Nenavadne poročne želje Slovencev

»Še danes mi je nedoumljivo, kako sem se pred skoraj letom dni znašla v družbi dveh posebnih zanimivežev. Z radoživo sladkostjo se nasmiham, kako se je moja romantična duša znašla v njunem svetu usnja, piercingov, skoraj prijaznih tatoojev, težkih motorjev in nič kaj lažjega piva.« To je uvod v razmišljanje kreatorke poročnih dogodkov Špele S. Ažman, ki parom pričara samosvoj in nadvse poseben poročni dan. Poroka v alpinističnih čevljih na travnati strehi Malega gradu v Kamniku ali slavje v črnini metala. Tudi to je drzna in preprosto samo vajina poroka.

24. 2. 2016 | Promocijsko sporočilo

Čisti avanturizem brez primesi!

Naslovnice nas pogosto nagovarjajo s samimi superlativi, kakšna naj bi bila naša poroka. Sama pa dodajam ‒ kaj pa, ko bi si želela preprosto samo vajino poroko? Moje vodilo pri kreiranju poročnih dogodkov je: bodi samosvoj in pristen. Predvsem pa poroke ne gre povezovati samo z zvenečimi pridevniki (sanjska, nepozabna, resnična ...), globlji sinonim vidim v samostalnikih – poroka (in z njo povezane priprave) je iniciacija za žensko in moškega, je prehod v novo dimenzijo življenja. V družbi, ki je vse bolj podvržena in naklonjena »instant« storitvam, in posledično spodnaša naše želje, hrepenenja in vedenja, zasidrana globoko v nas, smo tako zašli, da smo povozili čar obrednosti, ki mora biti še kako prisotna pri pripravah na poroko! To je vendar ključna sestavina, ki osmišlja priprave in ki ustvarja izpolnjujoč občutek v posamezniku.

Metal poroka z zapovedano črnino

Že vabilo "dveh mladih metalcev" je bilo "odštekano", za "izštekane" pač. Pri opravi je zapovedano belino neusmiljeno izpodrinila brezkompromisna črnina z belimi dodatki.

Šopek obvezno kričeče rdeč, sestavljen iz prepariranih vrtnic, ki so objemale črn cvet, vse skupaj pa povezano v nosilno posteljico iz perja V posvečeni prostor cerkvenega obreda je zarezal in po orglah udrihal gromki Bach, ki je zamenjal vlogo Wagnerjeve poročne koračnice. Za prizorišče civilnega obreda se spodobijo načete ruševine škrbastega obzidja.

Si predstavljate, da čistokrvni metalci, in to z rodovnikom povrhu, nazdravljajo s penino? Lepo vas prosim! A smo vendarle ostali zvesti svečanosti in zdravici in si omislili butično buteljčno pivo. Uf, koliko zvedavosti svatov je pritegnilo, kar gnetli so se ob sprejemu. Torta seveda obvezno prevladujoče metalsko rjava. Z visoko eleganco se je po prizorišču valila odeja črnih oprav z rdečimi dodatki. Da, vsi svatje, brez izjeme, ki smo jih nagovorili, da s svojim stilom doprinesejo k poroki, so se temu namigu odzvali. To pa je bila paša za oči. In kaj šele hrana za dušo! Koliko valeče se srčne energije je bilo v tistem črnem svetu metalcev, da me še danes greje.

Samosvoj poročni dan

Mladoporočenca pa sta tako žarela, da je nalezljiva energija okužila tudi njune goste, ki so preprosto sledili scenariju in z občudovanjem prevzeli le svoje vloge in so dejansko brez poseganja ter vsiljevanja mnenj spoštovali in sprejeli njuno izbiro. Kljub pričakovani anarhiji, kako bom lovila razpršene može (in dame) v črnem, lahko rečem, da so zelo redke izkušnje, ko svatje tako spoštljivo sledijo kažipotu, scenariju in časovnici dogodka, kot so tedaj.

Samosvoja, kakšna pa drugačna, naj bi poroka bila!

Za organizacijo celostnega poročnega dogodka ali kreiranje idejnega scenarija (Vajinega Praznika ljubezni), je Vama na voljo:

Špela S. Ažman

Kreatorka poročnih dogodkov

041 202 558 – info@spellas.siwww.spellas.si

Najdeš nas tudi na Facebooku! Tukaj ali tukaj.

Kamnik  Gostilna

Spellas

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri