Življenje brez interneta? Nepredstavljivo!

Kar 82 % od 1.980 anketirancev si danes ne more več predstavljati življenja brez interneta.

Življenje brez interneta? Nepredstavljivo! (foto: shutterstock) shutterstock
16. 12. 2010

54 % jih načrtno brska po spletu in pri tem bolj upošteva nasvete z blogov ali forumov kot pa oglasna sporočila proizvajalcev.

Veliko vprašanih pa je tudi kritičnih do spleta – predvsem do pornografskih in nasilnih vsebin. 89 % bi jih bilo takoj za ustanovitev posebne institucije, ki bi nadzorovala takšne zlorabe – tudi za zaščito otrok. 85 % bi si želelo poseben predmet v šoli, ki bi otroke naučil varne uporabe spleta. 54 % anketirank meni, da prepogosto brskanje po spletu vpliva na odtujitev članov družine.

52 % jih je navdušenih nad družabnimi omrežji. A medtem ko jih je polovica vprašanih navdušena nad družabnimi omrežji (Facebook, Twitter), jih kar 76 % meni, da ta ne morejo nadomestiti pravih prijateljstev.

Le 24 % bi jih bilo pripravljenih po spletu komunicirati s podjetji svojih priljubljenih blagovnih znamk (moda, kozmetika), kar 55 % pa bi jih to takoj zavrnilo.

25 % jih ima in stalno uporablja pameten telefon. A čeprav ima vsak četrti vprašani t.i. pametni telefon, jih skoraj polovica sploh ne uporablja večine njegovih dodatnih zmogljivosti.

42 % jih redno preverja cene po spletu.

60 % vprašanih se najbolj sprosti ob branju priljubljenih revij na spletu. 53 % jih vedno z največjim veseljem pričakuje vsak nov izid, 55 % pa spletne izdaje teh revij izkoristi za klepet na forumih.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri