Ženske, ki izžarevajo moč

Kaj je bolj seksi kot ženska, ki ljubi to, kar počne, in svoje delo opravlja bolje od vsakogar? Ne veliko. Tudi me bi rade izžarevale takšno moč ... Zato smo povprašale ženske, ki jih občudujemo in katerih vsaj drobec moči bi si želele tudi me, kaj je skrivnost njihovega uspeha. Naj navdihnejo tudi tebe!

1. 12. 2013

Tina Maze

Večna zmagovalka

Vsaka od nas bi rada imela delček Tine Maze v sebi – ker zanjo preprosto ni preprek. Lepa, pametna, nadarjena ženska, ki verjame vase – ampak resnično – in obenem tako noro disciplinirana, da jemlje dih. Tina, navijamo zate, vedno!

tina maze

Severa

Pevka, ki nas nikoli, ampak res nikoli ne pusti hladnih

"Odzivi občinstva so resnično gorivo, čista energija. Sem v privilegiranem poklicu, kjer je mogoče začutiti neposreden odziv, posebne trenutke, ki te neposredno napolnijo in popeljejo kot jadralno letalo tudi na dolgi rok. Izredno pomembno pri tem, da grem dalje in dlje, so bližnji. Biti sama je čas, ki je zame nujen, moč dobim, ko pri sebi opazim napredek, pustim si veselje ob uspešnem koncertu, ob izdelku, ne bi pa zmogla ne ustvarjalnih ne življenjskih izzivov brez partnerja, ki mi daje neprecenljiv zagon in svobodo."

severa

Rebeka Dremelj

Pevka, poslovna ženska, karakter

"Če človek dela, to kar dela z veseljem, se energija sama od sebe kopiči v pozitivo.  Res pa je, da imam še več motivacije za projekte in sem še več pripravljena delati, odkar sem mama, ker se zdaj zavedam, da ne delam več le zase ... Tudi v zasebnem življenju sem srečna, in to se seveda vedno izraža tudi navzven."

rebeka dremelj

Nina Osenar

Voditeljica

Všeč nam je, ker je samosvoja, ker točno ve, kaj hoče, in od tega ne odstopi – nikoli.

nina osenar

Jadranka Juras

Pevka in velika zaščitnica živali

"Moč in energijo mi daje predvsem vedenje oziroma zavedanje, da imam odgovornost najprej do sebe, do drugih, do okolice in do okolja. In da tako kot nobeno tuje dejanje in besede ne ostanejo brez posledic, tudi moje nosijo breme posledic, zato sem odgovorna."

jadranka juras

Vesna Godina

Antropologinja

Vesna nam vedno znova da misliti. Nič ne ovinkari, nič se ne trudi, da bi nam bilo njeno razmišljanje ali ona kot oseba všeč, je pa 100-odstotno prepričana vase in v svoje besede. Všeč nam je, da je tako močna ženska, da sploh nima potrebe po tem, da bi godila. Njena drža – če sem ti všeč, prav, drugače tudi, tvoj problem – je navdihujoča.

vsena godina

Rosvita Pesek

Novinarka in voditeljica

"Moč in energijo mi daje moja družina. Sin Filip, partner Mitja, starši, prijatelji. Če ne bi imela harmoničnih razmerij s tistimi, ki so mi najbolj pri srcu, mi tudi zdrava ambicioznost, ki je imam kar nekaj, ne bi veliko koristila."

rosvita pesek

Miša Molk

Voditeljica, profesionalka, ženska s karizmo

"Moč je seveda zelo relativna stvar. Tisti, ki navzven delujemo kot močni, se moramo marsikaj pomeniti sami s sabo. Kritično in zelo brez ovinkov. Le tako nas ne zanese ali k pretiranem samoljubju ali, kar je še huje, k vseenosti. Sem vztrajen in radoveden človek, zato odpiram svoja čutila na vseh področjih, si pa tudi dovolim, da moja duša včasih prav prijetno prede. Izogibam se negativnim vibracijam, nerada kofetkam in tratim čas za blebetanje. Umetnost, šport, delo, zanimivi in srčni ljudje."

miša molk

Alenka Košir

Trenerka, ki pomaga stotinam žensk, da spet zamigajo in vzljubijo svoje telo

"Največ energije mi da to, da mi vadeči tako zelo zaupajo in mi sledijo –  to je neprecenljivo ... Zadovoljstvo na obrazih mojih vadečih, mojih prijateljev in družine pa mi daje največji zagon, da se trudim biti še boljša."

alenka košir

Manca Košir

Pisateljica, profesorica, prostovoljka, aktivistka ...

"Kaj mi daje energijo? Ljubezen, kakopak, to je najmočnejša energija na svetu! Preliva se skozi ljudi z odprtim srcem, skozi vse nas, ki delamo z drugimi za druge. Za skupno dobro. Akcija Srca za hiše Hospica, katere idejni vodja sem, še posebno kaže, kako čarobno deluje to delo za skupno."

manca košir

Valerija Kelava

Manekenka, ki krasi naslovnice največjih svetovnih modnih revij

Občudujemo jo, ker je še zelo mlada, pa je dosegla že tako veliko kot še nobena slovenska manekenka. Všeč nam je, ker ni klasična lepotica. Ker sploh ni klasična. Ne želi biti všečna, ne odgovarja novinarjem, pa jo vseeno vsi obožujemo.

valerija kelava

Besedilo: Petra Arula, fotografije: osebni arhiv, Niko Karo, Stane Sršen, Profimedia, Vesna Godina, Petra Cvelbar

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri