Vrnitev legendarnih Muppetkov - na tapeti zlobnežev

Slavni Muppetki se po dobrem desetletju vračajo na veliko platno, kjer bodo poskrbeli za neustavljivo poplavo kaosa in zabave.

15. 1. 2012

Trije oboževalci Muppetkov odkrijejo, da želi zlobni bogataš zaradi naftne vrtine podreti kultno gledališče Muppetkov.

Da bi preprečili tragedijo, poskušajo prijatelji odkriti komične kosmatince, ki so se razkropili po svetu. Ko jih naposled prepričajo, da znova združijo moči, se začnejo težavne priprave na skupni nastop, s katerim želijo zbrati dovolj denarja za ohranitev starega gledališča.

Gary (Jason Segel) in Walter (Walter) sta brata in vdana drug drugemu. Živita v Smalltownu (že od nekdaj) in vse počneta skupaj (že od nekdaj). Walter je vdan in vnet oboževalec Muppetkov; v majici Žabca Kermita ne zamudi niti ene oddaje. In ker je ne zamudi on, je ne zamudi niti Gary, kakopak. Tudi Gary je dolgoletni oboževalec Muppetkov in njegove skrivne sanje so, da bi vsaj enkrat stopil na oder z njimi. Zelo je naiven, ljubezniv in nedolžen in že dolga leta nesmrtno zaljubljen v Mary.

Razpet je med bratom Walterjem in novo fazo, ki jo doživlja – odrašča namreč v zrelejšega človeka, ki čuti, da je že skrajni čas, da z Mary postaneta eno. Ker pa že od nekdaj živi z bratom, je to hud problem.

Walterja je zaigral Walter in zdi se, da je bila vloga napisana prav in samo zanj. Je njegova debitantska vloga na velikem zaslonu in o tem je povedal tole:

“Igram Walterja, največjega oboževalca Muppetkov na svetu, kar je neverjetno naključje, saj sem v resnici največji oboževalec Muppetkov na svetu in mi je tudi ime Walter. Torej sem se rodil za to vlogo.”

Walter se znajde na napačnem mestu ob nepravem času (ali morda ob pravem?), ko nehote sliši zlobnega barona Texa Bogatuna kovati zaroto, kako uničiti studio Muppet. Z Garyjevo in Maryjino pomočjo skuje in uresniči načrt, kako združiti Muppetke in rešiti studio. In prav zaradi njegovega odkritosrčnega navdušenja bodo Muppetki morda rešili ne le studia, ampak še kaj več.

Ozadje

Muppet šov

Verjetno se še spomniš Muppet šova, zabavne britanske serije, ki jo je naredil Američan, lutkar Jim Henson.

Prvi dve poskusni nadaljevanji so posneli leta 1974 in 1975, leta 1976 pa so Muppetki le dočakali še premiero. Do leta 1981 so posneli 120 epizod, v katerih glavno vlogo igrajo nastopajoče lutke ter dva godrnjajoča gledalca na balkonu. Vodja varieteja je bil žabec Kermit (Kermit the Frog), ki je poskušal razveseliti gledalce in osrečiti svoje zvezde. Z leti, ko je oddaja postajala bolj priljubljena, se je v vsaki seriji pojavila ena od aktualnih svetovnih zvezd.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri