"Zgražajo se, ker sva se se odločila, da bova svojega otroka ..." (iskren zapis Slovenke)

"To je to, zaradi česar ne želim, da moj otrok odrašča v sodobni družbi razvitega sveta," v zapisu pravi mamica.

"Zgražajo se, ker sva se se odločila, da bova svojega otroka ..." (iskren zapis Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
11. 6. 2022

"Odločila sva se, da bova otroka šolala od doma, ker ne želiva, da najbolj občutljiva leta svojega življenje preživi z egoističnimi, vase zagledanimi vrstniki, ki jih programirajo starši, o katerih je itak škoda izgubljati besede.

Nisem vedela, da šola lahko toliko komplicira okoli šolanja na domu. Deležna sva zgražanj, neprimernih komentarjev in prepričevanja, da to za otrokov razvoj ni v redu, kamorkoli prideva, se pravi od različnih strokovnjakov, pa vse do naše družine. Pri vsakem negativnem komentarju in pametovanju sva samo še bolj prepričana, da delava prav.

Če nama bo uspelo vse speljati tako, kot sva si zamislila, se bomo v roku enega leta itak pobrali živeti v milejšo klimo in med prijaznejše ljudi. Meni je to pehanje za denarjem, tekmovalnost, nevoščljivost, egoizem, … itak too much. Za otroka ne želim, da podleže kapitalističnemu s*anju.

In ker z možem delava po svoji vesti in srcu, sva za ljudi nedorasla, neumna, nespametna, otročja, … vse to poslušava te dni, ko sva oznanila, da se bo otrok šolal od doma.

Slišala sva celo, da mu delava škodo, v resnici pa nama je samo, da bi imel srečno in brezskrbno otroštvo, da bo lahko odrasel v srečnega in zadovoljnega odraslega. V današnji družbi se mi žal to ne zdi mogoče.

Bi vi šolali otroka od doma, če bi imeli znanje, časovne in finančne možnosti? Kaj bi si želeli za svojega otroka? Ker ko poslušam druge starše, bi oni vse, da imajo otroci dobro izobrazbo, dobro službo, da si lahko privoščijo vse, kar jim srce poželi, meni pa gre ob tem na bruhanje. To je to, zaradi česar ne želim, da moj otrok odrašča v sodobni družbi razvitega sveta."

Kaj pa o tem meniš ti?

Zapis je bil objavljen na tem slovenskem forumu.

Preberi še: 'PRED seksom sem pojedla jutranjo tabletko - lahko vseeno zanosim?'

Priporočamo tudi: Hotelski delavci razkrili najbolj NORE stvari, ki so jih videli v službi