Z nergači in pametnjakoviči na dopustu!

Pred kratkim so nemci izvedli zanimivo raziskavo o tem, kateri tipi dopustnikov so najbolj živce parajoči. Preveri, če s kakšnim takšnim tipičnim primerkom pogosto dopustuješ tudi sama ;)

Z nergači in pametnjakoviči na dopustu! (foto: shutterstock) shutterstock
26. 8. 2013

Z raziskavo so vse najdene sitnobe razvrstili v kar nekaj zanimivih in lahko prepoznavnih skupin, med katerimi so najbolj pogoste naslednje tri:

1. Nergač (47 %)

Kako ga spoznaš? Bodisi je prevroče bodisi premrzlo – temperature, hrana ali pa tudi voda v bazenu. In plaža ... Grozna! Ja, v vsaki juhi najde las in potem svojo najdbo glasno razglaša naokoli, ne da bi ga kdo vprašal za mnenje. Tako razširja slabo vol­jo, da se človek vpraša, ali mu ne bi bilo najbolje kar zalepiti ust.

2. Glasnež (33 %)

Kako ga spoznaš? Kegljaški ali nogometni klub, skupina ženskih prijateljic – ko potujejo skupaj skupina s točno določeno namero, da se bo zabava, je večinoma vključenega veliko alkohola. In postane glasno. Kruljenje, petje, vreščanje – glasneži obvladajo celoten repertoar.

3. Vsevednež (24 %)

Kako ga spoznaš? Njegovi stavki se pogosto začnejo z: "V principu je tako, da ..." In potem sledi enako dolgovezna poučitev o neki deželi, ljudeh, načinu priprave hrane, zgodovini itd. Pametnjakovič se namreč spozna na prav vse. In to znanje tudi velikodušno deli.

O tem, kako te sitneže prenašati, pa tudi več o tem, kateri so še drugi tipi tipičnih sitnob, s katerimi ne bi dopustovala, če bi te v to ne prisilile druge vrste okoliščine (npr. ta, da gre za dolgoletne in dobre prijatelje), si preberi na spletni povezavi 8 najbolj živce parajočih tipov dopustnika.