Ženske in nogomet: Melisa, Zlatkova zlata punca

Kot majhne punčke smo sanjale o poroki s princem na belem konju. Ko smo odrasle, smo ugotovile, da princev na belih konjih ne delajo več, sprejele dvorjenje sošolca s faksa in se vpisale na tečaj jahanja.

18. 6. 2010

Sošolec s faksa nas je potem navdušil za nogomet, postale smo radovedne, malo … raziskovale (zanimalo nas je predvsem ljubezensko življenje nogometašev!) in prišle do spoznanja, da v resničnem življenju 21. stoletja princi ne nosijo jahalnih škornjev, ampak kopačke!

Kakšno pa je zares življenje z nogometnim zvezdnikom? Melisa, dekle Zlatka Dediča, superjunaka, ki je Slovenijo s sanjskim golom proti Rusom popeljal na svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki, nam je prijazno odgovorila na naša vprašanja. Mlada ženska z nalezljivim nasmehom je pri svojih triindvajsetih že ponosna mamica enoletne Sare.

Zaradi Zlatkovega dela se je družinica preselila v nemško mesto Bochum, kjer Melisa še naprej sanja svoje sanje. Po poklicu je frizerka in si v bližnji prihodnosti želi imeti svoj lepotni salon. A tako zanjo kot za Zlatka je največja vrednota v življenju umirjeno družinsko življenje, polno ljubezni. Če Zlatko ne bi bil tako dober strelec, bi mogoče Slovenci ostali doma, Melisa in Zlatko pa bi se zdaj zdaj poročila. A ker je Zlatko zmagovalni gol posvetil prav svojima puncama, naj mu bo.

Zlatko je zame … najboljši moški na svetu. Je zelo družinski človek in večino prostega časa posveti Sari in meni. Zame je storil ogromno lepega, in zaroka je na primer nekaj, kar mi bo za vedno ostalo v spominu. Potem pa so tu njegovi goli, ki v meni prebudijo čisto posebno veselje. Od vseh seveda izstopa prav tisti proti Rusiji, ko mi je po tekmi napisal, da najpomembnejši gol v svoji karieri posveča svojima dvema ljubeznima, Sari in meni. S tem zadetkom je razveselil in dvignil vso Slovenijo, zato … je lahko sploh še kaj lepšega?

Jaz in nogomet … sva dobra znanca. Moj tata je večkrat v hecu rekel, da je bog pri meni zgrešil in da bi morala biti fant. Imam namreč tri starejše sestre! Spremljala sem vse tekme naše zlate generacije in bila goreči navijač AC Milana. Mi živimo z nogometom vsak dan, in kakor na igrišču, tako doma. Po dobri tekmi in igri smo vsi dobre volje in srečni. Nikoli pa mi ni padlo na misel, da bi imela nogometaša za partnerja.

Partnerice nogometnih zvezdnikov … doživimo veliko čustveno močnih trenutkov, saj je okrog nogometa veliko evforije. Veselje in ponos, ko tvoj partner doseže velik uspeh, sta nepopisna. Po drugi strani pa se je treba marsičemu podrediti in odreči, saj ne moremo vedno računati na njihovo prisotnost. Zlatko na primer ne bo z nama za Sarin prvi rojstni dan, saj bo ravno takrat v JAR.

Zlatkove tekme na SP … bova s Saro spremljali doma skupaj z mojimi starši. Njegove pomembne tekme so zame velik psihični napor in zgodi se, da včasih pred njegovo tekmo ne morem ne jesti ne spati. Se pa vedno trudim nanj prenesti pozitivno energijo. Zelo mi je hudo, ker ne bom mogla odpotovati v JAR in ga podpirati s tribune, verjamem pa, da bo ne glede na razdaljo med nama občutil, da sem z mislimi pri njem.

Zgodba o tem, da si nogometaši izbirajo samo najlepše ženske …
drži samo na pol. Mislim, da nogometaši iščejo predvsem razumne ženske, ker življenje z njimi ni vedno lahko. Lepota pa, se ve, ne škodi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri