih dni". In kako veš, da se ne bo obneslo?

5 znakov, ki kažejo, da NI VEČ pravi zate (foto: Unsplash/Michael Easterling) Unsplash/Michael Easterling
8. 10. 2018

Da imamo vsi občasno dvome, ni nič nenavadnega, a kateri so tisti jasni znaki, da je čas za odhod?

Če izkusiš katerega od teh petih, je morda pravi čas ...

1. Ima te za samoumevno.

To, da narediš vse zanj in mu ustrežeš v vsem, brez da bi se ti zahvalil, lahko sčasoma postane utrujajoče. Začela se boš počutiti, kot da si mu mama, tj. nekdo, ki ves čas daje, v zameno pa ne dobi ničesar. To nikakor ni vzdržljivo na dolgi rok in bo skoraj zagotovo prej ali slej privedlo do konca vajine zveze.

2. Nehal te je spoštovati.

Na začetku zveze smo vedno deležni obsipavanja z ljubeznijo in nenehne pozornosti, sčasoma pa se lahko zgodi, da ta oseba pozabi, da si tudi po dolgem času še vedno zaslužimo tak nivo spoštovanja. Zna se zgoditi, da te bo začel celo ignorirati ali pa te želel prepričati, da se moraš prilagoditi njegovemu načinu življenja, kar pa ni res. Če te ne spoštuje, ni vreden tvojega časa.

3. Samo jemlje, a nič ne daje v zameno.

Kdo od vaju se najbolj trudi v zvezi? Kdo sprejema pomembne odločitve? Kdo vlaga vso svojo energijo v to, da sta oba srečna? Bodi pozorna na enostransko zvezo, saj se lahko kaj kmalu konča.

4. Ni mu mar za tvoje potrebe.

Eden primarnih razlogov, da se spustiš v zvezo, je, da imaš nekoga, ki te v življenju podpira. Tvoj partner bi moral paziti nate, poskrbeti, da dobiš tisto, kar je zate najbolje in se truditi za to, da si srečna. Če mu je vseeno za tvoje potrebe, kako pa pričakuješ, da bosta sploh skupaj živela srečno do konca svojih dni?

5. Vajine vrednote se razlikujejo.

Včasih se znajdeš v zvezi z osebo, s katero se imaš odlično, nato pa ugotoviš, da si v bistvu želita različne stvari. Morda si eden izmed vaju želi otrok, drugi bi raje potoval okoli sveta.

Eden ima uspešno kariero, drugi pa si želi v življenju le uživati. Včasih se takšna zveza obnese, pogosto pa različne vrednote in prioritete v življenju pomenijo, da se bosta vajini poti sčasoma oddaljili. Na tej točki je najbolje, da se preprosto razideta.

Jasno je, da so vse zgornje točke zelo posplošene in da je odločitev, ali končati zvezo ali ne, veliko bolj zapletena kot to, da preprosto rečeš "Konec je." No, če se sprašuješ, ali se tvoja trenutna situacija lahko obnese, pa ti lahko teh 5 znakov pride pri razmisleku zelo prav.

Po tem članku priredila N. Š.

Preberi še: Obstaja 7 vrst ljubezni, pri čemer pa le REDKI izkusijo zadnjo ali pa 7 lastnosti, ki naj bi jih imel tvoj partner, ko dopolni 30 let 

Priporočamo tudi: Najpomembnejša stvar, ki jo moški potrebuje v zvezi (a si tega ne upa priznati)