"Z nasmeškom premagujem stranske učinke kemoterapije" (zgodba mlade Slovenke, ki je zbolela z rakom)

Njeno sporočilo je tako pozitivno in nam je v pravi navdih! ❤️

"Z nasmeškom premagujem stranske učinke kemoterapije" (zgodba mlade Slovenke, ki je zbolela z rakom) (foto: https://www.instagram.com/asajovic/) https://www.instagram.com/asajovic/
1. 3. 2019

V enem trenutku je s fantom brezskrbno potovala po Sloveniji, v drugem pa se ji je z zatipano povečano bezgavko življenje obrnilo na glavo!

Na Onkološkem  inštitutu v Ljubljani so ji novembra 2018 potrdili, da gre za vrsto raka po strokovnem imenu Hodkginov limfom. Šok. Žalost. Razočaranje. Kako naprej?

Kot pove Ana sama, nikoli ne bo pozabila besed zdravnice: "Od vseh možnih ste dobili najboljšega!" Nehajte se hecat, kako je lahko rak sploh v kakršnemkoli obziru v redu?

Ko je začetni šok minil, se je začela pripravljati na kemoterapije. Stranski učinki so hudi, pomenijo velik napor za telo, na to se je pripravila, kolikor se je pač lahko.

Poglej, kakšen sonček je Ana❤️:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@ph.anastasija

A post shared by Ana Sajovic (@asajovic) on

Ana se je odločila, da ne bo dovolila žalosti, da prevzame njeno življenje, saj bi bilo vse skupaj samo še slabše.

Odločila se je tudi, da se bo o bolezni pozanimala na vse možne načine in bo nato svoje znanje predajala naprej. Začela je s svojo družino, nato so se o vsem pogovorili še s prijatelji.

Zelo pomembno je, da je pričela pogovor in se tematike ni izogibala, saj je tako starše, fanta, prijatelje pa tudi sebe pomirila, vsem dala upanje, moč, pozitivo!

Ker so po raziskavah ugotovili, da je rak precej napredoval, je bila potrebna močnejša, agresivnejša kemoterapija. Bilo ji je zelo hudo in seveda je bil prisoten tudi strah. 

Urški iz bloga Oopsi.si pa je Ana zaupala tudi svojo izkušnjo z bolnišničnim osebjem:

"Nisem vedela, kaj pričakovati. Potem pa je bila tukaj medicinska sestra, ki si je vzela čas zame, me poslušala in mi svetovala. To mi še sedaj pomeni največ na svetu. 

Tudi sama sem medicinska sestra in trdno verjamem, da bom zaradi te izkušnje boljša medicinska sestra, pa tudi boljša oseba."

Ana želi pomagati tudi drugim, ki se srečujejo s podobnimi bitkami kot je njena, zato se je odločila ustvariti blog, ki ga lahko prebiraš TUKAJ!

Zagotovo ti bo njena zgodba, razmišljanje in pozitiven odnos do življenja v  velik navdih. Nam brez dvoma je! ❤️ Vsi se lahko od Ane OGROMNO naučimo! 

Poglej, kakšne prekrasne fotografije Ane je posnela Klara, ki jo poznaš iz Instagram profila In bed with Klara:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#inbedwithklara : When I was healthy, I wasn’t aware of how good my life was. I was putting myself down, if I gained weight, worrying what others think of me and other non-important things I don’t even think about anymore. Before I was resenting my body, because of it’s looks... Now I love it and I’m so grateful for being so strong, fighting against Lymphoma cancer. Even with all the chemo treatments that crush me every single time and leave me weak- my body never gives up- it always works in my favour, it keeps me alive so I can continue loving my family, my friends and seeing life as a beautiful opportunity to truly enjoy every day with kindness, passion and lots of love - @asajovic . Ko sem bila zdrava se res nisem zavedala kako dobro mi je. Obremenjevala sem se s kakšnim dodatnim kilogramom, ki sem ga pridobila čez zimo, obremenjevala sem se kaj si drugi mislijo o meni, obremenjevala sem se s takšnimi banalnimi stvarmi, o katerih sedaj niti ne razmišljam. Od tega da sem ‘zamerila’ svojemu telesu, ker ni ‘popolno’ sem sedaj polno hvaležna, ker se skupaj z mano bori proti tej bolezni, da prenaša vso kemoterapijo, ki je tako močna, da je moje telo vsakič znova sesuto in utrujeno - ampak telo se vsakič znova pobere in se bori, skupaj z mano, z mojo trdno voljo in trmo. Vsaka sprememba prinese tudi nov pogled na življenje, tokrat mi je prinesla hvaležnost - @asajovic

A post shared by Klara (@inbedwithklara) on

Z Ano pa se je pogovarjala tudi naša novinarka in za vse vas, naše drage bralke, je namenila tole sporočilo:

"Ob takšni diagnozi se življenje definitivno obrne na glavo. Meni se je predvsem v pozitivnem smislu. Spremenil se mi je pogled na življenje, pogled na sebe. Spoznala sem, katere vrednote so v življenju najpomembnejše.

Trdno verjamem v to, da s pozitivnim odnosom lažje premaguješ težko ovire, sploh zdravljenje. Z nasmeškom na obrazu premagujem vsakodnevne ovire, tudi takrat, ko se moje telo bori s stranskimi učinki kemoterapij.

Hvaležna sem svojemu telesu, da se bori zame, hvaležna sem, da imam možnost zdravljenja, hvaležna sem svoji družini in prijateljem, ki so moja največja podpora.

Nikoli se nisem vprašala zakaj se je to zgodilo ravno meni, saj menim, da je to moje poslanstvo - poslanstvo, da ljudem sporočim, da je življenje lepo in polno ljubezni!" 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

hvalezna za take prijatelje!

A post shared by Ana Sajovic (@asajovic) on

Ana, želimo ti vse dobro in za nas si navdih, zgled, upanje, veselje, pozitiva, moč! Hvala, ker si delila svojo zgodbo z nami, nas ogromno naučila in opomnila, da je življenje tako dragoceno! ❤️

Ko se ti življenje obrne na glavo, bodi kot Ana - nasmejana, pogumna, pozitivna, močna! ❤️

Spremljaj Ano tudi na njenem Instagram profilu TUKAJ!

Pripravila: Nina Skok

Fotografije: https://www.instagram.com/asajovic/, https://www.instagram.com/inbedwithklara/

Preberi še: TO o starših razkriva ura otrokovega odhoda v posteljo

Priporočamo tudi: Uau! Poglej, kako izgleda hiša za 29 tisoč evrov (+ postavljena je v 6 urah!)