Mamica se je zaradi slabe vesti zatekla k terapevtki, ta pa ji je povedala NEKAJ, kar bi morala slišati vsaka ženska

Te besede 👇🏼si je vredno zapomniti za vedno! Se strinjaš?

Mamica se je zaradi slabe vesti zatekla k terapevtki, ta pa ji je povedala NEKAJ, kar bi morala slišati vsaka ženska (foto: Profimedia) Profimedia
12. 5. 2019

Mlade mamice se velikokrat počutijo precej krive, če zaradi pomanjkanja časa in utrujenosti, ne zmorejo vsega. 

Točno tak občutek se je zgodil neki mladi mamici iz Avstralije, ki ob dveh malih otrocih enostavno ni zmogla vedno imeti do pikice pospravljenega stanovanja.

Počutila se je kot slaba mama in svoj zapis delila tudi na Facebooku. Poglej, kaj je zapisala:

"Zdi se mi, da sem slaba mama. Otroci me spravljajo ob živce, težko obvladujem svojo razdražljivost in ponoči ne morem spati, ker se sprašujem, če bom naslednji zmogla ostati potrpežljiva!"

Njen zapis je delilo mnogo ljudi in dosegel je tudi strokovnjakinjo vzgoje, ki ji je odpisala tole 👇:

"Dojenčki jokajo, to je njihov način komunikacije. Otroci kričijo in najstniki se pritožujejo. Mame pa pred vsakim odgovorom globoko zadihamo, izrečemo kletvico ali dve in se odzovemo. Tako je in s tem ni nič narobe.

Narobe je, če se ta komunikacija preneha. Naj jokajo, kričijo in se pritožujejo, kolikor jih je volja, me pa še bomo vedno preklinjale. Najhuje je, če se to spremeni v tišino. Takrat pa je nekaj resnično narobe.

Hiša, polna nereda, kaosa in vzklikov, je zdravo okolje. Če pa je vaš otrok tiho, če je hiša tiha - takrat je strah za preplah. 

Veliko staršev dvomi v svoje starševske sposobnosti, a vse bo okej. Samo vzgajajte otroke z veliko ljubezni, s pravimi vrednotami, posvečajte se jim, komunicirajte in pustite si, da ste kdaj ranljivi.

Vsi smo ljudje in nihče ni popoln. Tudi mama in oče imata pravico do slabega dne in nepospravljenega stanovanja, a to nikakor ne pomeni, da sta slaba starša."

Tako je! ❤️ Mamice in očki, zakon ste! 

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Vir: parents.com

Preberi še: Kako lepoooo! Iris Mulej razkrila, da pod srcem nosi ...

Priporočamo tudi: Harry in Meghan sta sinu nadela NAJBOLJ posebno ime (poglej, kako krasen pomen ima!)