Za ljubiteljice konj

Če imaš rada konje, bo ta novička kot nalašč zate, saj Kobilarna Lipica v aprilu pripravlja številne konjeniške prireditve.

11. 4. 2008

Zakaj se jo splača obiskati?

Ker leži v slikovitem kraškem okolju, v družbi stoletnih lip in hrastov, ker je zibelka lipicanskih konj že od leta 1580. Danes velja za enega najlepših kulturno-zgodovinskih spomenikov države, ima zanimivo ponudbo in prireja številne dogodke … tudi v aprilu bo v Lipici pestro.

Hop čez ovire

Že ta konec tedna bo potekal Pokal Slovenije v preskakovanju ovir, ki se ga bo udeležilo 200 konj in jahačev. To bo po dolgih letih prvo tekmovanje v preskakovanju ovir v Lipici – organizatorji napovedujejo dinamično in zanimivo vzdušje.

Dreserji na vidiku

Naslednji vikend, od 18. do 20. aprila bo v Lipici potekal Pokal Alpe-Adria v dresurnem jahanju z udeležbo najboljših tekmovalcev dresurnega jahanja iz Slovenije, Italije in Avstrije.

Naj živi tradicija

Od 26. do 27. aprila pa se lahko za dva dni predaš tradiciji, v Lipici bodo namreč priredili

Vikend konjev in tradicije. Kaj vse boš lahko videla? Osrednji dogodek bo lov na lisico oziroma bo to prikaz tradicije lova brez lisice, psi bodo namreč sledili umetnemu vonju po lisici, za njimi pa se bo v tradicionalni opremi podalo še 50 konjenikov. Videla boš lahko tudi prikaz tradicije sokolarstva in predstavo lipiške šole jahanja z glasbenim ansamblom v živo.

Ne veš nič o lipicancih?

O žlahtnih konjih, njihovih lastnostih in drugih zanimivostih si lahko več prebereš na uradni spletni strani www.lipica.org, kjer boš našla tudi termine, kdaj lahko obiščeš kobilarno.