Žur z razlogom je dvignil Maribor na noge

ORTOvci skupaj z MGMT zavzeli štajersko prestolnico in na 8. Žuru z razlogom že drugič letos dokhttp://www.cosmopolitan.si/admin/web/article/30949/azali, da je Nasilje out!

30. 11. 2010 | Promocijsko sporočilo

Beli obroč Slovenije bo z zbranimi sredstvi na Žurih z razlogom sodeloval pri odprtju več prijaznih sob širom Slovenije.

Glasba s poslanstvom

Maribor je bil v soboto, 27. novembra, prizorišče že 8. Žura z razlogom. Odlična glasba in dober namen sta ponovno povezala mlade, da podprejo idejo - NASILJE OUT. Si.mobil je tako letos mlade v ORTO duhu kar dvakrat nagradil za podporo sovrstnikom v stiski.

Poslanstvo dogodka ostaja nespremenjeno: ob izbrani glasbi in kvalitetni zabavi razvijati socialni čut v mladih. Obiskovalci so tako ponovno prispevali dobrodelno vstopnino v višini 1 evra. Vse njihove prispevke prek sporočil SMS in ostalih kanalov ter prispevek Si.mobila v višini 10.000 evrov bo Beli obroč Slovenije porabil za ureditev novih prijaznih sob. Da je socialni čut med mladimi v Sloveniji dobro razširjen, pa je dokazalo tudi nekaj tisoč mladih na 8. Žuru z razlogom v Mariboru.

Kot pravi festival

Dobrodelni dogodek je imel tokrat bolj festivalski format, v katerem se je elektronska glasba dodobra premešala z živimi inštrumenti.

Čast odprtja večera je tokrat pripadla prodornemu zasavskemu bendu We can't sleep at night, za njimi pa je zbrano občinstvo spravil v ples samo za to priložnost ponovno združeni kolektiv Rotor, ki je nastopil že na premiernem Žuru z razlogom leta 2004. Za prvo veliko eksplozijo navdušenja so poskrbeli energični avstrijski elektro-poperji Bunny Lake s karizmatično pevko Suzy on the Rocks. Pred glavno atrakcijo večera, newyorškimi MGMT, pa so s fuzijo elektronskega punka ušesa občinstva dodobra prečistili torinski DID. Vse skupaj je v celoto povezal DJ Borka iz kolektiva Code.EP.

Uvod v veseli december

Premierni mariborski Žur z razlogom je bil lep uvod v prihajajoči veseli december.

Narava je s prvimi letošnjimi snežinkami poskrbela za lepo kuliso, nekoliko hladnejše vreme pa ni zbranih ljubiteljev osvežilnih zvokov prav nič motilo pri razgibavanju bokov in pet ter prepevanju refrenov uspešnic njihovih favoritov. Skratka, na Glavnem trgu je vladalo pravo festivalsko vzdušje. Najglasnejši aplavz so pričakovano poželi MGMT, ki so na prvi postaji svoje evropske turneje odigrali in odpeli mešanico največjih hitov in izbranih skladb z novega albuma Congratulations.

Si.mobil se zahvaljuje Mestni občini Maribor in partnerjem, ki podpirajo prireditev: Nokia, Europlakat, Večer, Radio City, TV3, Cosmopolitan, Fini oglasi, Žurnal, Najdi.si, Mediabus, Eclipse print, Futuristični marketing, podjetje Gama, energijska pijača Burn in številni spletni partnerji.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri