Življenje, ki si ga zares želiš

Se ti zdi, da je tvoje življenje obtičalo na točki in da se iz nje ne premakneš nikamor? Če bi rada stopila korak dalje, začni pisati dnevnik.

Življenje, ki si ga zares želiš (foto: profimedia) profimedia
31. 1. 2014

Samo sebe, svoje cilje in želje ter življenjske načrte lahko odkriješ s pomočjo zapisovanja. Zato si umisli majhen dnevnik, v katerega ne boš zapisovala samo dnevnega dogajanja, ampak vse, kar lahko vpliva na tvoj boljši jutri.

Globoke misli bodo bolj bistre

Svoje raztresene misli, zaradi katerih si nenehno slabe volje, lahko s pomočjo zapisovanja precej zbistriš. Vse, kar se dogaja v tvoji glavi, bo na papirju dobilo smisel – veliko hitreje boš namreč spoznala svoje želje, cilje in ovire.

Opomnik za vsako malenkost

Naj bo tvoj dnevnik tudi planer, ki te bo opominjal, kaj vse moraš postoriti v prihajajočih dneh. Ko imaš enkrat vse zapisano na papirju, boš veliko lažje ugotovila, koliko energije in časa bo določena naloga zahtevala od tebe – tako boš postala veliko bolj organizirana.

Vsi cilji na enem mestu

Poleg nalog, ki jih moraš opraviti, ne pozabi na dolgoročne cilje. Večkrat kot boš prebrala seznam svojih tedenskih, mesečnih in letnih ciljev, bolj verjetno je, da boš v tej smeri tudi kaj naredila, dnevnik te bo namreč ves čas opominjal nanje.

Pregled dneva za dober spanec

Tik pred spanjem, da boš lahko mirno zaspala, se otresi vseh težavnih misli, ki ti rojijo po glavi – zapiši jih in do jutra pozabi nanje. Da se boš popolnoma umirila, na koncu zapiši še nekaj lepih misli. Na primer, komu in zakaj si najbolj hvaležna, da ti je polepšal dan in te osrečil. Po takšni 'terapiji' boš spala mirno kot še nikoli.

Opažanja in nova znanja

Ko se naučiš kaj novega o sebi, življenju in drugih, si spoznanja obvezno zapiši, da na njih ne boš nikoli pozabila. Tako boš imela vse malenkosti vedno zbrane na enem mestu.

Čas za akcijo

Zdaj, ko so vse pomembne misli in vsi potrebni podatki zbrani v dnevniku, ga prelistaj in se aktivno loti spreminjanja svojega življenja na bolje.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri