3, 2, 1, naj se tvoje super poletje začne!

Kratka krila in dolge noči, vroči tipčki in ledeni koktajli, neskončna zabava in nič skrbi ...

25. 6. 2009

Kaj več bi si pravo cosmo dekle sploh še lahko želelo? Pred vrati je tvoje naj poletje, ki ga z nekaj triki lahko spremeniš v nepozabno avanturo, v katero potegneš še svoje prijateljice in pa seveda njega, okrog katerega se bo cel seksi vrtiljak tudi vrtel.

Za poletje ali zares?

Odgovori na naslednja vprašanja in ugotovila boš, ali si fanta želiš samo za kratko in vroče poletno razmerje ali načrtuješ daljšo zvezo.

Ti je bil všeč na prvi pogled ali si se počasi zavedla, da je privlačen?

A) Zadelo me je tako močno, da sem za trenutek izgubila tla pod nogami.

B) Na začetku sem opazila, da je simpatičen, potem pa – bolj ko sem ga spoznavala, bolj všeč mi je bil.

O čem se največkrat pogovarjata?

A) Kaj sva počela prejšnji vikend, o najljubših filmih in kam greva na večerjo.

B) O prijateljih, kakšno otroštvo sva imela in kako gre v službi ali na faksu.

Kdaj sta skupaj?

A) V petek ali soboto zvečer. Preostale dne­ve imam rezervirane za prijatelje.

B) Kadarkoli utegneva – čez teden, čez vikend, podnevi, ponoči ... Če imava čas, ga preživiva skupaj.

Komaj čakaš, da ga predstaviš ...

A) Svoji prijateljici. Čisto bo navdušena nad njim, ker je videti kot fotomodel, povrhu pa bo še malo zavistna.

B) Svojim staršem. Prepričana sem, da jim bo všeč, še najbolj moji mami, ker je tako očarljiv in duhovit.

Največkrat si izbrala A

Našla si popolnega tipčka za poletno romanco. Je vroč, zabaven in kar za pojesti, med vama pa se iskri, kot bi prižgala kres. Skupaj uživaj­ta sto na uro, a ne pozabi, da morda srečaš nekoga, ki bo dolgoročno gledano zate boljša partija.

Največkrat si izbrala B

Odločila si se, da s tem fantom misliš resno. Polega tega, da si čisto nora nanj, ker ti je tako zelo všeč, se z njim lahko tudi super pogovarjaš in nikoli vama ni dolgčas, ker se vedno domislita najzanimivejših aktivnosti. Poletne mesece izkoristita za brezskrbno zabavo, saj bo kmalu čas za resnejše zadeve.

5 mest za izvajanje porednosti

Kdaj bosta divja, če ne zdaj? Privoščita si z adrenalinom začinjen seks na prostem. Cosmo predlaga:

 • V bazenu. Najlažje se bosta užitkom stoje prepustila v vodi, kjer te bo tvoj fant z lahkoto držal v pravem položaju. Naj se s hrbtom nasloni na steno bazena, ti pa se z nogami ovij okrog njegovega pasu.
 • Na vrtu. Če imata lasten vrt, počakajta, da se stemni, nato pa se na dekici v tišini posvetita eden drugemu. Za konec romantičnega večera objeta opazujta in štejta zvezdice in utrinke, ki vama prinesejo srečo.
 • Na čolnu. Za to ni treba imeti jahte – dovolj bo že stari gumenjak tvojega brata. Dovolita valovom, da vaju zazibajo do vrhunca, nato pa strast za kratek čas pogasita v osvežujoči vodi.
 • V viseči mreži. Zleknita se v žličko, da bo vate vstopil od zadaj. Ritem vajinih teles bo zagugal visečo mrežo, gibanje pa vaju bo tako razvnelo, da si bosta želela še več.

 • Na plaži. Že popoldne poiščita odmaknjen delček plaže, kamor se bosta ob mraku vrnila na večerno porcijo seksa. Poskrbita, da bosta na varnem pred radovedneži in se za uvod najprej zmasirajta, potem pa v akcijo.

Pisava razkriva vajine skrivnosti

Da boš lažje prebila led, ki te ločuje od njega, ga prosi, da se ti podpiše na črto. Spodaj svoje ime napiši še ti, potem pa skupaj analizirajta pisavo.

Če je pisava ...

 • Zares majhna: si oseba, ki je osredotočena na svoje cilje in morda celo nekoliko zaprta vase. Če moraš o nečem premisliti, to najraje počneš na samem, kjer te nihče ne moti.
 • Nadpovprečno velika: najbolje se počutiš v središču pozornosti. Si komunikativen/-a in naravnost obožuješ flirtanje.
 • Nagnjena v desno: svoja čustva nosiš na obrazu, zato seveda ni težko uganiti, kakšne volje si. Kdor se te neposrednosti ne ustraši, lahko pri­čakuje, da boš svoje želje izrazil/-a jasno in glasno, delil/-a pa boš tudi pozitivno in negativno energijo.
 • Nagnjena v levo: taka pisava je tehnično zahtevna in ni prav pogosta. Nakazuje na človeka, ki je v svojih čustvih nekoliko zadržan, zato se mora druga polovica tvojega para včasih kar potruditi, da iz tebe kaj izvleče.
 • Čisto pokončna: v tvojem življenju prevladuje logično razmišljanje. Všeč ti je, če si o stvareh obveščen/-a in ceniš fanta ali punco, ki na svet gleda podobno kot ti –realno in kadar je to potrebno, tudi brez čustev.
 • Močno vdrta v papir: dve besedi, ki zagotovo zelo dobro opišeta takega človeka, sta brezkompromisen in neomajen. Tvoja vrlina je vztrajnost, ki pa občasno lahko meji tudi na trmoglavost. Intenzivna čustva, ki so značilna zate, pa pridejo do izraza še posebej v ljubezenskem razmerju.

Tvoja postelja – otok svežine

Da se zvečer, ko boš legla v posteljo, ne boš skuhala v lastnem potu (v neprijetni vročini je pravzaprav nemogoče zaspati, zaradi obračanja pa ti postane le še bolj vroče), si privošči posteljnino iz satena. Pobrskaj po bolje založenih veleblagovnicah in kupi bombažni saten, ki je res prijeten ob dotiku, na koži pa daje hladen občutek. Vzorec naj bo v svetlih in hladnih odtenkih, ki še dodatno ustvarijo občutek svežine.

Ostani ‘kul’ med vročim seksom

Še preden se temperatura med vama začne dvigovati proti vrelišču, izvedita nekaj trikov, zaradi katerih ne bosta prehitro zakuhala.

Zmrznjene grozdne jagode

Odličen seksi pripomoček in hkrati malica je zmrznjeno grozdje. Naj nekaj jagod zakotali od tvojega vratu do prstkov na nogah, vmes pa naj obkroži prav vse tvoje erogene cone. Pozitivna lastnost tega je, da se grozdje ne stopi (kot led), ko pa se naveličata igrati, ga lahko pojesta.

Ventilator

Usmerita ga tako, da vaju bo dosegel v vsakem položaju. Hladen zrak bo poskrbel, da bosta vse do konca imela dovolj energije, ti pa se boš zaradi vetra v laseh počutila kot fotomodel.

Vlažni obkladki

Manjšo brisačo potopita v mrzlo vodo in jo dobro ožemita. Ko vama bo najbolj vroče, naredita kratek premor in ga izkoristita za masažo z ledenim obkladkom.

Svileno spodnje perilo

V hladilniku ohladi svoje najbolj seksi spodnje hlačke – po možnosti svilene. Med predigro z njimi podrgni po njegovem bogastvu, da mu bodo skozi telo švignile strele vznemirjenja. Nato hlačke obleci in ga prosi, naj te zadovoljuje še on. Ko si bo utiral pot do tvojih gumbkov, bo svoje poželenje komaj še nadzoroval.

Kviz samo za pare

Da bi se bolje spoznala, vama ni treba vztrajati v neskončno dolgih pogovorih. Veliko bosta eden o drugem izvedela tudi v tem kvizu – rešita ga skupaj in odkrito označita možnosti, ki bi jih izbrala. Morda bodo razlage pod vprašanji presenečenje za oba!

Predjed …

Nisi človek, ki bi se mu mudilo h glavni jedi, kar pomeni, da se stvari lotevaš počasi. Enako je tudi v ljubezni – tvoja lastnost je preudarnost, zato dogodkov ne prehitevaš. Zavedaš se, da zvezo s trdnimi temelji lahko zgradiš le, če ničesar ne preskočiš.

ali sladica?

O svojem fantu/punci razmišljaš kot o posladku, ki se mu res ne moreš upreti, ko ga imaš pred sabo. Tako kot sladica je tudi ta oseba zate nekaj posebnega in divje te razvname že misel nanj/-o. Za pravila ti ni prav dosti mar, saj se ti zdi edino pomembno, da uživaš v trenutku.

Pustolovske počitnice …

Obožuješ dogodivščine in sovražiš rutino. Najraje imaš trenutke, ko počneš nekaj odštekanega, in če bi bilo po tvoje, dan nikoli ne bi bil enak dnevu. Verjetno si prizadevaš pestrost vzdrževati tudi v razmerju – čeprav za to porabiš precej energije, se splača.

ali turističen kraj?

Če prisegaš na take počitnice, tudi v ljubezni in v življenju raje vidiš, da tvojega vsakdanjega ritma ne vznemirjajo dramatični dogodki. Ker pa se jim pravzaprav ne moreš popolnoma izogniti, je prav, da se naučiš na stresne situacije odzvati čim bolj hladnokrvno.

Telefonski klic …

Kadarkoli se odločaš med tipkanjem sporočila in klicem, izbereš drugega, saj lahko poveš več. Pogovor je tudi v zvezi zate zelo pomemben – idealen zmenek je večerja v mirnem lokalu in priložnost za prijeten klepet, šele nato pa obisk koncerta ali žura.

ali sporočilo?

Informacije rad/-a sporočaš v trenutku, ko ti priletijo na misel, zato svoji punci/fantu najraje pošlješ sporočilo. Nekaterim je to všeč, drugim pa ne, saj jih zmotiš desetkrat na dan, a sporočiš le malo. Če je tako, poskusi organizirati svoje misli in naenkrat sporoči več stvari.

Eksotično-osvežilna naslada

Upoštevaj naš nasvet in običajnemu receptu za ledeno margarito dodaj mango – dobila boš mangorito! Povabi prijateljice ali fanta in namešaj koktajl, ki vas bo prijetno osvežil.

Za 4 osebe potrebuješ:

12,5 cl zdrobljenega ledu (cosmo predlaga zmrznjene mangove koščke)

7,5 cl bele tekile

3,0 cl likerja triple sec

6,0 cl svežega limetinega soka

sol

rezine limete za okras

Priprava:

Robove kozarcev pomoči v limetin sok in nato še v sol. Z mešalnikom dobro zmešaj vse ostale sestavine, mešanico prelij v kozarce in jih okrasi z rezino limete.

P. S.:

Osnovni recept za ledeno margarito smo si izposodili v Srebrni knjigi – koktajli, kjer najdeš 1001

koktajl za najrazličnejše priložnosti.

Dešifriraj svoje sanje

Izbrskali smo nekaj najpogostejših podob, ki so zagotovo že kdaj nastopale tudi v tvojih sanjah. Preberi, kaj pomenijo, nato pa o sanjah vprašaj še njega – boš videla, zabavno bo!

Si blizu vode ali v njej

Morje, reka in voda, ki se v naravi pojavljajo v drugačnih oblikah, po navadi pomenijo tvoja skrita čustva. Če je morje ali jezero razburkano, reka ali potok pa deroč, si na nekoga jezna, če je gladina mirna, pa se počutiš umirjeno tudi ti.

Zmagaš na lotu

V sanje se ti je velik kup denarja, ki ti pripada kot imetnici zmagovalne srečke, morda prikradel zato, ker je tvoja denarnica zadnje čase bolj suha, ti pa si želiš, da ne bi bila. Možno je tudi, da načrtuješ pomemben nakup.

Sanjaš o prijateljih

Verjetno je ta prijatelj oziroma prijateljica na določenem področju tvoj vzor. Če gre za tvojo fantastično žurersko najboljšo prijateljico, bi se rada zabavala tako kot ona. Če sanjaš o svoji pridni kolegici, si morda želiš, da bi tudi sama imela toliko energije, volje in veselja za delo ali učenje. Se ti sanja o prijatelju, ki ti je všeč? Hm, to pa pomeni, da hočeš biti z njim.

Izgubiš se

To je znak, da se v svojem življenju počutiš nekoliko zmedeno. Možno je, da ti služba ne ugaja najbolj ali pa nisi prepričana o prijateljstvu nekoga, ki naj bi ti bil blizu. Premisli, kaj te muči, in poskusi stvari obrniti na bolje.

Zapleteš se z znano osebo

Sanje o ljubezni z zvezdnikom so običajno več kot le posledica tega, da ti je tipček preprosto ‘dober za umret’. Slavni so neprestano deležni pozornosti z vseh strani, kar se ti zdi nadvse privlačno, poleg tega pa si morda tudi želiš, da bi bolj ugajala okolici.

PPP: preprosta poletna pričeska

Ko pritisne prava vročina, so spuščeni lasje resnična nadloga. Zato si naredi svojo PPP, ki odkriva tvoj seksi vrat, pa še zanimivejša je od že milijonkrat videnega čopa.

1. korak

Na zraku posušene lase si z obraza počeši nazaj.

2. korak

Nanesi sredstvo (peno ali sprej), ki bo tvojim lasem dalo volumen ali spodbudilo oblikovanje kodrov.

3. korak

Naredi si nizek čop in ga utrdi z elastiko. Bolj ko je videti neurejen, bolj naraven in sproščen videz ti daje.

4. korak

Spleti kito ali samo nasukaj pramene in jih okrog elastike zvij v ne preveč tesno figo. Lase ukroti z lasnicami.

Da bo sonce tvoj prijatelj ...

se moraš pred njim zaščititi. Pri tem ti pomagajo seksi modni trendi, ki letos nimajo nič proti zakrivanju kože.

Klobuček

Izberi takega, ki ti bo res všeč, pa naj bo pisan, s širokimi krajci ali slamnat – ti so letos še posebej ‘in’. Ne le da bo zaradi njega tvoj obraz v prijetni senci, tudi najbolj simpatičnega fanta daleč naokoli boš lahko zapeljivo opazovala na skrivaj!

Očala

Spogledovala se boš tudi skozi velika očala, vendar si zapomni, da je tukaj res pomembna kakovost. Zaščitila bodo predvsem predel okrog oči, kjer je koža najbolj občutljiva. Pri nanašanju kreme posebno pozornost nameni ušesom, na katera rade pozabimo, ustnicam, ki si zaslužijo le labelo z zaščito, in nosku, ki zvedavo štrli s tvojega obraza in je zaradi tega še bolj izpostavljen soncu.

Dolge hlače in oblekice

Noge bodo pokrile vse do gležnjev, a ker morajo biti iz lahkega blaga, ti vseeno ne bo vroče. Obvezno pa s faktorjem razveseli kožo, ki je pred žarki ne ščiti poletna obutev, sicer se ti lahko zgodi, da boš zaradi paščkov na sandalah zvečer črtasta kot rakunov rep – seveda v rdeče-beli različici.

Manca Kraševec

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri