4 hudo strastni SEKS položaji za dober začetek dneva

Imej najboljši seks svojega življenja še pred zajtrkom!

4 hudo strastni SEKS položaji za dober začetek dneva (foto: Profimedia) Profimedia
5. 6. 2022

Končno dober razlog za zgodnje zbujanje. Ko je govor o tvojem telesu, umu in duhu, je seks v zgodnjih jutranjih urah tako kori­sten kot čaša ovsenih kosmičev. Naj ti namignemo, kako lahko svoj in njegov dan začneš na kar najbolj eksploziven način.

Najboljši razlog za prebujanje ...

... je vroča kava v skodelici. In ko rečemo kava, mislimo njegov penis. In ko rečemo skodelica, mislimo tvoja vagina. Če ti tale rebus še vedno dela težave, naj poenostavimo: dobri stari jutranji seks!

Veliko se govoriči o tem, kako je ženskam popolnoma vseeno za ljubljenje ob sončnem vzhodu, medtem ko si moški vedno zaželijo penetracije, še preden dvignejo veke.

V resnici prebujanje prinese val testosterona tako moškim kot tudi ženskam, zato imata takrat oba povišan libido, sta prijetno vzburjena in imata nadvse občutljive genitalije (no, bolj kot sicer). Bonus: njegova erekcija je takrat najmočnejša. Od tod tudi pregovor: Rana ura, trda cura. Saj je to pregovor, kajne?

Zakaj potemtakem seks ni na sezna­mu najnujnejših opravil v jutranjih urah?

Razlog je v tvoji glavi. Ženske so po naravi nagnjene k večopravilnosti, zato ob prebujanju že razmišljajo o neštetih stvareh, ki jih čakajo ta dan. Mislijo na opravke, ne na svojo vagino.

A jutranji seks je na neki način tudi tolažilni seks, in ne le hiter užitek, preden vsak odhiti v svojo službo. Omogoča, da par čuti bližino drugega ves dan, obenem pa da obema dovolj časa, da se lahko pripravita še na večerno rundo. Obenem študije razkrivajo še številne blagodejne učinke jutranjega seksa na zdravje.

Seks dvakrat ali trikrat na teden že sam po sebi znižuje možnost težav s srcem za kar polovico, prav tako izboljša prekrvavitev. Če ga uspeta stisniti pred jutranjo kavo, bosta po statistikah več seksala tudi v drugih terminih.

Še ena prednost jutranjega seksa se razkrije v pogovorih z dekleti, ki to redno prakticirajo.

Zjutraj se namreč počutiš zelo privlačno, ker je telo lahkotno, napeto in sveže spočito – torej diametralno nasprotno od občutka, ki ga imaš po zajetni večerji z dvema kozarcema vina. Prav tako jutranji seks izboljša videz, saj se ob tem sproščajo hormoni in poveča raven estrogena, glavnega dejavnika pri bolj zdravi koži, nohtih in laseh.

Ko tako po jutranjem seksu le pristopicljaš do službe – upamo, da ne zamujaš preveč – boš dan preživela z več dobre volje, napolnjena z naravno energijo. Ker ko se on dvigne, ti zasiješ. Če veš, kaj mislimo.

Večerne ure so sicer danes še vedno najbolj priljubljen čas za seks pri večini parov, ki preveč delajo in so preveč utrujeni, da bi jutranji spanec krajšali za malce intimne telovadbe. A ta rutina je obenem tudi razlog za dodatno zaviranje spolne sle. Dokazano je namreč, da redni seks (namesto seksa, ki si ga privoščiš le za praznike in obletnice) poveča libido. Zato se prebudi in povonjaj svežo kavo. Ampak ne, dokler si nisi privoščila odličnega jutranjega seksa.

4 hudo strastni položaji za dober začetek dneva

Privošči si orgazem, ki je stokrat močnejši kot tvoj jutranji espresso!

1. Pečena jajčka

Bodi na boku, on za teboj. Naj dvigne tvojo nogo in vstopi od zadaj. Ta enostaven položaj je odličen za zaspan jutranji seks, obenem pa mu dovoljuje, da draži tvoj fižolček. Lahkotno, za ugoden začetek dneva.

jajcka

2. Maslo na kruhu

Poklekni in se nasloni na kup blazin. On poklekne za tabo in se od zadaj nasloni nate. Tvoje noge naj bodo med njegovimi. Dobila boš nekaj prijetne akcije na točko G, vročo intimnost, pa še proste roke boš imela, da lahko preveriš svojo elektronsko pošto. Šalimo se, šalimo se!

maslo

3. Pikantna klobasica

Splezaj nanj in lezi na njegovo telo. Nežno se zibaj in prilagajaj gibanje svojim občutkom. Drgnjenje ti bo zelo prijalo, tvoje prsi na njegovih pa mu bodo dvignile utrip bolj kot jutranji cross fit.

klobasica

4. Obloženi kruhki

On sedi na postelji in se nagne nazaj. Ti sedeš nanj, ga z nogami objameš za boke in se nasloniš nazaj na komolce. Tako boš v sproščenem položaju, a boš še vedno lahko angažirala orgazmične bočne mišice.

kruhki

Bonton jutranjega seksa za prave dame

Kaj če sem (ali pa sva oba) preveč lena, da bi si najprej umila zobe?

Dva načina sta, kako se lahko izogneta jutranjemu zadahu – izberita seksualne položaje, kjer nista z obrazom obrnjena drug proti drugemu ali pa si podarita izmenični oralni seks. Lahko pa preprosto sprejmeta dej­stvo, da imata jutranji zadah. Saj smo vsi ljudje.

Ampak jutro je tako svetlo! Vse se vidi!

Res je. In veš kaj – tudi dame rade gledajo. Kot so razkrile številke, je vsak tretji obiskovalec pornografskih strani na spletu pravzaprav ženska. Če kljub temu ne bi rada videla preveč, lahko vedno spustiš senčila.

Fuj! Ne bi najprej skočila pod tuš?

Moški pazdušni vonj je pravzaprav naravni pospeševalec libida za ženske. Po drugi strani pa bo topel tuš naredil tvojo kožo bolj občutljivo na dotike. Tako da se sama odločita, kaj vama v tistem trenutku bolj prija.

Kaj pa če sem zjutraj videti še posebno grozna?

Nihče od nas zjutraj ni videti kot zvezdnik z rdeče preproge. Niti ti niti on. Če se tega ne zaveda, potem pa tako ali tako ni vreden jutranjih nežnosti.

Po predlogi Anne Breslaw in Marine Khidekel priredil Darjo Hrib
Fotografije: Jon Feingersh
Ilustracije: Patrick George

Preberi še: Lepo je biti ljubljen, a če ne čutiš TEGA, vajina zveza nima prihodnosti

Priporočamo tudi: 3 načini, kako ga pripraviti do tega, da te bo začel POGREŠATI (ne da bi ga odrinila stran)