3 navade najsrečnejših parov, ki jih morata osvojiti tudi vidva

Raziskovalci centra The Gottham Institute iz Seattla so vzeli pod drobnogled kar tisoč parov in ugotovili, da imajo najsrečnejši med njimi tri (enake) navade.

3 navade najsrečnejših parov, ki jih morata osvojiti tudi vidva (foto: Profimedia) Profimedia
12. 4. 2020

1 Obračanje na pozitivno

Ljudje zaznavamo razlike, zato ne more in sme biti vedno vse lepo, saj brez negativnega pozitivnega sploh ne bi čutili. Toda razmerje med plusi in minusi bi moralo v srečnem razmerju, ki lahko traja vse življenje, vsaj pet proti ena!

To v praksi pomeni, da si mu za vsako zavijanje z očmi dolžna pet lepih besed ali dejanj.

Ko sta pozitivno naravnana, je vajina ljubezen močnejša, ti pa se počutiš bolj ljubljeno. Da je sovraštvo le druga plat ljubezni, je preživet koncept, ki ne prinaša sreče.

2 Izmojstrita se v popravljanju napak

Prepiri in nesoglasja so del življenja in včasih za par celo zdravi, saj kot nevihta v hipu sprostijo napetosti, očistijo zrak in odpihnejo smeti.

Prepirajo se uspešni in neuspešni pari, a s pomembno razliko: uspešni ne kuhajo mule, ne vlečejo užaljenosti v nedogled, predvsem pa v razmerje ne spustijo tihega ubijalca ljubezni – tišine.

Če se moraš opravičiti, to naredi čim prej! Če te je prosil odpuščanja, mu odpusti! Življenje je veliko prekratko, da bi ga zapravljala za merjenje moči.

3 Podprita se ne glede na vse

Pomembno je, da si določene sanje delita, saj to na vajino zvezo deluje kot lepilo, enako pomembno pa je, da podpirata tudi sanje drugega.

Ni pomembno, ali si eden od vaju želi, da bi iznašel zdravilo za smrtonosno bolezen ali se samo prijavil na vaško pevsko tekmovanje – edino pomembno je, da se kot partnerja ne sodita, ne kritizirata in si stojita ob strani.

Svoje cilje boš najbrž dosegla tudi brez njegove pomoči, a bo tako veliko težje in pol manj zabavno, zato vedno preveri tudi ta vidik razmerja, če si glede njega kakorkoli v dvomih.

Po predlogi Michelle Ruiz in Gabrielle Hurwitz priredila Alja Maček

Fotografije: Profimedia

Preberi še: 6 filmov, v katerih so igralci DEJANSKO seksali (in ne le igrali!)

Priporočamo tudi: TO si moški v resnici želi med ORALNIM seksom (pa ti nikoli ne bo priznal na glas)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri