Žur do jutranjih ur

Prišel je oktober in z njim nove odgovornosti, predavanja, izpiti … in seveda žur do jutranjih ur! Kot ti je najverjetneje povedala že mama, so študentska leta najlepša, zato ob večerih ne lenari pred televizijo, ampak prepleši noč v enem izmed naslednjih klubov.

24. 9. 2009

K4 (Ljubljana)

‘Štirka’, klub, ki nepretrgoma deluje že 20 let in za katerega lahko rečemo, da je postavil temelje slovenski klubski sceni. Tu je začel marsikateri slovenski didžej in glasbenik, od Umeka, Ali Ena, Kanzyanija do mnogo drugih.

Danes ‘Štirka’ še vedno navdušuje s kakovostnim programom, predvsem jo imajo radi tisti, ki jim komercialne glasbene vode niso tako blizu. Še so ti pri srcu break beat, astrodisco, minimal, raggae in podobni ritmi, se torej odpravi v najbolj znano Ljubljansko klet.

Všeč nam je: kakovosten in malo drugačen glasbeni program.

Kaj pogrešamo: bolj urejene WC-je.

Inbox (Ljubljana)

Bivši Funfactory, ki nam je, odkar je prenovljen, veliko bolj všeč kot prej. Tu se lahko zabavaš predvsem ob vikendih, ko klub gosti najrazličnejše domače in tuje zvezde.

Naplesala se boš lahko predvsem ob elektronski glasbi, čeprav od časa do časa tu lahko obiščeš tudi kakšen koncert. Novembra in decembra ga lahko zažuraš s Sven Vaethom, Ericom Prydzom, Stevom Lawlerjem in kontroverzno Salome, manjkali pa ne bodo niti hard techno dogodki.

Všeč nam je: ogromen točilni pult, pri katerem vedno hitro prideš do pijače.

Kaj pogrešamo: da bi pijačo lahko odnesel tudi ven.

Orto (Ljubljana)

Orto je pravi naslov za vse rokerice po duši. Obiščeš ga lahko tudi med tednom, saj se skoraj vedno nekaj dogaja. Poleg koncertov imajo tudi tematske večere, od študentskih žurov do rokenrola in glasbe iz osemdesetih, vsako pomlad pa prirejajo tudi Orto fest, kjer zabave in dobre glasbe ne manjka. Spodnje nadstropje kluba je namenjeno predvsem druženju, v zgornjem nadstropju pa prirejajo koncerte.

Všeč nam je: da se dogaja tudi med tednom.

Kaj pogrešamo: več prostora, predvsem, ko so koncerti.

Ultra (Ljubljana)

Na znani lokaciji, v nekdanjih prostorih Eldorada, Papilona in Tramontane, se od aprila lani v prenovljenem klubu noro zabavajo Ljubljančani. V Ultri ‘dogaja’ od srede do sobote, program pa je žanrsko ločen po dnevih. Ob sredah se lahko zabavaš ob r’n’b in hip hop, ob četrtkih in petkih lahko zaplešeš na house in komercialo, ob sobotah pa v čast bivši Tramontani zažuraj ob balkanski glasbi.

Všeč nam je: ultra velika vizualizacijska stena in moderna grafična podoba.

Pogrešamo: malo več svetlobe. Čeprav je vizualizacijska stena velika, so stene črne, zato je temačno.

Bachus (Ljubljana)

V Bachus centru v središču Ljubljane so poskrbeli za vse. Tu se lahko ustaviš na jutranji kavici, kosilu ali večerni zabavi, saj zajema dnevni bar, restavracijo in klub. V zgornjem nadstropju lahko ob prijetni glasbi spiješ koktajl, v spodnjem nadstropju pa lahko zaplešeš ob zvokih elektronske glasbe. V Bachusu prirejajo tudi tematske večere, ki še dodatno popestrijo dolge noči.

Všeč nam je: da so s kadilnico poskrbeli tudi za kadilce.

Pogrešamo: dodaten WC, saj je vrsta vedno dolga.

Ambasada Gavioli (Izola)

Verjetno najbolj razvpita slovenska diskoteka, kamor radi zahajajo obiskovalci iz vse Slovenije in celo tujine. V pravem žurerskem ambientu in z občutkom opremljenih prostorih (po katerih bi se lahko zgledoval tudi marsikateri drugi klub) se lahko prepustiš plesnim ritmom mnogo svetovno znanih didžejev. Klub je odprt le, ko organizirajo kakšen dogodek, kar pa je po navadi dvakrat mesečno.

Všeč nam je: da je dovolj prostora in da imaš na voljo tudi kavče, kamor se lahko usedeš.

Pogrešamo: bolj raznovrsten program gostujočih DJ-ev, bolj urejene WC-je.

Tivoli (Portorož)

Če študiraš na Obali, je ta klub kot nalašč zate. Tudi med tednom se skoraj vedno nekaj dogaja, od koncertov, študentskih žurov, do zabav z elektronsko glasbo. Zagotovo te bodo razveselile študentski denarnici zelo prijazne cene pijač. Vzdušje je prijetno, z nasmejanimi, zabave željnimi obiskovalci. če te torej zanima, kako žurajo Primorci, se odpravi tja.

Všeč nam je: zmerne cene.

Pogrešamo: zgodnejši avtobus do Izole in Kopra.

Askari (Ptuj)

Če živiš na Ptuju, se med vikendom odpravi v Askari, ki je eden najpopularnejših klubov na Štajerskem. V petek boste na račun prišle navdušenke nad elektronsko glasbo, za glasbo bo poskrbela skupina rezident D.J.-ev ali priznani gostje iz tujine, v soboto pa te bo zabaval zanimiv program prireditev, zabav in koncertov.

Všeč nam je: glasba.

Pogrešamo: žur tudi med tednom.

Impulz (Maribor)

Če želiš izkusiti impulz štajerske prestolnice (ali pa so ti le všeč Štajerci), obišči prenovljen klub Impulz. Še posebej boste uživale navdušenke nad moderno klubsko glasbo, saj v Impulzu med vikendi gostijo uveljavljene goste iz tujine in priznane slovenske didžeje.

Všeč nam je: kmalu bo mogoče dogajanje v klubu spremljati prek spleta.

Pogrešamo: malo bolj raznovrstno glasbo.

Klub Bar (Ljutomer)

V vinorodnem okolišu poišči zabavo v obliki všečnega koktajl bara. Med modno osveščeno klientelo se prepusti presenečenjem tematskih večerov (karaoke, DJ-večeri in enkrat na leto gosti Festival filma in vina Grossman), ob vikendih pa natakarjem, ki ti za točilnim pultom postrežejo, kar si poželiš ter dobri glasbi. Ambient te ne bo razočaral, s kadilnico pa so poskrbeli tudi za strastne kadilce.

Všeč nam je: pestrost dogajanja

Ni nam všeč: da moramo do Kluba po stopnicah.

Živa Korošec, Samanta Zupan

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri