Video: Cosmo matura trka na vrata

V dnevih, odkar smo zaključili z možnostjo prijave bodočih maturantk na avdicijo velikega nagradnega multimedijskega izziva cosmo matura, je imela 'stroga' žirija polne roke dela.

30. 12. 2009

Žirija v škripcih

Najprej so morali prebrati na desetine prispelih predstavitev in pregledati veliko priloženega foto in video materiala. In ko jim je postalo jasno, da je prav vsaka od poslanih prijav na svoj način zanimiva, je postalo jasno, da bo naloga žirije tokrat še posebno težka.

Pri izbiri med samimi super zanimivimi in simpatičnimi, predvsem pa glede na dolge sezname hobijev, šolskih in obšolskih dejavnosti, so si bili enotni, da se je na cosmo maturo očitno prijavil najbolj žlahten zbirek življenja polnih deklet - hm, morda pa je generacija teh deklet enostavno kar vsa takšna ;)

Avdicija uspela

No, po hudih mukah in težavah izbiranja in prebiranja se je petčlanska žirija  le nekako zedinila in izmed množice prijavljenih izbrala dva ducata tistih, ki bi jih vse po vrsti radi videli v vlogi cosmo maturantk.

Večina vabljenih na avdicijo se je tej odzvala in naj povemo, da so se punce na avdiciji odlično odrezale. Vse po vrsti! Na začetku je skorajda vse dajala trema (kateremu junaku pa se ne bi kolena zatresla pred našo strašno strogo žirijo). No, ampak potem jim je pa kar hitro postalo jasno, da videz vara ;)

A če so punce v končnici svoje avdicije nastopile samozavestno, hudomušno in mestoma energično, pa je bila žirija z odhodom vsake naslednje od njih bolj in bolj v skrbeh. Kako izbrati, če so vse punce super?

Deseterica (z nekaj rezerve)

... tudi zato ni nič čudnega, da žirija nazadnje ni uspela postreči (zaenkrat še neuradno) s čisto desetko kandidatk, ampak je še nekaj deklet viška uvrstila na seznam prvih 'rezerv'. To so naknadno opravičili s sicer povsem tehtnim argumentom, da naj bo tako za primer, da katera od izbranih v naslednjih tednih še odpove svoje sodelovanje, ampak mi dobro vemo, kaj je v resnici botrovalo takšni odločitvi.

Tako!

Načeloma torej ta trenutek bolj ali manj že vemo za deseterico, ki bo konec druge dekade januarja pričela s svojo multimedijsko nagradno odisejado cosmo matura.

Dekleta do takrat čaka še podpis pogodb o sodelovanju, pa tudi njihovo prvo srečanje v Ljubljani, ko bod prejele svoje nove prenosne računalnike z novimi Windowsi, pa tudi prva navodila glede prihajajočih cosmo izzivov.

Ker pa se bo do julija 2010, ko bo znana tudi končna zmagovalka nagradnega multimedijskega izziva, dogajalo še veliko tega, bo najbolje, da te o vsem skupaj obveščamo raje sproti.

Video: cosmo_matura_teaser_MASTER - Video: cosmo_matura_teaser_MASTER

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri