Vikend Kravjega bala v Bohinju

V Bohinju bo veselo vse od planšarskega petka, 17. septembra, do nedelje, 19. septembra, ko se v Ukancu prične 55. tradicionalni Kravji bal.

10. 9. 2010

Kravji bal velja za najstarejšo prireditev pri nas.

Do petdesetih let prejšnjega stoletja je bil to le praznik za domačine, ki so se skupaj s planšarji in gostinci veselili ob koncu turistične in pašne sezone, kasneje pa so prireditev odprli za širšo zainteresirano javnost.

Smeha (in sira) polna usta

V Bohinju bo veselo že v petek, 17. septembra, ko si vabljena na Planšarski dan. Začel se bo ob 16.00 uri z ogledom Bohinjske sirarne, nadaljeval pa v Oplenovi hiši v Studorju, kjer si boš lahko ogledala in prisluhnila Srenjskim predicam, ki bodo prikazale staro obrt in vaške skeče. Poskusila boš lahko domače maslo ali odličen sir. V sodelovanju z Muzeji v Bohinju bo poskrbljeno za brezplačen voden ogled Planšarskega muzeja.

V soboto, 18. septembra  te vabijo na drugi rekreativni kolesarski maraton v Bohinju.

Tradicionalni Kravji bal pa se prične v nedeljo, 19. septembra ob 10.00 uri na prireditvenem prostoru v Ukancu. Bolj podrobno pa se o pestrem dogajanju v Bohinju pouči kar tukaj!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri