Za brezskrbno mladost: VSE, kar moraš vedeti o nezgodnem zavarovanju (+ na kaj moraš biti pozorna!)

Ali res potrebujem nezgodno zavarovanje in kako naj ga izberem?

Za brezskrbno mladost: VSE, kar moraš vedeti o nezgodnem zavarovanju (+ na kaj moraš biti pozorna!) (foto: Profimedia) Profimedia
13. 10. 2021 | Promocijsko sporočilo

Do nesreče lahko pride kjerkoli in kadarkoli - doma ali v tujini, v prostem času ali pri ostalih aktivnostih. Zato je pametno razmisliti o zavarovanju, s katerim boš malce bolj brezskrbno uživala v vseh trenutkih svojega dneva.

Priporočamo ti Nezgodno zavarovanje mladih, ki ga ponuja Zavarovalnica Triglav. Zakaj?

  • Hitro izplačilo zavarovalnine – pred zaključkom zdravljenja
  • Vnaprej znana in zagotovljena višina zavarovalnine za poškodbe
  • Pomoč takoj po nezgodi na 080 28 64
  • Za nezgode doma ali v tujini
  • Ne glede na zdravstveno stanje in splošno delovno sposobnost mladostnika

Verjetno se ti medtem, ko razmišljaš o zavarovanju, porajajo številna vprašanja. Katerega izbrati, na kaj paziti, kaj sploh obsegajo, katera oblika se ti najbolj splača ... Zate imamo odgovore na tista najbolj pogosta vprašanja, ki ti bodo zagotovo pomagala, če se odločaš za nezgodno zavarovanje mladih.

Do katerega leta se lahko zavarujejo študenti?

Z nezgodnim zavarovanjem mladih se lahko zavarujejo mladi do 26. leta starosti, ne glede na to ali se šolajo, študirajo oziroma so že zaposleni. Zavarovanje torej ni vezano na status mlade osebe.

Ali velja nezgodno zavarovanje tudi v tujini in med počitnicami?

Zavarovanje velja po celem svetu, razen če na polici ni drugače dogovorjeno. Velja tudi med počitnicami.

Kako se zavarovati, če se aktivno ukvarjam s športom?

Če si registrirana športnica, imaš polno kritje le, če imaš sklenjeno zavarovanje z doplačilom za šport in rizične dejavnosti. V nasprotnem primeru pri izplačilu zavarovalnine veljajo delne omejitve (66 % zavarovalne vsote), če ni posebej dogovorjeno in plačana ustrezna višja premija, če se poškoduješ pri športnem udejstvovanju ali če do nezgode pride pri opravljanju drugih rizičnih dejavnosti.

Kaj pomeni zavarovanje brez poteka?

Zavarovanje brez poteka pomeni, da se zavarovanje nadaljuje iz leta v leto in traja dokler ga katera od pogodbenih strank pisno ne odpove. Nezgodno zavarovanje mladih se bo avtomatsko obnavljalo - s strani zavarovalnice namreč prejmeš obračun in UPN obrazec za izvedbo plačila letne premije. S tem si na enostaven način zagotoviš podaljšanje zavarovalnega kritja.

Preveri več informacij o Nezgodnem zavarovanju mladih, ki ga lahko skleneš tudi preko spleta in ob tem prejmeš 10 % popusta