Z 10 evri si v različnih državah sveta lahko privoščiš TO!

V Vietnamu se boš za ta denar lahko ohladila kar z 10 vrčki piva, medtem ko ti bodo Danci za to ceno prinesli na mizo le dva. Kaj pa v Sloveniji? Najbrž nisi vedela, da si lahko za manj kot 10 eur privoščiš ...

Z 10 evri si v različnih državah sveta lahko privoščiš TO! (foto: shutterstock) shutterstock
27. 7. 2018 | Promocijsko sporočilo

Tajska #10eur

Ahh, to je nekaj za nas. Na Tajskem si lahko za manj kot 10 eur privoščiš kar eno uro dolgo tajsko masažo stopal. Poleg tega boš lahko za ceno 10 eur na Tajskem popila kar 6 litrov mleka, 7 vrčkov piva ali pojedla 5 McDonaldsovih sendvičev Big Mac.

Združene države Amerike #10eur

V Ameriki se za 10 eur odpraviš na lep vikend izlet z avtom. Gorivo je tam relativno poceni, zato za 10 evrov dobiš kar 16,5 litrov bencina, to pa te ob povprečnih izračunih porabe odpelje kar 170 km daleč. Če boš žejna, boš v povprečju za 10 eur kupila 11 stekleničk vode (200 ml), 3,5 vrčkov piva, 8,5 litrov mleka ali pojedla 3 McDonaldsove sendviče Big Mac.

Portugalska #10eur

Na Portugalsko, ki slovi kot dežela sonca in nogometa ter kulinarike, je vredno odpotovati že zaradi kozarca dobrega rdečega vina. Če primerjamo ceno steklenice rdečega vina, boš za 10 eur na Portugalskem kupila kar 5 steklenic (0,75 l), medtem ko boš v Italiji za isto ceno dobila le dve steklenici.

In kaj še dobiš za 10 eur: 5 vrčkov piva, 14 litrov mleka in 2,5 McDonaldsovih sendvičev Big Mac.

Slovenija #10eur

Za 10 eurov dobiš: 4,5 McDonaldsovih sendvičev Big Mac, 3,5 vrčkov piva, 1 liter olivnega olja (v Španiji za isto ceno 3,5 litrov) in 1,6 kg sira Camembert (v Belgiji kar 3 kg). Nekaj pa je v Sloveniji drugače, kot je v drugih državah sveta …

Pri nas dobiš za manj kot 10 eur (!pazi: za veliko manj) najbolj prodajan paket na slovenskem trgu ŠE VEČ, ki ti omogoča neomejeno število klicev, neomejeno število smsov in kar 25 GB prenosa podatkov.

V teh poletnih dneh ti bo proračun hvaležen, če boš izkoristila veliko akcijo Telemacha, ki je s svojo vizijo in storitvami prepričal že več kot 500.000 mobilnih uporabnikov. Ob tej zavidljivi prelomnici so pri Telemachu poskrbeli, da boste občutno prihranile vse, ki boste do konca avgusta sklenile novo naročniško razmerje za najbolj prodajano mobilno telefonijo VEČ ali fiksne pakete trojčkov.

Vietnam #10eur

Vietnam je meka za pivoljubce, saj je cena za en vrček manj kot 1 eur. Tudi voda je poceni, saj dobiš za 10 eur kar 19 stekleničk vode (200 ml). V primerjavi z Združenimi arabskimi emirati, kjer je cena za vrček piva skoraj 7 eur steklenička vode pa vrtoglave 3 eur. Tudi v McDonaldsu se boš lahko do sitega najedla za 10 eur, saj za to ceno dobiš skoraj 6 McDonaldsovih sendviče Big Mac.

Japonska #10eur

Japonska velja za državo, ki za turiste ni ravno poceni. Za 10 eur si lahko privoščiš povprečno (polovično) kosilo v restavraciji, par dokolenk, 2 tipični japonski brisački za roke (tenugui), pa tudi obesek za ključe z motivom vlaka (mimogrede, Japonci so obsedeni s svojimi vlaki).

Poleg tega boš lahko za 10 eur popila 4,5 l mleka, 2,5 vrčkov piva, 10 stekleničk vode (200 ml) in pojedla 4 McDonaldsove sendviče Big Mac. Zanimiva je primerjava cene krem zaščito pred soncem. Na Japonskem lahko za 10 eur kupiš skoraj 3 sončne kreme, medtem ko je cena na Danskem za en sam artikel kar 15 eur.

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri