Zaplesale za potencialnega moža

Skupina osmih - za možitev godnih - Kitajk se je pred dnevi odločila za precej radikalen ukrep.

10. 3. 2010

Site priganjanja domačih, da naj si vendarle že najdejo moža, so se (na dan žena, torej 8. marca) odpravile pred postajo podzemne železnice v mestu Guangzhou in sredi ulice zaplesale poseben 'paritveni' ples v maskah, slečene do spodnjega perila.

Bi se poročil z mano?

Šokiranim mimoidočim so delile letake s svojimi osebnimi podatki in opisom karakteristik moškega, s katerim bi se rade poročile. Nase in na svojo namero so opozarjale tudi s transparenti, na katerih je pisalo:

  • ‘Brat, poroči se z mano.’
  • ‘Moja mama sitnari, da se moram poročiti.’
  • in pa: ‘Čas teče, pojdiva na zmenek!’

Skupina drznih deklet, ki so se poimenovale kar ‘Nore lepotice’, so povedale še, da datum njihove akcije ni naključen.

8. marec po kitajsko

Organizatorka Xing Zi je povedala:

“Vse skupaj smo skrbno načrtovale. Hotele smo predvsem dokazati, da nam - čeprav še neporočenim - ne manjka samozavesti in ne odločnosti.”

In medtem ko je ena od udeleženk, Xiao Xuan, razložila:

“Vse smo lepe, pa še vedno nismo našle gospoda Pravega. Ker se približujemo svojim tridesetim, smo se odločile, da nekaj storimo v zvezi s tem.”

... je druga udeleženka (kličejo jo Ali Nerd), potarnala le, da jo ob živce glede tega vprašanja spravlja predvsem njena mama:

“Vsak dan me kliče in sitnari: Kdaj se boš poročila? Kdaj se boš poročila?”

Verjetno je za konec odveč pripomniti, da je nenavadna akcija generirala zares veliko pozornosti. Na stotine mimoidočih je dekleta spodbujalo, mnogo pa jih je tudi fotografiralo s svojimi mobilniki.