Zaključek plesnega poletja s ferio

Če bi rada doživela dan po špansko, v nedeljo, 26. avgusta med 11. in 14. uro ne smeš zamuditi prve ljubljanske ferie, ki bo potekala na Dvornem trgu.

21. 8. 2007

Ferio ali špansko praznovanje prireja Kulturno-umetniško društvo za širjenje flamenka Luna gitana v sodelovanju z Dvornim barom in ob podpori slovensko-andaluzijskega društva za kulturo, znanost in druženje Elsolvenia, saj želi širši slovenski javnosti predstaviti bogato andaluzijsko tradicijo in vsem prisotnim po špansko polepšati dan.

Spoznaj Andaluzijo in njene navade

Zato bodo zate pripravili kulturno-gastronomsko predstavitev Andaluzije med sproščenim, prijateljskim druženjem ob glasbi in plesu, ki je del vsakdanjika tamkajšnjega prebivalstva. Da bo vse skupaj delovalo še bolj pristno, se bodo dogodka udeležili tudi predstavniki pobratenega kulturno-plesnega društva La Argentinita iz Sanlúcarja de Barrameda v Španiji, kajti feria bo obenem predstavljala tudi zaključek plesnega projekta Poletje s flamenkom, ki sta ga Luna gitana in La Argentinita soorganizirali pod pokroviteljstvom španske Agencije za razvoj flamenka, ki deluje pod okriljem andaluzijske vlade s sedežem v Sevilli.

Bistvo flamenka

Če še ne veš, je projekt Poletje s flamenkom vključeval tri plesne seminarje flamenka, od tega dva v Ljubljani in enega v Bosanski Krupi (BiH). Vse seminarje pa je vodila priznana plesna pedagoginja in umetniška direktorica kulturno-plesnega društva La Argentinita Inma Lobato Díaz, ki je obiskovalcem znala pričarati bistvo flamenka. Inma je nad plesnim znanjem Slovenk navdušena in pravi, da znajo začutiti bistvo flamenka, ki je poln čustev.

Nič še ni zamujeno

Če si seminarje zamudila in že veš, da se v nedeljo ne boš mogla udeležiti ferie, pa jih vsaj obišči na dnevu odprtih vrat, ki bo 12. septembra v Hiši veščin na Parmovi 25 v Ljubljani.

Za več informacij obišči spletno stran društva – www.lunagitana.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri