Valentinov koncert Vlada Kreslina in Beltinške bande

Vlado Kreslin, veliki umetnik, ki ima za seboj že dolgo glasbeno kariero in preko deset izdanih albumov, bo ponovno navduševal s svojim prečudovitim glasom in nas tako popeljal na nepozabno potovanje sveta glasbe.

19. 1. 2011

Njegov glas je dokaz, da je glasba univerzalni jezik in ena najlepših oblik umetnosti.

Legenda, ki jo vsi poznamo

Le kdo se ne spomni njegove prve največje uspešnice 'Od višine se zvrti' ter ne pozna njegove legendarne pesmi 'Tista črna kitara'? Le kdo še ni slišal za zasedbo Martin Krpan, v kateri je deloval od zgodnjih osemdesetih do začetka devetdesetih let? Pa dolgoletnega sodelovanja z Beltinško bando? In nastopa s skupino Siddharta na znamenitem koncertu na ljubljanskem stadionu pred 30.000 poslušalci?

Vlado Kreslin, rojen 29.11.1953 v Beltincih, se je prvič dotaknil sanj preko bobnov v svojem prvem bandu Apollo leta 1970.

Sledili sta skupini Špirit group (1973) ter Horizont (1975-1978). Leta 1980 je zmagal na slovenski popevki s skladbo Dan neskončnih sanj. Tri leta kasneje se je priključil skupini Martin Krpan, ki je po nastopu z Bobom Dylanom leta 1991 razpadla. Kreslin se je zatem z Beltinško bando posvetil ljudski glasbi in povzročil preporod etno glasbe na Slovenskem. Sčasoma se je vrnil k avtorski glasbi z zasedbo Mali bogovi. Vlado Kreslin mnogokrat sodeluje s tujimi in mlajšimi domačimi glasbeniki. Znan je tudi po petju v svojem domačem govoru, v prekmurščini.

Njegovi albumi si sledijo: Od višine se zvrti (Martin Krpan, 1986); Bogovi in ovce (Martin Krpan, 1990); Namesto koga roža cveti (1991), Spominčice, (Vlado Kreslin in Beltinška banda, 1992); Najlepša leta našega življenja (Vlado Kreslin in Beltinška banda, 1993); Nekega jutra, ko se zdani (Vlado Kreslin in Mali bogovi, 1994); Pikapolonica (Vlado Kreslin, Mali bogovi in Beltinška banda 1996); Muzika (1998); Ptič (2000); Kreslinčice (dvojna CD plošča 2002); Generacija (2003); Koncert (dvojni CD in DVD, 2005); Cesta (2007); Drevored (2010).

Z Malimi bogovi in Beltinško bando

Vlado Kreslin bo tokrat nastopil z Malimi bogovi in Beltinško bando prav na Valentinov vikend, pridružila se jim bo tudi posebna gostja Severa Gjurin.

Vsi zaljubljeni ter željni dobre glasbe vabljeni torej na nepozaben Valentinov koncert 'Vlado Kreslin in Beltinška banda', ki bo 12. februarja 2011 v dvorani Zlato polje v Kranju, s pričetkom ob 20. uri.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri