4 resnične zgodbe žensk, ki so doživele strašanske konce razmerij

So ženske, ki so doživele strašanske konce razmerij zato, da jih tebi ni treba. Beri in bodi vesela, da to niso tvoje zgodbe.

4 resnične zgodbe žensk, ki so doživele strašanske konce razmerij (foto: Profimedia) Profimedia
30. 5. 2016

1 Facebook zmota

"Na prenosniku sem brskala po Facebooku, medtem ko sem čakala na avtobus, in se odločila, da pogledam profil svojega bivšega fanta. Ravno sem vtipkala njegovo ime in pritisnila enter, ko je pripeljal avtobus, zato sem na vse skupaj popolnoma pozabila.

Ko sem prišla domov, me je sostanovalka vprašala, ali se zavedam, da sem ime svojega bivšega napisala kot svoj status na Facebooku. Zgrožena sem prižgala računalnik in hitro dojela, sem očitno okence za status zamenjala z okencem za iskanje.

In tam je bil dokaz mojega zasledovanja – obogaten z 21 všečki, vsi jasno od prijateljev mojega bivšega. Nič drugega nisem mogla storiti kot to, da sem status spremenila v: Ja, kukala sem v profil mojega bivšega. Kakšno ponižanje." – Lara, 23

2 Nogavičar

"Pol leta sva bila skupaj, ko se je nenadoma odločil, da ima dovolj. Nisem imela pojma, zakaj, zato me je vse skupaj še toliko bolj prizadelo. Jokala sem in jokala, potem pa sem nenadoma naletela na njegovo umazano nogavico, ki jo je pozabil pri meni.

Naslednje tri mesece sem nato spala s to nogavico pod blazino. Sčasoma se mi je razum razjasnil, spet sem zgradila samozavest in nogavico vrgla v smeti. Ampak še vedno se je spominjam kot rekordno najnižjo točko mojega življenja." – Ana, 26

3 Pesti jeze

"Ko sva z bivšim fantom nehala, sem bila čustveno popolnoma razsuta. Ampak ker sem se z njegovimi prijatelji zelo dobro razumela, sem se odločila, da se bova še naprej družila.

Neke noči, ko smo ga skupaj žurali v klubu, sem bila na stranišču in slišala sem, kako se dve dekleti pogovarjata o 'nori bivši'.

Hitro sem ugotovila, da se pogovarjata o meni! Nato pa je ena od deklet rekla: 'Že en mesec sva skupaj, ampak, ko je ona tu, se moram pretvarjati, da nisva.' Prekipelo mi je. Šla sem do bivšega in mu prisolila klofuto, nato pa objokana zapustila klub." – Rebeka, 21

4 Družinske vezi

"Ko sva z bivšim prekinila petletno razmerje, sem bruhnila v jok vsakič, ko me je nekdo, ki ni vedel, da sva končala, vprašal po njem.

Bilo mi je travmatično razlagati vsakomur, da sva končala, ko pa sem naletela na njegovo sestrično, ki se je ravno vrnila z medenih tednov, sem se odločila, da ne rečem ničesar.

Samo kimala sem vsemu, kar je govorila, tudi ko je rekla, da so jo njeni medeni tedni spomnili, da bova tudi midva z bivšim počasi zrela za poroko.

Potem pa sem naslednji dan dobila sporočilo od bivšega, v katerem me je jezno spraševal, zakaj sem njegovi družini govorila, da se bova poročila. In da naj ga že končno prebolim. To sporočilo me je takoj spomnilo, zakaj sva nehala." – Jana, 33

Po predlogi Sophie Goddard napisal Darjo Hrib