10 odličnih razlogov, zakaj za srečo NE POTREBUJEŠ moškega

(In zakaj si vseeno srečna tudi z njim :P).

10 odličnih razlogov, zakaj za srečo NE POTREBUJEŠ moškega (foto: NICK ONKEN) NICK ONKEN
10. 4. 2019

#1

Ker se lahko v vsakem trenutku sama odločiš, kaj boš jedla, in ti pri tem ni treba prilagajati želja nekomu, ki bi namesto sušija raje hrustal kitajsko raco ali pa žvečil kebab z vprašljivo govedino. Ko se ti pocedijo sline za burek, greš pač na burek.

Ti diši hamburger? Morda šobska solata z veliko čebule, po kateri ti bo še celo popoldne dehtelo iz ust? Ni problema! Ko je lakota, lahko brez dvomov slediš svojim željam in se spontano odločiš glede na tvoje trenutno kulinarično razpoloženje.

SREČNA Z NJIM …

Ker je prijetneje, če za mizo ne sediš sama. Poleg tega njegova prisotnost pomeni, da lahko izkusita dve različni jedi (in ti potem on kavalirsko odstopi tisto, ki ti je bolj všeč). Pa še brez slabe vesti si lahko naročiš dodatno porcijo krompirčka, ker veš, da ga bo potem tako ali tako več kot pol pojedel on.

#2

Ne bo ti treba trpeti še enega družinskega praznika, ko bo njegova najljubša teta Mari praznovala naslednjo okroglo obletnico. S tem ti bo prikrajšano neprijetno druženje v od časa pozabljeni vaški gostilni nekje levo od Miklavža pri Lenartu, kjer bi te njegovi opiti sorodniki vsak posebej spraševali, kdaj bosta imela otroka, vmes pa bi morala gledati dve uri dolgo montažo z naslovom 'Najboljših 70 let tete Mari'.

SREČNA Z NJIM …

Ker imaš tudi ti nekje svojo teto Mari. In ker bo nekoč tudi ona praznovala okroglo obletnico, na kateri bo želela imeti ob sebi vse svoje najljubše ljudi. Takrat tam ne boš sama, temveč z njegovo zdravo podporo - in on bo odlično preusmerjal pozornost najbolj radovednih sorodnikov.

#3

Nikoli ti ne bo treba poslušati komentarjev v slogu: "Je to že spet nova obleka?"

SREČNA Z NJIM …

Tisti pogled, ko te prvič vidi v fantastično seksi novi obleki.

#4

Odpadejo vsi prepiri o temperaturi v spalnici, uporabi pametnega telefona pred spanjem, odkrivanju zaradi premikanja med spanjem in o tem, kako mrzle noge imaš.

SREČNA Z NJIM …

Njegovo telo deluje kot termofor za akutne hladne trenutke pod odejo. Samo pazi, da pri izbiri strani postelje ne potegneš kratke slamice.

#5

Vsako jutro je tvoja rutina povsem nemotena. Vstaneš, ko te zbudi budilka in ne takrat, ko on z ropotom išče drugo črno nogavico. Nato si zmešaš jogurt, ovsene kosmiče in borovnice, ker ti on prejšnji večer ni pojedel pol teh sestavin, in si ob mešanju predvajaš svojo najljubšo listo jutranjih komadov.

SREČNA Z NJIM …

Ker se on požrtvovalno izstreli iz postelje vsako jutro prej kot ti, to pa posledično pomeni, da te v kuhinji vedno pričaka sveže skuhana in dišeča kava.

#6

Kadarkoli se lahko povsem predaš izbrani seriji ali filmu. Gledaš, kadar ti ustreza in kar ti ustreza. Brez čakanja, da on pride domov, da najde prosti čas, da ni lačen, utrujen ali tečen. Veš, kako se konča prva sezona serije Maniac? No, kaj še čakaš?

SREČNA Z NJIM …

Zabavno je, kadar sta oba vključena v potek neke serije, potem pa si na koncu izmenjata teorije in odgovorita na nerešena vprašanja. Vendar to pomeni, da morata oba prakticirati nekaj samodiscipline, saj ni zabavno, če on med tvojo službeno odsotnostjo podleže skušnjavi in te prehiti za dve sezoni.

#7

Konec leta 2019 boš praznovala ... hja, kjerkoli si boš pač zaželela. V katerem koli mestu na svetu in s komer koli. Silvestrovo in v bistvu kar cel veseli december (ja, vemo, do tja je še daleč) bo ukrojen povsem po tvojih željah. In ob polnoči boš lahko poljubila kogarkoli – ali pa kar vse.

SREČNA Z NJIM …

Če sta skupaj, pravzaprav niti ni pomembno, kje sta za novo leto. Da sta le skupaj in uživata tako, kot obema najbolj ustreza.

#8

Svoje stanovanje lahko opremiš, kot si ga zamišljaš v svoji najbolj divji fantaziji. Obdana s toliko rastlinami, da je tvoj dom že samosvoj ekosistem? Seveda! Po stenah izobešene slike, ki so všeč samo tebi? Absolutno!

SREČNA Z NJIM …

Ko sta v dvoje, gre najemnina na pol in tako lahko živita v večjem stanovanju, to pa pomeni tudi več prostora za tvoje divje dekoracije. Ker moški večinoma nimajo smisla za notranjo opremo ali pa jih to niti ne zanima, lahko pravzaprav vse narediš po svoje. Vsaj dokler ni osemdeset odstotkov sten pobarvanih na svetlo roza barvo.

#9

Ko si samska, nihče ne more zmotiti tvoje športne rutine. Zato ti bo mnogo lažje ostajati v formi in se vestno držati urnika za rekreacijo. Če te nihče ne čaka doma in s tem trka na tvojo slabo vest, imaš ves čas na svetu, da se v ponedeljek podaš na jogo, v sredo na pilates, v petek pa na dolgo razvajanje v lepotni salon.

SREČNA Z NJIM …

Če se on ni zasedel na kavču, je lahko dober partner za skupni trening in povečano motivacijo. V dvoje lahko najdeta timske aktivnosti, ti pa ostaneš zvesta svojim fitnes načrtom.

#10

Se ti mudi na večerjo in zato nimaš dovolj časa, da se primerno urediš? Ko je on že oblečen, ti pa še v spodnjicah živčno izbiraš obleko, zamujanje zbuja tvojo slabo vest. Če si sama, pa se lahko v miru preoblačiš, šminkaš in češeš, dokler nisi povsem zadovoljna s svojim videzom. Tvoji prijatelji te dobro poznajo in zato nikoli ne pričakujejo, da boš pravočasna. To razumejo in vzamejo v zakup.

SREČNA Z NJIM …

On je lahko med pripravami tvoj osebni asistent. Pomaga z modnimi nasveti ('Katera torbica je lepša?'), ustrežljivostjo ("Mi prineseš pilico iz kopalnice?") ali splošnim dobrim počutjem ("Prosim, nalij mi kozarec rdečega, medtem ko jaz skočim pod tuš.")

#11

ŽUUUUUURKA! In ta lahko traja, dokler onemogla ne zgrmiš v objem naključnega lepotca. Seveda se lahko zabavaš tako sproščeno, kot želiš. Dovoliš si biti predrzna, spogledljiva in poželjiva. Ob tem pa ni treba igrati varuške pijanemu partnerju, ki bi ga morala dvanajst točenih piv pozneje nekako pripeljati domov.

SREČNA Z NJIM …

Lahko pa je zgodba tudi obratna. Ob sebi imaš partnerja, za katerega veš, da te bo varno spravil domov tudi potem, ko bodo tebi džintoniki že povsem zameglili um. Zavedanje, da se boš varno zbudila v svoji postelji, ne glede na vse, je kar dragoceno.

#12

Tvoja jutranja podoba po naporni zabavi ostane varna. Nihče te namreč ne vidi, če se zjutraj zbudiš zabuhla kot sveže vzhajan krof ali vsepovprek zmaličena, kot da ti je vso noč na obrazu sedel slon. Ker se naslednjih nekaj ur tako ali tako obetajo nenačrtovani obiski stranišča, se lahko brez skrbi predaš lenarjenju v razvlečenih majicah, luknjastih trenirkah in s pikantno pico, ki jo ješ kar v postelji.

SREČNA Z NJIM …

Tudi on po dobri zabavi trpi. In ni boljše družbe kot nekdo, ki si s teboj deli enakovredne muke. Drug drugemu prinašata sredstva proti bolečinam, kozarce vode in po potrebi tudi vedra za bruhanje. Ko pa glavobol končno usahne, vedno nastopi val vzburjenja – in rešitev je pri roki.

#13

Vedno si lahko privoščiš svoje najbolj grešne užitke. Ker nimaš glasbene liste, na kateri ni Justina Bieberja (ej, je pač hud komad!) in ker v trenutku, ko na televiziji odkriješ maraton resničnostnega šova The Bachelor, vse drugo ni več pomembno. #sorrynotsorry

SREČNA Z NJIM …

Ko s teboj uživa v teh pregrehah, je to verjetno najboljši dokaz ljubezni. Pa čeprav te zaskrbi, da se ni morda preveč zagrel, ko te začne spraševati, katera bejba je potem v zadnji epizodi dobila vrtnico.

#14

Odgovorna si samo sebi. In včasih to odgovornost pokažeš tudi tako, da si ob koncu dneva odpreš steklenico rdečega vina. V torek zvečer. Potem ko ste s prijateljicami ob večerji že spile vsaka po štiri kozarce.

SREČNA Z NJIM …

Lahko sta neodgovorno odgovorna tudi v dvoje in si namešata slastne martinije preprosto zato, ker sta imela čudovit četrtek. Potem pa se oba znajdeta v točki 12.

#15

Ker se lahko ves čas spogleduješ.

SREČNA Z NJIM …

Tudi neprestano flirtanje postane dolgočasno. Skupaj se lahko osredotočita na tisto najbolj zabavno v večeru: ples in veselje. In ker tako ali tako že veš, v čigavi postelji se boš zbudila, se s tem, kako te vidijo drugi, niti za trenutek ne obremenjuješ.

#16

Ker beseda ljubosumje v tvojem vsakodnevnem besednjaku nima razloga za obstoj.

SREČNA Z NJIM …

Ko tvoj dragi s pogledom ubije frajerja, ki ti je pravkar poskušal plačati pijačo, te to napolni s samozavestjo.

#17

Nihče ti ne krade tvojih najljubših čokoladic.

SREČNA Z NJIM …

Pravzaprav bi bilo bolj pametno, da jih sploh ne bi kupila, ker ti na koncu tako ali tako samo podžigajo slabo vest glede zdrave prehrane. Toda če je on že v igri, to lahko vedno izkoristiš kot razlog, zakaj si v nakupovalni voziček vrgla družinsko pakiranje Kinder čokoladic. "Vzela sem jih malce več, da bo dovolj tudi zate!" Seveda.

#18

Vsak seks je novo doživetje. In vsak nov tip, ki ga spoznaš, je lahko naslednji najboljši seks tvojega življenja. Kar pa, glede na povpraševanje (in Tinder) pomeni, da te čaka neskončna količina orgazmov. (No, verjetno ...)

SREČNA Z NJIM …

Včasih je tako priročno, kadar je on že s teboj v postelji in te lahko popraska po hrbtu, da se tebi ni treba zvijati in mučiti. Ali pa, ko ustreže kakšni drugi nenadni potrebi, čeprav nisi odeta v komplet seksi spodnjega perila in nimaš na sveže pobritih nog.

#19

Ker imaš eno osebo manj, ki jo moraš obdarovati za tri velike dogodke (rojstni dan, božič, obletnica), privarčuješ kup denarja, ki ga lahko porabiš za nove čevlje, torbice ali potovanja.

SREČNA Z NJIM …

Ko sta skupaj, tudi ti praznuješ te tri dogodke, kar pomeni, da vsako leto dobiš tri dodatna darila – za rojstni dan, pod jelko in za obletnico (če se je spomni).

#20

Ker lahko brez pomislekov sprejmeš vsako napredovanje ali celo novo službo. Tudi če to pomeni, da moraš za eno leto na Kitajsko ali pa prevzeti delovno mesto, ki ima nekoliko bolj dinamičen delovni čas (beri: adijo, petkovi večeri). Sliši se vznemirljivo in ker ti nihče ne ugovarja, se lahko povsem posvetiš svoji karieri.

SREČNA Z NJIM …

Pravi moški te ne bo oviral v tvojem kariernem razvoju, temveč ti bo nudil podporo, ki jo potrebuješ, da osvojiš vse izzive na poti do vrha. Vedoč, da bosta sadove potem uživala oba.

#21

Odpadejo nadležna obiskovanja njegovih staršev in sorodnikov. Za naslednji božič imaš samo en načrt – uživati po svoje.

SREČNA Z NJIM …

Sicer ne bi nikoli priznala, toda piškoti, ki jih za vsak vajin obisk napeče njegova nona, so naravnost božanski. Namig: skrivnost je v cimetu. In vsak obisk njegovih pomeni, da imaš v rokavu jokerja, kadar nekam resnično ne bi šla. "Kampiranje v gozdu? Ampak že prejšnji vikend sva bila pri tvojih. Sva lahko tokrat samo doma na kavču in se stiskava?" Ti je znano?

#22

Masturbiraš lahko, kadarkoli in kjerkoli želiš. No, ne ravno na javnih mestih! Včasih ti pač ni do seksa, a želiš sprostiti le nekaj odvečnega pritiska. Ali pa preprosto ne moreš zaspati in se zato malce poigraš sama s seboj.

SREČNA Z NJIM …

Saj ni tako slabo, ko on pride domov ravno takrat, ko se igraš s svojimi delikatnimi deli in je tvoje poželenje na vrhuncu.

#23

Ker ti ni treba preživljati časa z njegovimi prijatelji iz gimnazije, katerih humor se je nehal razvijati nekje v šestem razredu osnovne šole.

SREČNA Z NJIM …

Lahko mu mirno dovoliš, da si vzame čas zase in svoje prijatelje. Takrat se lahko tudi ti posvetiš druženju s svojimi prijateljicami.

#24

Ker tisto krvavo mesečno neprijetnost mojstrsko prestaneš – v osami. V tistem tednu, ko se ne počutiš družabno ali igrivo, lahko ves prosti čas gledaš YouTube videe z luštnimi psički, si privoščiš Big Mac meni z ekstra piščančjimi kroketi in sladoledom, potem pa se, napihnjena kot balon, prepustiš čustvenim nihanjem. Tako ali tako ti ni nikomur treba razlagati, zakaj z objokanimi očmi glodaš že tretji krompirček in gledaš vse filme Juda Lawja, kar jih premore Netflix.

SREČNA Z NJIM …

Ko je ob tebi, imaš nekoga, ki ga lahko objameš, ko potrebuješ malce tihega razumevanja, ali pa nekoga, da ti med bolečinami v trebuhu skoči po kozarec sveže vode. In še to: seks je bojda dobro zdravilo za krče.

#25

Poseben blagoslov je, ko ti ni treba pomivati posode za nikomer drugim kot za sabo.

SREČNA Z NJIM …

Umazane posode so lahko tudi rezultat nekega posebnega užitka. Recimo, da ti je tisti večer pripravil fantastično večerjo ...

#26

Ker imaš potem vedno najboljše zgodbe od vseh prisotnih. Namreč, nobena res zanimiva zgodba se ne začne s čiščenjem solate z izbrancem, kot se tudi ne začne z besedami: "No, moj dragi je …" Ko pa govoriš o tem, kako se odvijajo tvoji zmenki s slovenskim klonom Chrisa Hemswortha, vključno z vsemi vročimi (in vedno bolj vročimi) podrobnosti, imajo vsi pri mizi široko odprte oči – in našpičena ušesa.

SREČNA Z NJIM …

Sama pri sebi veš, da bolj slastnega telesa, kot te čaka doma, zate ni. Kar se pripeti med štirimi stenami s tvojim pravim partnerjem, pa tako ali tako raje zadržiš zase. To je zasebnost, ki jo je vendarle vredno ceniti.

#27

Ko se kaj pokvari, na pomoč takoj pokličeš profesionalce (ali pa očeta).

SREČNA Z NJIM …

Lahko privarčuješ precej denarja, če on dejansko kaj popravi. Prav tako pa ga je prav simpatično videti, kako se kot ponosni neandertalec, ki se prvič uči prižigati ogenj, loti kakšnega izziva v domačem gospodinjstvu. Tudi če moraš potem v njegovi odsotnosti vseeno poklicati vodovodarja.