5 drznih potez, zaradi katerih bo vajina zveza še bolj strastna in polna ljubezni

Ker želiš, da bi razmerje s tvojim dragim trajalo večno, tega verjetno ne želiš pokvariti s kakšno tvegano potezo. Toda če boš nekoliko bolj drzna, vaju to lahko samo dodatno zbliža. Če boš upoštevala naslednje nasvete, bo vajin odnos še bolj kakovosten.

5 drznih potez, zaradi katerih bo vajina zveza še bolj strastna in polna ljubezni (foto: Profimedia) Profimedia
14. 6. 2017

V tvojem življenju se je končno pojavil super fant, ki te ljubi in razume. Jasno, da bi rada, da tako ostane za vedno, zato ne nameravaš storiti nič takšnega, kar bi ogrozilo vajin odnos.

Zakaj bi torej tvegala s tem, da bi se namerno izogibala preživljanju časa z njim, ali pa na dan privlekla teme, za katere veš, da bodo nanj vplivale kot mrzel tuš?

Vseeno pa naj ti namignemo, da bo vajina zveza še bolj trdna, če boš vsake toliko časa naredila kaj takšnega, česar po navadi ne bi.

Določene tvegane odločitve namreč poskrbijo za dinamičnost odnosa, hkrati pa vaju pripravijo do tega, da pokažeta svoje prave barve in se iskreno soočata drug z drugim.

Šele ko sta oba pripravljena staviti na iskrenost, imata možnost, da ustvarita močno in trdno partnerstvo, ki temelji na zaupanju. Spodaj je navedenih pet drznih potez, ki se ti bodo zagotovo obrestovale.

1 Ne kliči ga tolikokrat po telefonu

Ženske se veliko bolje počutimo, če lahko nekajkrat na dan po telefonu pokličemo svoje prijateljice in klepetamo o vsem mogočem.

Če na razprodaji vidiš super majčko, je jasno, da boš takoj poklicala prijateljico in jo vprašala, ali naj jo kupiš ali ne. In podoben odnos bi rada zdaj ustvarila tudi s fantom. Toda prav na tej točki bi bilo bolje, da se umakneš in zatreš željo po nenehnih telefonskih pogovorih z njim.

Če vaju nenehno klepetanje s prijateljico še dodatno zbližuje, bodo konstantni stiki po telefonu tvojega dragega samo pognali v beg. To pa zato, ker moški po navadi uporabljajo telefon samo takrat, kadar kaj potrebujejo.

Če ga boš poklicala samo zato, da bi ‘slišala njegov glas’ in načela pogovor o popolnoma nepomembnem dogodku, ki se ti je pripetil, bo kaj hitro sklepal, da si posesivna in naporna, pa čeprav to ni res. V tem se pač ženske razlikujemo od moških.

Po drugi strani tudi ne moreš popolnoma za­nikati, da res nisi malce posesivna in da ga dvakrat na dan pokličeš po telefonu samo zato, da vidiš, kje je in če te ima še vedno rad. ženske namreč takoj posumimo, da je nekaj narobe, če se nam naš dragi ne oglasi ves dan, zato ga pokličemo v želji, da bi nam povedal, da je vse v redu.

Če boš brzdala svojo potrebo po telefoniranju, boš kmalu lahko videla, kako pozitivne posledice bo to imelo za vajin odnos: ker njegov telefon ne bo zvonil, ga bo zanimalo, kje si in kaj počneš.

To ga bo pripravilo do tega, da bo ON poklical TEBE in za nameček v vajin telefonski pogovor vložil veliko več čustev, zanimanja in energije, kot bi sicer. S tem pa se bo vajino razmerje samo še dodatno utrdilo in poglobilo.

2 Ne strinjaj se vedno z njim

To ne pomeni, da boš zdaj taktično vedno proti vsemu, kar bo povedal. S tem bi mu namreč sporočala samo to, da si zoprna in težavna.

Toda če boš takrat, kadar se ne boš strinjala z njegovim prepričanjem ali mnenjem o nečem pomembnem (na primer o politiki ali moralnih načelih), to tudi na glas povedala, boš s tem v njegovih očeh pridobila več spoštovanja in poskrbela, da bo vajino razmerje temeljilo na enakovrednem podajanju mnenj.

In čeprav se ti zdi, da s tem, ko ne pokažeš, da se strinjaš z njim, v vajin odnos vnašaš razdor, ne pa harmonijo, je resnica povsem nasprotna.

Če ne boš svojih prepričanj zadrževala zase in mu boš jasno povedala, kaj misliš, se bo s tem prepričal, da nisi dekle, ki bi samo prikimavalo, temveč da razmišljaš s svojo glavo.

Moški imajo namreč radi dobre debate, zato uživajo v pogovorih s tistimi ženskami, ki znajo izzvati njihova prepričanja. Veliko bolj jih privlačijo dekleta, ki so jim v tem smislu ena­kovredna in ki vnamejo njihovo strast do intelektualnih pogovorov.

Pomembno pa je, da svoje nestrinjanje z njim podaš razumno, ne pa tako, da bo dobil občutek, da ga ne spoštuješ. Če mu boš rekla nekaj kot: “Kaj takšnega bi rekel samo bedak,’’ s tem zagotovo ne boš dobro vplivala na njegovo samozavest pa tudi ne na vajino razmerje.

Ko se v vajin pogovor prikrade tema, pri kateri se ne strinjata, mu raje povej, kakšen je tvoj pogled nanjo in zakaj tako misliš, potem pa mu daj priložnost, da ti razloži, zakaj on meni drugače.

S tem boš zanetila vajine intelektualne strasti in dobro debato, obenem pa vama boš dala priložnost, da se tudi na intelektualni ravni tako dobro spoznata, kot sta se že na intimni.

3 Počni, kar bi rada počela … in ga ne vabi zraven

Ljubita se, in zato se zdi  logično, da bosta skupaj preživljala čim več prostega časa. Tako kot vsak par bosta tudi vidva skupaj vsak večer, vsak konec tedna in vse praznike. V teoriji to zveni res idilično, toda če bosta skupaj ves ta čas, si bosta kaj hitro začela iti na živce, s tem pa se bodo v vajinem razmerju začele kazati razpoke.

Prva stvar, ki jo bosta opazila, je, da se ne bosta imela o čem pogovarjati in se bosta drug ob drugem začela dolgočasiti. Tako kot člani družine vsake toliko časa potrebujejo nekaj uric zase, si jih morata vzeti tudi vidva.

O tem govori tudi psihološka teorija habituacije, ki pravi, da se ljudje, ki dan za dnem tičijo skupaj, tako navadijo drug na drugega, da jim medsebojna prisotnost sploh več ne nudi zadovoljstva.

Poleg tega se fantje veliko raje zanimajo za tista dekleta, ki so samostojna ter se ukvarjajo s svojimi hobiji in interesi. Če bo tvoj dragi začutil, da je on glavno gonilo tvojega življenja in da se posvečaš samo njemu, bo pod velikim pritiskom, velika možnost pa je, da ga bo posledično slej ko prej zgrabila panika in se bo začel oddaljevati od tebe.

Če pa boš pokazala, da si dinamična, da se tudi sama ali s prijateljicami rada odpraviš na kakšno prireditev in se zanimaš za veliko stvari, se bo njegova strast do tebe samo še povečevala.

Zato si vsaj nekajkrat na teden vzemi čas za svoje interese, obenem pa naj ti ne pade niti na pamet, da bi ga povabila zraven. V nasprotnem primeru bo namreč mislil, da se ne znaš zabavati, če njega ni zraven.

Ko mu boš dala vedeti, da imaš svoje življenje, ki se mu zaradi njega ne nameravaš odpovedati, bo tvoj dragi še bolj cenil tvojo družbo in čas, ki mu ga boš namenila.

Tako mu boš pokazala, da ne potrebuješ njegove družbe 24 ur na dan, temveč da si je želiš in da boš našla čas zanj, tudi če imaš cel kup drugih stvari, ki bi jih lahko počela.

4 Omeni mu težave, ki jih imata v odnosu

Verjetno si tudi ti prišla že do sklepa, da stavek Pogovoriti se morava v njem zbudi takšno paniko, da bi najraje pobegnil. In prav zato se morda raje izogneš pogovorom o tem, kje in kaj v vajinem odnosu škriplje.

Je že res, da se ti ni treba pritoževati za vsako malenkost, še posebej takrat, ko je med vama vse v najlepšem redu.

Toda če boš vedno molčala, kadar te bo prizadel, boš v sebi vzgojila tako veliko zamero, da bo planila na dan ravno takrat, ko ne bi bilo treba. Zakaj torej ne bi majhne težave razrešila, še preden se spremeni v resen problem?

Ključ do konstruktivnega pogovora leži v tem, da si pri tem pravična in iskrena. Povej mu, kako se počutiš in kako bi ti lahko pomagal, da bi se počutila bolje.

Če te na primer moti, da si vedno ti tista, ki mora organizirati vsak vajin zmenek, mu  povej, da si zadnje čase zelo izčrpana in da bi ti prav prišla njegova pomoč pri načrtovanju vajinega izleta, na katerega bi se rada odpravila ta konec tedna. Vprašaj ga, ali lahko on tokrat prevzame odgovornost za to, kam in kdaj bosta šla.

Fantje namreč niso najbolj praktična bitja na svetu, so se pa zagotovo pripravljeni potruditi, da bi osrečili dekle, ki jo ljubijo.

5 Pokaži mu ljubezen

Po sodobni ljubezenski logiki, ki so jo razvile moderne ženske, velja, da svojemu izbrancu ni dobro pokazati, kako zelo ga imaš rada, temveč da je bolje zadrževati svoja čustva in se tako zavarovati pred tem, da bi te prizadel in spravil v zadrego, če se vajin odnos ne bo izšel tako, kot upaš, da se bo. In prav zaradi strahu pred zavrnitvijo in pred tem, da bi izgubile svoj ponos, mnogo mladih žensk zatira svoja čustva.

Toda takšne taktične poteze se ti utegnejo maščevati. Tudi moški radi vidijo, če se dekle v njihovi družbi razneži in pokaže, kako rada ga ima. Če boš pred njim skrivala, kaj v resnici čutiš, bo mislil, da ti je vseeno zanj.

Pomembno je tudi to, kako mu boš pokazala svojo čustveno plat. Čeprav si silno želi, da bi od tebe slišal besede, ob katerih se bo počutil, kot da je nekaj posebnega, vseeno pri tem ne pretiravaj.

Če mu boš takrat, ko boš z njim, rekla, da zelo uživaš v njegovi družbi in da te vedno spravi v dobro voljo, mu potem, ko se bosta poslovila, ni treba napisati še štirih SMS-ov, ki bodo še dodatno potrdili, kar si mu že povedala,  ko je bilo to najbolj pomembno.

Vse, kar bi mu rada sporočila, mu povej v trenutkih, ko si ob njem in ko njegova prisotnost v tebi zbuja najlepša občutja. S svojimi besedami jih boš zbudila tudi v njem in s tem poskrbela, da bosta v vajinem odnosu oba zadovoljna in srečna.

Pozor: Tega nikar ne počni!

Obstaja drznost in obstaja predrznost. Spodaj navedenih dejanj se raje izogibaj, saj boš sicer kmalu morala poiskati novega fanta.

  1. Staro pravilo kar je njegovo, je tudi tvoje, ne velja. Zato ne misli, da je popolnoma v redu, če boš na skrivaj vdirala na njegov Facebook ali brala njegovo elektronsko pošto.

  2. Ne dovoli si, da bi mu postavljala ultimate. Če ti je njegova mama zoprna, to še ne pomeni, da mu boš rekla, naj se odloči med tabo ali njo.

  3. Nikar ne poljubljaj njegovega najboljšega prijatelja. Če misliš, da ga boš s tem, ko ga boš naredila malce ljubosumnega, še bolj privezala nase, se motiš.

  4. Vsi vemo, da fantje niso vedno pripravljeni povedati vsega o sebi, a zato še ni treba vohljati za njim in od drugih izvedeti njegove življenjske zgodbe.

  5. Resda vama je lepo skupaj, toda to še ne pomeni, da ga moraš svojim prijateljicam predstavljati kot bodočega moža.

Priredila: Marta Pirnar Title

Preberi še: Horoskop: Kakšnega partnerja potrebuješ glede na tvoj astrološki znak in poglej Fotografi so zgroženi nad to fotko! Opaziš, kaj je tako zelo narobe na njej?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri