Ženske za prebiranje oblek porabijo eno leto svojega življenja

Po neki študiji, naj bi ženske porabile skoraj celo leto svojega življenja samo za odločanje o tem, kaj bodo oblekle.

9. 7. 2009

Za izbiranje in kombiniranje oblačil pred odhodom v službo, na večerno zabavo, pred družabnimi kosili, za počitnice in druge priložnosti naj bi povprečna ženska porabila kar 287 dni brskanja po svojih omarah in predalnikih.

Obleke krojijo naše počutje

Anketo, ki so jo izvedli na vzorcu 2.491 žensk, starih od 16 do 60 let, so naročili v trgovski verigi Matalan, ki med drugim prodaja tudi oblačila.

Njihov javni predstavnik je ob predstavitvi izsledkov raziskave povedal:

“Kar nosimo, se neposredno izrazi tudi v našem počutju in zato se zdi ženskam še posebno pomembno, da izberejo dnevu najbolj primerno kombinacijo, torej kombinacijo, v kateri se bodo počutile posebne.”

Minuta tu in minuta tam

Anketiranke so med drugim povedale, da:

  • pred večernim izhodom med tednom porabijo za prebiranje oblačil v povprečju 20 minut,
  • za pakiranje pred odhodom na počitnice pa porabijo za razmislek, izbiro in kombinacije oblačil, ki jih želijo vzeti s seboj, v povprečju tudi do 52 minut,
  • ko že uživajo svoj zasluženi dopust, jim vsako jutro vzamejo odločitve o tem, kaj bodo tisti dan oblekle, še dodatnih 10 minut,
  • da ne govorimo o posebnih priložnostih, kot so družabne večerje, božična snidenja in razni drugi svečani dogodki. Menda naj bi izprašane ženske porabile vsaj šestkrat letno po okoli 36 minut samo za zares gala dogodke, kar vsega skupaj za kategorijo posebnih dogodkov znese skupaj kar tri dni in pol!
Študija je pokazala tudi, da se ženske v povprečju vsako jutro preoblečejo po dvakrat preden se dokončno odločijo, kaj bodo oblekle, vsaka druga ženska pa naj bi porabila še dodatnih 15 minut tudi zvečer, ko razmišlja o tem, kaj bo za v službo oblekla naslednji dan.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri