Zakaj nekatera prijateljstva ne trajajo večno (in zakaj je to čisto O.K.)?

Ločitev ali razhod para je nekaj čisto običajnega. Prijateljstva pa trajajo večno! Mar res? Cosmo razmišlja, zakaj nekatera prijateljstva ne trajajo za vedno.

Zakaj nekatera prijateljstva ne trajajo večno (in zakaj je to čisto O.K.)? (foto: Unsplash/Katarzyna Grabowska) Unsplash/Katarzyna Grabowska
11. 9. 2018

Prijateljstvo za celo življenje ...

Vsak od nas ima nekaj svojih BFF - "best friends forever" (v prevodu: najboljši prijetelji za vedno). No, ali vsaj enega.

Pa vendar se ljudje spreminjamo in s tem se spreminjajo tudi naša prijateljstva. Delamo napake, se razvijamo, iščemo nove interese in prioritete.

Vse to je lahko razlog, da prijateljstvo izzveni.

"Razšla sem se... s prijateljico"

Tega stavka ne slišiš prav pogosto, kajne?

Razlog tiči v tem, da se prijateljstva, razen ko gre za določen (in dokončen) koflikt, razhajajo počasi. Nekega dne prijateljici nimata več časa, da se dobita na kavi. Nato neha zvoniti telefon. Sporočila so vse redkejša, izgovori vse pogostejši, ko nenadoma opaziš, da se nista slišali že nekaj tednov, mesecev.

Nenadoma ugotoviš, da nista več prijateljici, ampak le še znanki.

Kdo je kriv?

V resnici najverjetneje nihče. Ljudje se razvijamo, spoznamo druge ljudi in na prvo mesto postavljamo službo, partnerje ali otroke. Dobra prijateljstva so zgrajena na kompromisih in pripravljenosti, da v odnos vložimo čas in trud, ko pa na eni strani ta pripravljenost pojenja, se ohladi tudi prijateljstvo.

Prjateljstva z rokom trajanja

Večina prijateljstev ima na žalost rok trajanja.

Čeprav je težko, se naše poti včasih razidejo in naredijo prostor za nove. Čisto normalno je, da si zaradi 'razhoda' žalostna in pogrešaš prijateljico, vendar moraš vedeti, da se vse stvari zgodijo z razlogom, zato se posveti osebam, ki te trenutno spremljajo na tvoji poti in ne pozabi jih spomniti, kako si za njih hvaležna.

Fotografije: Unsplash.com/Nicholas Gras, Katarzyna Grabowska, Yanapi Senaus, Khoman Room

Preberi še: Mesečni horoskop za SEPTEMBER 2018 (ljubezen, kariero in počutje)

Priporočamo tudi: 10 stvari, ki jih razumeš samo, če si v zvezi že zelo dolgo časa

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri